Είσαι φίλη με τον πρώην σου; Η επιστήμη λέει πως μπορεί να είσαι ψυχοπαθής!

Είσαι φίλη με τον πρώην σου; Η επιστήμη λέει πως μπορεί να είσαι ψυχοπαθής!

Ουπς!

Ακόμη κι αν εσύ το θεωρείς εντελώς απίθανο να παραμείνεις φίλη με τον πρώην σου, σίγουρα θα έχεις μια φίλη που διατηρεί ακόμη άψογες σχέσεις με τον Γιάννη/Νίκο/Γιώργο/Δημήτρη (και πάει λέγοντας) που της ράγισε (ή που του ράγισε) την καρδιά.

Τι σημαίνει το να μπορείς να παραμείνεις φίλη με τον πρώην; Συγγνώμη που στο χαλάμε, αλλά η επιστήμη λέει πως αυτό είναι σημάδι ψυχοπάθειας!

Ναι, όταν τελειώνει μια σχέση σίγουρα θέλεις να μην είσαι στα μαχαίρια με τον άνθρωπο που πέρασες όμορφες στιγμές, όμως, μετά από λίγο καιρό, το να λες τα νέα σου χαλαρά με τον άλλον, δεν είναι "φιλία", είναι κάτι που απλά σε πληγώνει συναισθηματικά.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Personality and Individual Differences", τα άτομα που διατηρούν φιλικές σχέσεις με τις πρώην σχέσεις τους, θα μπορούσαν να ταυτοποιηθούν ως ψυχοπαθή, ή, το λιγότερο, πως έχουν "σκοτεινά" χαρακτηριστικά στην προσωπικότητά τους (όπως ο ναρκισσισμός και η ψυχοπάθεια).

Διάβασε επίσης: Τι σε κάνει να ξεσπάς στο φαγητό όταν έχεις άγχος; Μια έρευνα έχει την απάντηση!

Ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να γράψουν πέντε λόγους για τους οποίους θα έμεναν φίλοι με έναν πρώην, ενώ παράλληλα, συμπλήρωσαν κι ένα ερωτηματολόγιο σχετικό με την προσωπικότητά τους. Ενώ πολλοί άνθρωποι ανέφεραν στους λόγους πολύ λογικά επιχειρήματα, όπως τη συναισθηματική οικειότητα, ή το γεγονός πως είχαν ακόμη εμπιστοσύνη στην πρώην σχέση τους, εκείνοι που είχαν πιο "σκοτεινά" προσωπικά χαρακτηριστικά, σκέφτηκαν το θέμα κάπως διαφορετικά. Τα άτομα αυτά συσχέτισαν τη φιλία με την ικανοποίηση καθαρά προσωπικών τους αναγκών (είτε σωματικών, είτε συναισθηματικών) και θα εκμεταλλεύονταν μια τέτοια περίπτωση για στρατηγικούς σκοπούς.

Δεν ακούγεται και τόσο τέλειο τώρα, ε;

DPG Network