Απομυθοποίηση τώρα: 8 απίστευτες αλήθειες για τις ερωτικές σκηνές στον κινηματογράφο

Γωγώ Φούντα
Απομυθοποίηση τώρα: 8 απίστευτες αλήθειες για τις ερωτικές σκηνές στον κινηματογράφο

8 facts που θα σου... αλλάξουν τη ζωή

Όταν ήσουν μικρή, και προφανώς σεξουαλικά ανενεργή-για να το πω απλά δεν είχες ιδέα πώς γίνεται το σεξ-είχες σίγουρα πέσει-εντελώς τυχαία- σε κινηματογραφική ερωτική σκηνή λίγο πριν η μαμά σου αλλάξει κανάλι κυριευμένη από πανικό! Παρόλα αυτά, από όσα προλάβαινες πάντα να δεις, είχες την εντύπωση ότι το σεξ είναι τρυφερό, αγαπησιάρικο, ρυθμικό, το κάνουν μόνο πανέμορφοι άνθρωποι, συνήθως πάνω σε μεταξωτά σεντόνιαμ, ενώ γύρω τους υπάρχουν Χερουβείμ που τους ραίνουν με ροδοπέταλα! ΝΟΤ!!! Παρακάτω λοιπόν, σου έχουμε 10 αλήθειες, οι οποίες μάλλον θα σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό! Toto, we are not in Kansas anymore.

1. Σχεδόν πάντα υπάρχουν χορογράφοι: Διότι μπορεί εσύ και ο ρυθμός να είστε δύο έννοιες αντίθετες, αλλά φίλη μου δεν είσαι στην κρεβατοκάμαρά σου με τον καλό σου. Εδώ λέμε ότι θα σε δουν εκατομμύρια ανθρώπων, είμαστε τώρα για να ρισκάρουμε; Οι χορογράφοι λοιπόν, διδάσκουν στήσιμο, συγχρονισμό και αρμονία! Χαρακτηριστικά δηλαδή που το κανονικό σεξ δεν είχε-και δε θα έχει ποτέ-!!!

2. Προφανώς και τα γεννητικά όργανα καλύπτονται από το σεντόνι ή οτιδήποτε άλλο υπάρχει πρόχειρο εκείνη τη στιγμή. Δεν είναι τυχαίο που πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, σε ερωτικές σκηνές κάνει την εμφάνισή του μόνο το στήθος της πρωταγωνίστριας και αυτό όχι πάντα. Α και για να μην ξεχάσω: Υπάρχει ειδική... κάλτσα (c*** sock) το οποίο χρησιμοποιείται για να καλυφθεί το πέος του πρωταγωνιστή! Αυτά...

giphy

3. Τώρα κάτι σοκαριστικό: Το γύρισμα δε σταματάει ποτέ ακόμη κι αν η πρωταγωνίστρια έχει περίοδο! Διότι όπως λίγοι γνωρίζουν, ένα στούντιο και ένα συνεργείο, κοστίζουν πολύ περισσότερα από όσα μπορεί ο μέσος άνθρωπος να φανταστεί. Οπότε, το να αναβληθεί η προγραμματισμένη σκηνή, είναι μάλλον απίθανο. Άδικα νομίζεις γκρίνιαζε η Ντένη Μαρκορά, όταν έκανε την παραγωγό;

4. Φυσικά και υπάρχουν boby doubles-κοινώς αντικαταστάτες-. Διότι μπορεί το γύρισμα μίας σκηνής να κρατήσει ώρες, ακόμα και μέρες, κάτι που προφανώς θα δυσκολεύει ιιδιαίτερα τους πρωταγωνιστές οι οποίοι σίγουρα έχουν πολλές υποχρεώσεις.

5. Tα κορμιά των ηθοποιών καλύπτονται εξ' ολοκλήρου με make up! Έτσι φυσικά εξηγείται το γεγονός, ότι μπορεί μία ηθοποιός να είναι πιο χυμώδης, αλλά να μην έχει ίχνος κυτταρίτιδας ή ραγάδας. Mιλάμε για οργανωμένο έγκλημα!

6. Και όπως όλα τα υπόλοιπα, ακόμα και ο ιδρώτας είναι ψεύτικος! Συγκεκριμένα για τα πρόσωπα, συνήθως χρησιμοποιείται βαζελίνη, ενώ για το σώμα, βαζελίνη με νερό!

7. Και μιας και μιλάμε για ψεύτικα πράγματα, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε και λίγο για τριχοφυΐα να πούμε στο σημείο αυτό ότι οι τρίχες είναι συνήθως ψεύτικες. Οπουδήποτε!!!

8. Μετά την ολοκλήρωση της σκηνής, οι ηθοποιοί δεν περπατούν απλά... γυμνοί στο χώρο, καθώς καλύπτονται αμέσως με ρόμπες. Εντάξει όσο να πεις, είναι λογικό να αναλύεις τα πλάνα με το σκηνοθέτη και να μην είσαι όπως σε γέννησε η μαμά σου!