Δονητής: ο undercover μασέρ

Δονητής: ο undercover μασέρ

Το 1906 η Αμερικάνικη Εταιρεία Δονητών κυκλοφορούσε το εξής flyer: «Ο Δονητής μας μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνευ βοήθειας, στην κρεβατοκάμαρα ή το boudoir και να εφοδιάσει κάθε γυναίκα με την αίσθηση της αέναης νιότης».

  • Η ύπαρξή του οφείλεται στην λανθασμένη για χρόνια άποψη των ανδρών ιατρών πως οι γυναίκες αδυνατούν να βιώσουν τη σεξουαλική κορύφωση άνευ διείσδυσης. Με τέτοιες αντιλήψεις δεν είναι να απορεί κανείς για την παντελώς ανεπαρκή ερωτική ικανοποίηση του γυναικείου φύλου που είχε ως συνέπεια μυριάδες συμπτώματα που ονομάστηκαν –από τον 5ο π.Χ. αιώνα ακόμα- «υστερία».
  • Από το 1869 που τον πατεντάρισε ο Dr.George Taylor μέχρι το 1900 τον χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά επιστήμονες.
  • Στα πρώτα του χρόνια ήταν ατμοκίνητος και πολύ ακριβός, περίπλοκος στη χρήση και δυσκίνητος. Κυκλοφορούσε μόνο σε spa και κλινικές και τον χειρίζονταν γιατροί. Το 1880 ο Βρετανός Joseph Mortimer Granville του έβαλε μπαταρίες και τον έκανε πολύ πιο οικονομικό και εύχρηστο.
  • Για πάρα πολλά χρόνια είχε επαφή μόνο με κυρίες της αστικής τάξης που είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν για τον «ερεθισμό των γυναικείων οργάνων ώσπου να επιτευχθεί ο ζητούμενος παροξυσμός»- όπως γραφόταν στα τότε ιατρικά συγγράματα.
  • Καθώς ξεκινούσε την καριέρα του τα μότο των διαφημιστικών καταχωρήσεων (σε περιοδικά για το σπίτι) έγραφαν: «Ανακουφίζει από τον πόνο. Θεραπεύει τις ασθένειες», «Δημιουργημένος από τη γυναίκα που ξέρει τις ανάγκες της γυναίκας».
  • Κάπου στα μέσα των 20's εμφανίστηκε δειλά δειλά σε ερωτικές φωτογραφίες και ταινίες, έχασε την αξιοσέβαστη θεραπευτική μου ιδιότητα, ενοχοποιήθηκε και κρύφτηκε- για λίγο.
  • Την δεκαετία του 50 παρουσιάστηκε ως «μηχάνημα για μασάζ» με άλλου τύπου ιδιότητες, όπως, π.χ. χρήσιμος για χάσιμο βάρους. Στα 60's έγινε «αντικείμενο ομορφιάς», η συζήτηση για το σεξ άρχισε να γίνεται πιο ανοιχτή, έφτασε η σεξουαλική επανάσταση επιτέλους ονομάστηκε «σεξουαλικό αντικείμενο» ή «βοήθημα».
  • Το 1976 εμφανίστηκε η πρώτη έκδοση στα ράφια των βιβλιοπωλείων με θέμα τους δονητές. Το βιβλίο της Joani Blank «Good Vibrations: The Complete Guide To Vibrators» έγινε ανάρπαστο και η ίδια άνοιξε το πρώτο μαγαζί αποκλειστικά με δονητές στην Καλιφόρνια, εγκαινιάζοντας μια ακόμα επανάσταση. Αυτή των δονητών.
  • Πλέον ασχολείται τόσο με τον κόλπο όσο και με την κλειτορίδα, κυκλοφορεί σε μεγέθη, σχήματα και χρώματα που ξεπερνούν τη φαντασία σας και φιγουράρει σε προθήκες Μουσείων design.