Nιώθεις άβολα με μαγιό; 5 συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσεις

Nιώθεις άβολα με μαγιό; 5 συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσεις

Το καλοκαίρι είναι υπέροχο και σου αξίζει να το χαρείς όπως πρέπει!

Η ώρα της κρίσης για άλλες ήρθε και για άλλες πλησιάζει. Ακόμη μία χρονιά ετοιμάζεσαι να φορέσεις το μαγιό σου και να απολαύσεις τον ήλιο και τη θάλασσα. Ας μην κρυβόμαστε όμως πίσω από το δάχτυλό μας: Σε αντίθεση με τους άντρες, καμία γυναίκα δεν είναι 100% άνετη στην παραλία, εκτός πια κι αν είναι η Bella Hadid ή η Kendall Jenner, οι οποίες ως γνωστόν έχουν κάνει την εμφάνισή τους… επάγγελμα! Όσον αφορά στο 97% του παγκόσμιου πληθυσμού-γιατί μόνο το 3% γεννιέται με προδιαγραφές μοντέλου-οι προβληματισμοί και οι ανασφάλειες, ειδικά τώρα το καλοκαίρι βγαίνουν στην επιφάνεια.

Πραγματικά χαίρομαι τις γυναίκες που έχουν αυτοπεποίθηση και τα αντιμετωπίζουν όλα με θετική ενέργεια και χαμόγελο. Είναι οι ίδιες γυναίκες που κάθε χρόνο θα βγουν με σιγουριά στην παραλία, με μοναδικό σκοπό να χαλαρώσουν και να περάσουν καλά. Τι γίνεται όμως αν δεν ανήκεις στις γυναίκες αυτές; Τι γίνεται όταν τα θέματα που έχεις με την εμφάνισή σου, αποτελούν τροχοπέδη στην καλοπέρασή σου; Ε όχι βρε κορίτσι μου κι έτσι. Δεν θα αγνοήσω τις ανασφάλειες-έχουμε όλοι-ούτε και το γεγονός ότι αισθάνεσαι άβολα. Παρακάτω όμως, σου έχω κάποια tips ώστε να μπορέσεις να ενισχύσεις την αυτοπεποίθησή σου και να βάλεις το μαγιό σου με χαρά και όχι μα άγχος και άρνηση όπως συνήθιζες τελευταία.

Αγόρασε ένα καινούριο μαγιό

Η μόδα πλέον είναι τέτοια, ώστε να μπορείς να βρεις οτιδήποτε κι αν ψάχνεις. Όποια κι αν είναι η ιδιαιτερότητά σου, δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρεις μαγιό που να σου ταιριάζει, και αυτό στο υπογράφω. Όχι μη φανταστείς τα βαρετά και συντηρητικά σχέδια, αλλά μιλάω για τα ίδια μαγιό που καμαρώνεις στο Instagram. Το ακόμα καλύτερο; Θα τα βρεις σε πολύ καλές τιμές, αρκεί φυσικά να κάνεις σωστή έρευνα. Εξάλλου είναι γνωστό, ότι όταν φοράμε κάτι καινούριο, νιώθουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Δοκίμασέ το!

giphy

Επένδυσε σε αξεσουάρ και μαλλιά

Προφανώς και δεν εννοώ να πας κομμωτήριο πριν βγεις στην παραλία-ποιος τα κάνει αυτά anyway-, αλλά να δώσεις έμφαση σε άλλα σημεία της εμφάνισής σου. Μία ωραία πλεξούδα, ένα στυλάτο καπέλο και ένα σέξι καφτάνι ή σορτς με τοπ αρκούν για να σου δώσουν στυλ και να μην περάσεις απαρατήρητη. Προφανώς και το μακιγιάζ απαγορεύεται διά ροπάλου, κυρίως για λόγους υγείας. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να αισθανθείς όμορφη, εκτός από το eye liner και το κραγιόν. Στο 2020 είμαστε πια!

Τόλμησε το self tan

Ναι ξέρω, οι πρώτες μέρες στην παραλία, με τη γνωστή ασπρίλα είναι και οι πιο δύσκολες. Πόσο μάλλον όταν ήλπιζες ότι με το μαύρισμα θα κάλυπτες κάπως κυτταρίτιδα και ραγάδες. Γι’ αυτό σκας; Είπαμε είμαστε στο 2020, το οποίο μπορεί να μη μας συμπαθεί και πολύ, αλλά δεν μπορεί να ακυρώσει την… εξέλιξη της κοσμετολογίας, μεταξύ άλλων. Το self tan λοιπόν είναι το όπλο σου ενάντια στη… χλωμάδα! Άπλωσέ το με προσοχή ακολουθώντας τις οδηγίες και θα βγεις στην παραλία σοκολατένια και έτοιμη για όλα. Μόνο εσύ θα ξέρεις τι πραγματικά συμβαίνει από κάτω. Αλλά και ποιος νοιάζεται;

giphy 1

Αν θέλεις κάτι πιο δραστικό…

Μπορείς λίγες μέρες πριν να κάνεις ένα λεμφικό μασάζ, ή λίγη γυμναστική ώστε να νιώσεις πιο γραμμωμένη και γυμνασμένη. Πιθανότατα οι αλλαγές που θα δεις να είναι απειροελάχιστες, εξάλλου, απαιτείται διατροφή και γυμναστική καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς για να δεις αποτέλεσμα, αλλά σε κάθε περίπτωση, ακόμη και μία φροντίδα της τελευταίας στιγμής, είναι αρκετή για να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα που είναι και το ζητούμενο. Δε θέλεις τέτοιες μεθόδους; Κάνε παιδί μου μία αποτρίχωση με κερί και αμέσως θα λάμψουν τα ματάκια σου. Αλλιώς βλέπεις το δέρμα σου έπειτα από ξυράφι, αλλιώς μετά από κερί. Νόμος…

Να θυμάσαι…

Στο τέλος της ημέρας, κανένας δεν θα ασχοληθεί μαζί σου γιατί πολύ απλά ο καθένας μας κοιτάζει τον εαυτό του και πώς να περάσει καλά. Απόλαυσε την ανωνυμία σου και μην ψάχνεις επί ματαίω το βλέμμα το επικριτικό ή το περιπαικτικό γιατί πιθανότατα να μην το βρεις. Οι άνθρωποι που σχολιάζουν, πίστεψέ με θα σχολιάσουν με την ίδια ευκολία τόσο το γυμνασμένο κορμί, όσο και την κοπέλα με τα παραπανίσια κιλά, γιατί πολύ απλά, πάντα θα βρίσκουν κάτι στραβό και άξιο χλευασμού. Οπότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να συνειδητοποιήσεις ότι κανένας δε σου δίνει σημασία, εκτός φυσικά από την παρέα σου. Και αυτό είναι το πιο απελευθερωτικό απ’ όλα.

giphy 2