September's Resolutions: 6 αποφάσεις που θα πάρεις και...δεν θα υλοποιήσεις (εννοείται)

Γωγώ Φούντα
September's Resolutions: 6 αποφάσεις που θα πάρεις και...δεν θα υλοποιήσεις (εννοείται)

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας

Ο Σεπτέβριος μπήκε, καλώς ή κακώς αυτή είναι η πραγματικότητα οπότε δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά. Η θερμοκρασία είναι ακόμα υψηλή, το καλοκαίρι δεν τελείωσε, αλλά πάντα την μέρα αυτή σε πιάνει η μανία των στόχων και των αλλαγών. Άλλωστε η πρώτη του Σεπτέμβρη είναι η κατεξοχήν μέρα αποφάσεων, ίσως περισσότερο και από την Πρωτοχρονιά. Όπως κάθε χρόνο λοιπόν, έτσι και φέτος, κάνεις απολογισμό και τονίζεις στον εαυτό σου τι πρέπει να βελτιώσει και φυσικά τι να αλλάξει. Ας πάμε να δούμε λοιπόν τις φετινές σου αποφάσεις, τις οποίες για ακόμη μία χρονιά ΔΕΝ θα τηρήσεις!

Γυμναστική

Τα τελευταία 10 χρόνια, παίρνεις απόφαση να γραφτείς στο γυμναστήριο, και κάτι αόρατο και σκοτεινό σε σταματάει λίγο πριν διαβείς την κύρια είσοδο. Κάποιες φορές το έχεις πάει ένα βήμα παραπέρα και έχεις πληρώσει συνδρομή, πηγαίνοντας συνολικά 2 φορές και χάνοντας τα ωραία σου λεφτάκια. Φέτος όμως, επειδή βαρέθηκες να βλέπεις τις απανταχού κορμάρες να ποζάρουν στο Instagram κι εσύ να χρειάζεσαι στολή δύτη, είπες να κάνεις τη διαφορά και μέχρι του χρόνου τον Ιούνιο να είσαι τουλάχιστον αγγελάκι της Victoria’s Secret. Σε περίπτωση που το έχεις πάρει απόφαση, τα θερμά μας συγχαρητήρια. Αλλά για να είμαστε ειλικρινείς, όλοι ξέρουμε ότι αυτό το σχέδιο είναι καταδικασμένο να αποτύχει. Όχι;

Διατροφή

Έχεις βαρεθεί να τρως junk food και την επόμενη μέρα να νιώθεις άρρωστη από τη σαπίλα που έχεις καταναλώσει. Υπόσχεσαι λοιπόν να μαγειρεύεις υγιεινά και ελαφριά και όταν θα πρέπει να φας απ’ έξω, να παραγγέλνεις σαλάτες. Όλα αυτά μέχρι το επόμενο ξενύχτι όταν το στομάχι σου εκεί γύρω στις 5 θα αρχίσει να ζητάει εναγωνίως σάντουιτς. Και όλοι ξέρουμε ότι θα του ικανοποιήσεις αυτή την επιθυμία.

Δουλειά

Έχεις βαρεθεί να είσαι το θύμα και όλοι να σε εκμεταλλεύονται; Ήρθε πιστεύεις το πλήρωμα του χρόνου να πάρεις αύξηση και προαγωγή, το πρώτο υφίσταται και χωρίς το δεύτερο, το δεύτερο ΠΟΤΕ χωρίς το πρώτο, και να βελτιώσεις κατά πολύ τις συνθήκες εργασίας σου; Ξέρουμε όλοι φυσικά, ότι αυτό δε θα γίνει, και ότι για ακόμη μία φορά θα συνεχίσεις να είσαι το θύμα της υπόθεσης. Οπότε σε περίπτωση που οι συνθήκες δεν είναι δυσβάσταχτες, χαλάρωσε κι εσύ λίγο με την αυταπάρνησή σου, πάρε τις καταστάσεις πιο ψύχραιμα, και... δεν υπάρχει λόγος να τα κάνεις όλα εσύ!

Αισθηματικά

Σε περίπτωση που είσαι σε σχέση ή παντρεμένη ή και με παιδιά, αυτό που θέλεις περισσότερο είναι να περάσεις ποιοτικό χρόνο και να κάνεις πράγματα με τους ανθρώπους που υπάρχουν στη ζωή σου. Σε περίπτωση που είσαι single, σίγουρα βάζεις στόχο να βγαίνεις περισσότερο, να είσαι πιο ανοιχτή σε νέες γνωριμίες και φυσικά να βγαίνεις ραντεβού. Έρχεται όμως εκείνο το ρημαδο-απόγευμα που εσύ επιστρέφεις πτώμα από τη δουλειά, και το μόνο που θέλεις είναι να οριζοντιωθείς και να μην κάνεις τίποτα. Και κάπως έτσι, τα σχέδια αναβάλλονται για του χρόνου, εκτός αν ερωτευτείς το delivery boy που θα σου φέρει πίτσα.

Διάβασμα

Κάθε χρόνο βάζεις στόχο να παίρνεις το βιβλιαράκι σου στην παραλία και να ανοίγεις τους ορίζοντές σου την ώρα που κάνεις tanning. Κάθε χρόνο καταλήγεις να διαβάζεις με το ζόρι κανένα περιοδικό ή ξεχασμένα κόμικς στο εξοχικό σου, κάτι που σε κάνει να νιώθεις υπέροχα, αλλά δε σου ανοίγει κανέναν απολύτως ορίζοντα. Και κάπως έτσι, αγοράζεις κι άλλα βιβλία με σκοπό να τα διαβάσεις, και κάπως έτσι καταλήγουν σε ένα ράφι σκονισμένα. Δε βαριέσαι; Κάποια στιγμή θα το πάρεις απόφαση.

Ταξίδια

Είναι πλέον τουλάχιστον εύκολο να ταξιδέψεις, μιας και τα αεροπορικά εισιτήρια όχι μόνο δεν είναι απλησίαστα, αλλά σου κλείνουν και πονηρά το μάτι. Ένα εξωτερικό το χρόνο βάζεις στόχο, και ήδη έχεις αρχίσει να δυσκολεύεσαι. Παρέα δε βρίσκεις και από ένα σημείο και μετά βαριέσαι ακόμα και να το ψάξεις. Και κάπως έτσι και φέτος, καταλήγεις 3ήμερο στο χωριό!