Χώρισες μέσα στις γιορτές; 4 τρόποι για να...επιβιώσεις

Χώρισες μέσα στις γιορτές; 4 τρόποι για να...επιβιώσεις

Και... κουράγιο!

Οι μέρες είναι γιορτινές, όλοι προτεοιμάζονται για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, κι εσύ...θρηνείς γιατί χώρισες. Ναι ξέρω, είναι βάναυασο ειδικά τέτοιες μέρες, αλλά καλώς ή κακώς αυτή είναι η πραγματικότητα και πρέπει να την αντιμετωπίσεις. Παρακάτω, σου έχω 4 βήματα για να μπορέσεις να...ανασυγκροτηθείς και γιατί όχι, να περάσεις και καλά.

1. Σβήσε το κινητό: Δυστυχώς στις μέρες μας, μπορεί τα κινητά να δημιουργήθηκαν για την εξυπηρέτησή μας, αλλά ταυτόχρονα μας ωθούν λίγο λίγο και στην καταστροφή. Γιατί; Ψάχνεις στον κατάλογό σου κάποιο τηλέφωνο και τσουπ πέφτεις πάνω στον αριθμό του και τότε οι σκέψεις σε κατακλύζουν. Να στείλω; Να μην στείλω; Και αν στείλω θα απαντήσει; Για να αποφύγεις όλα αυτά λοιπόν, καλύτερα να σβήσεις τον αριθμό και αν θέλει μπορεί να επικοινωνήσει εκείνος. Τώρα αν τον θυμάσαι απ' έξω, κάνε βουντού για να τον ξεχάσεις! Δεν έχουμε κάτι άλλο να προτείνουμε...

2. Βάλε μία φίλη υπεύθυνη χειρισμού του κινητού σoυ: Είναι κάτι παρόμοιο με το να δώσεις τα χρήματά σου στην πιο τσιγκούνα φίλη σου και να της ζητήσεις να σου τα δίνει λίγα λίγα. Όταν λοιπόν είσαι έξω και τα επίπεδα του αλκοόλ είναι αρκετά υψηλά στο αίμα σου, τότε θα πρέπει η διορισμένη φίλη πολύ απλά να σου πάρει το κινητό από τα χέρια! Συνήθως τα μεγαλύτερα λάθη και δυστυχώς τα μεγαλύτερα ρεζιλίκια, γίνονται όταν υπάρξει ο συνδυασμός μέθης και κινητού! Αν λοιπόν δεν θέλεις την επόμενη μέρα να κοιτάς τα απεσταλμένα και να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο, ειδικά αν δεν έχεις λάβει απάντηση, τότε βάλε τη φίλη-κέρβερο να περιφρουρεί το κινητό σου και ακόμα και να πέσεις στα πόδια της, να μην σου το δώσει!

3. Διάγραψέ τον από φίλο: Το facebook είναι μία απίστευτη εξάρτηση, το χρησιμοποιούμε καθημερινά και μάλλον δεν μπορούμε να φανταστούμε τη ζωή μας χωρίς αυτό! Αν λοιπόν, το να βλέπεις τις καινούριες φωτό του πρώην σου, από εξόδους με φίλους ή ακόμα χειρότερα με γυναικεία συντροφιά, σε ρίχνει στα πατώματα, τότε πολύ απλά κάνε τη σχετική ρύθμιση να μην σου έρχονται ενημερώσεις του! Πιστέψέ με πιάνει. Αν πάλι μπαίνεις στο πειρασμό και παρακολουθείς το προφίλ του, τότε καλύτερα να τον διαγράψεις. Αν θεωρείς ότι θα παρεξηγηθεί... ας παρεξηγηθεί!!!

4. Δώσε χρόνο: Έχεις ακούσει φαντάζομαι, ακόμα και από διάσημους ανθρώπους, ότι διατηρούν φιλικές σχέσεις με τους πρώην τους. Κάνε όμως έναν κόπο και ρώτα μετά από πόσο χρονικό διάστημα αφού χωρίσουν και θα καταλάβεις! Ποτέ μα ποτέ, όταν ένας χωρισμός είναι φρέσκος και υπάρχουν ακόμα συναισθήματα, αγάπης, μίσους, απογοήτευσης δεν ξέρουμε, δεν γίνεται το πρώην ζεύγος να αποκτήσει μία άλλου είδους σχέση. Κράτα λοιπόν τις αποστάσεις σου και προπάθησε να μην έχεις καμία επαφή με το άτομο αυτό. Δεν είναι τυχαίο που λένε ότι ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός. Όταν ο καιρός θα έχει κάπως περάσει και τα έντονα συναισθήματα θα έχουν πια γίνει παρελθόν, τότε ίσως και να μπορείτε να βγείτε για έναν καφέ. Αλλά και πάλι όρκο δεν παίρνουμε!

DPG Network