Αίτημα για σεξ

Αίτημα για σεξ

Εντάξει, δεν χρειάζεται και πρωτοκόλληση. 

Είστε άνθρωποι. Αλλά είστε και ζώα. Όχι, δεν το είπαμε εμείς, ο Φρόυντ το είπε όταν διαχώρισε το id (Εκείνο), το πρωτόγονο κομμάτι του εαυτού μας, από το Εγώ και το Υπερεγώ μας. Δεν θα το κουράσουμε με ψυχαναλυτικές λεπτομέρειες, θα σας πούμε όμως ότι η ανάγκη για σεξ (και όχι έρωτα ή αγάπη) είναι απόλυτα φυσιολογική, αρχέγονη και αποδεκτή, καθώς βρίσκεται μέσα μας από την ώρα που γεννιόμαστε, αν και εκδηλώνεται συνειδητά σε μεγαλύτερη ηλικία.

Η ανάγκη αυτή λοιπόν προκύπτει ιδιαίτερα έντονα σε διάφορες περιόδους της ζωής των ανθρώπων. Άνδρες, γυναίκες, νέοι, μεσόκοποι που δεν έχουν ένα μόνιμο σύντροφο βγαίνουν έξω και ψάχνουν. Σκανάρουν. Αναλύουν. Όλοι γύρω τους είναι πιθανοί εραστές αλλά ποιοι ακριβώς είναι οι διαθέσιμοι; Ποιοι είναι αυτοί που θέλουν ακριβώς το ίδιο; Ποτέ δε θα μάθουν γιατί ποτέ δε θα ρωτήσουν, τουλάχιστον οι περισσότεροι.

Βλέπουν γύρω τους πρόσωπα που είναι πιθανό να θέλουν ακριβώς το ίδιο –απλά σεξ- αλλά τα προσπερνούν γιατί δεν ξέρουν πώς να το πουν, γιατί νομίζουν πως οι άλλοι θέλουν σχέση, γιατί ντρέπονται, γιατί βαριούνται να κάνουν μια ολόκληρη performance αποπλάνησης απλά για λίγο σεξ. Σκεφτείτε το όμως: πόσο προσβλητικό μπορεί να είναι ένα απλό αίτημα για σεξ; Σίγουρα δεν είναι προσβλητικό, αλλά μάλλον κολακευτικό...