Το πλυντήριο του γείτονα

Το πλυντήριο του γείτονα

Κάνει θόρυβο αναμφίβολα. Μην το ξεχνάς το πλυντηριάκι σου και τρίζουν τα θεμέλια.

Υπάρχει αθόρυβο πλυντήριο; Δεν ξέρω αλλά υποθέτω ότι όσο πιο πρόσφατης τεχνολογίας και ανεβασμένης τιμής είναι θα διευκολύνει τα αυτιά των γειτόνων. Αυτός ο θόρυβος από ποδοβολητά αλόγων που σε έχει ξυπνήσει μέσα στη νύχτα ή Κυριακή πρωί δεν έρχεται από ιπποτροφείο αλλά από την προκομένη γειτόνισσα σου.

Είναι αλήθεια ότι ο κόσμος επιλέγει να βάλει πλυντήριο και σε πιο άσχετες στιγμές, δεδομένου ότι για κάποιους το ρεύμα είναι μειωμένο συγκεριμένες ώρες και επίσης γιατί βάζεις το πλυντήριο και τα υπόλοιπα τα κάνει αυτό για σένα οπότε μπορείς να κοιμηθείς και το πρωί θα ανοίξεις την πορτούλα με τα αρωματισμένα σου εσώρουχα. Μην ξεχνάς όμως τον από κάτω. Ο θόρυβος του πλυντηρίου ειδικά στη φάση στυψίματος μπορεί να ολλαπλασιάζεται για το γείτονα σου αφού μεταφέρεται μέσα από τους τοίχους.

Προσωπικά έχω δει το φωτιστικό να τρέμει και τα νεύρα μου επίσης. Θα είναι πολύ ευγενικό να μπεις στον κόπο να ρωτήσεις για το εάν ενοχλέίς και ποιές ώρες δεν είναι πρόβλημα για εκείνον. Είναι και μια εναλλακτική πρόφαση στην περίπτωση που θέλεις να τον γνώρίσεις και ο καφές και η ζάχαρη παρα είναι κλισε για εσένα.