Το βαρύ χέρι, καλό είναι να κόβεται απ’ τη ρίζα

Το βαρύ χέρι, καλό είναι να κόβεται απ’ τη ρίζα

Και μιλάμε για το χέρι του συζύγου σας όταν πέφτει επάνω σας με δύναμη.

Δεν θα αναλύσουμε μέσα σε ένα μικρό άρθρο το θέμα της βίας που μπορεί να ασκεί ένας άνδρας στη σύζυγό του και τι πρέπει να γίνεται μετά από κάτι τέτοιο. Αυτό που θα μας απασχολήσει εδώ είναι η δική σας αντίδραση σε αυτό και τα δικά σας συναισθήματα. Ό,τι κι αν συμβαίνει, για όποιο λόγο ή αφορμή κι αν αποφάσισε να συμπεριφερθεί κάπως έτσι ο σύζυγός σας, σε καμία περίπτωση εσείς δεν πρέπει να το αποδεχθείτε, πιστεύοντας πως κάτι τέτοιο δεν θα επαναληφθεί, πως είναι δικαιολογημένος, πως εσείς φταίτε κλπ κλπ.

Σε καμία περίπτωση κάτι τέτοιο δεν είναι δικό σας λάθος ή ευθύνη και δεν θα πρέπει να κατηγορείτε τον εαυτό σας για πράγματα που κάνει ο σύζυγός σας. Αυτό που πρέπει να καταλάβετε σε πρώτη φάση είναι πως δεν είστε υποχρεωμένη να υπομένετε τίποτα από έναν άνθρωπο μόνο και μόνο επειδή είστε παντρεμένη μαζί του. Τα πράγματα μπορεί να γίνουν τρομερά επικίνδυνα και καλό είναι να μην μένετε κοντά του.

Στην περίπτωση που είστε θύμα βίας από το σύζυγό σας, καλό είναι να πάρετε συμβουλές από έμπειρους ανθρώπους που ξερουν να σας πουν ακριβώς τι να κάνετε.

Γραμμή στήριξης κακοποιημένων γυναικών: 8001188881, από σταθερό 210 7786800