September’s resolutions: 5 υποσχέσεις που θα δώσεις στον εαυτό σου, και δε θα τηρήσεις (ούτε φέτος)

Γωγώ Φούντα
September’s resolutions: 5 υποσχέσεις που θα δώσεις στον εαυτό σου, και δε θα τηρήσεις (ούτε φέτος)

Έλα, ας είμαστε ειλικρινείς

Εντάξει μπορεί να έχουμε 28 Αυγούστου, τουτέστιν είναι ακόμα καλοκαίρι και θα συνεχίσει να είναι για τουλάχιστον έναν ακόμη μήνα, αλλά η αλήθεια είναι ότι η περίοδος αυτή προσφέρεται για ανασυγκρότηση και κυρίως νέους στόχους. Ως γνωστόν, οι διακοπές τελειώνουν, τα σχολεία ξεκινούν και στο γραφείο έχουν επιστρέψει όλοι. Αυτό σημαίνει, ότι αφήνουμε πίσω τις παραλίες και τα μαγιό-μέχρι να έρθει το σ/κ σαφώς-και βάζουμε μπρος τους μακρύς καταλόγους μας με όλα αυτά που θέλουμε να κάνουμε φέτος, τα οποία θέλαμε και πέρυσι βέβαια, και τα οποία για πολλούς λόγους (ένας είναι και είναι η βαρεμάρα), δεν καταφέραμε να τα πραγματοποιήσουμε.

Γυμναστική

Τα τελευταία 10 χρόνια, παίρνεις απόφαση να γραφτείς στο γυμναστήριο, και κάτι αόρατο και σκοτεινό σε σταματάει λίγο πριν διαβείς την κύρια είσοδο. Κάποιες φορές το έχεις πάει ένα βήμα παραπέρα και έχεις πληρώσει συνδρομή, πηγαίνοντας συνολικά 2 φορές και χάνοντας τα ωραία σου λεφτάκια. Φέτος όμως, επειδή βαρέθηκες να βλέπεις τις απανταχού κορμάρες να ποζάρουν στο Instagram κι εσύ να χρειάζεσαι στολή δύτη, είπες να κάνεις τη διαφορά και μέχρι του χρόνου τον Ιούνιο να είσαι τουλάχιστον αγγελάκι της Victoria’s Secret. Σε περίπτωση που το έχεις πάρει απόφαση, τα θερμά μας συγχαρητήρια. Αλλά για να είμαστε ειλικρινείς, όλοι ξέρουμε ότι αυτό το σχέδιο είναι καταδικασμένο να αποτύχει. Όχι;

Διατροφή

Έχεις βαρεθεί να τρως junk food και την επόμενη μέρα να νιώθεις άρρωστη από τη σαπίλα που έχεις καταναλώσει. Υπόσχεσαι λοιπόν να μαγειρεύεις υγιεινά και ελαφριά και όταν θα πρέπει να φας απ’ έξω, να παραγγέλνεις σαλάτες. Όλα αυτά μέχρι το επόμενο ξενύχτι όταν το στομάχι σου εκεί γύρω στις 5 θα αρχίσει να ζητάει εναγωνίως σάντουιτς. Και όλοι ξέρουμε ότι θα του ικανοποιήσεις αυτή την επιθυμία.

Δουλειά

Έχεις βαρεθεί να είσαι το θύμα και όλοι να σε εκμεταλλεύονται; Ήρθε πιστεύεις το πλήρωμα του χρόνου να πάρεις αύξηση και προαγωγή, το πρώτο υφίσταται και χωρίς το δεύτερο, το δεύτερο ΠΟΤΕ χωρίς το πρώτο, και να βελτιώσεις κατά πολύ τις συνθήκες εργασίας σου. Ξέρουμε όλοι φυσικά, ότι αυτό δε θα γίνει, και ότι για ακόμη μία φορά θα συνεχίσεις να είσαι το θύμα της υπόθεσης. Σε περίπτωση που είσαι μια χαρά και καταφέρνεις εσύ να αράζεις και άλλοι να βγάζουν τη δουλειά για σένα, τότε και μόνο το γεγονός ότι δεν είσαι άνεργη, είναι ευτύχημα.

Αισθηματικά

Σε περίπτωση που είσαι σε σχέση ή παντρεμένη ή και με παιδιά, αυτό που θέλεις περισσότερο είναι να περάσεις ποιοτικό χρόνο και να κάνεις πράγματα με τους ανθρώπους που υπάρχουν στη ζωή σου. Σε περίπτωση που είσαι single, σίγουρα βάζεις στόχο να βγαίνεις περισσότερο, να είσαι πιο ανοιχτή σε νέες γνωριμίες και φυσικά να βγαίνεις ραντεβού. Έρχεται όμως εκείνο το ρημαδο-απόγευμα που εσύ επιστρέφεις πτώμα από τη δουλειά, και το μόνο που θέλεις είναι να οριζοντιωθείς και να μην κάνεις τίποτα. Και κάπως έτσι, τα σχέδια αναβάλλονται για του χρόνου, εκτός αν ερωτευτείς το delivery boy που θα σου φέρει πίτσα.

Διάβασμα

Κάθε χρόνο βάζεις στόχο να παίρνεις το βιβλιαράκι σου στην παραλία και να ανοίγεις τους ορίζοντές σου την ώρα που κάνεις tanning. Κάθε χρόνο καταλήγεις να διαβάζεις με το ζόρι κανένα περιοδικό ή ξεχασμένα κόμικς στο εξοχικό σου, κάτι που σε κάνει να νιώθεις υπέροχα, αλλά δε σου ανοίγει κανέναν απολύτως ορίζοντα. Και κάπως έτσι, αγοράζεις κι άλλα βιβλία με σκοπό να τα διαβάσεις, και κάπως έτσι καταλήγουν σε ένα ράφι σκονισμένα. Δε βαριέσαι; Κάποια στιγμή θα το πάρεις απόφαση.

DPG Network