Αξίζει τον κόπο;

Αξίζει τον κόπο;

Έρχεται κάποια στιγμή στη ζωή μερικών ανθρώπων που ξαφνικά πρέπει να φύγουν για κάποιο άλλο τόπο και να τ' αφήσουν όλα πίσω τους. Τι κάνουν όταν βρίσκονται σε μία σχέση;

Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί: αρκετές φορές είναι σπουδές, άλλες είναι δουλειά, όχι σπάνια έχει να κάνει με εθελοντισμό ή διάφορες άλλες δραστηριότητες. Στην περίπτωση που αυτός ο άνθρωπος είστε εσείς και πριν φύγετε για κάπου έχετε ήδη μία σχέση, τότε σίγουρα προβληματίζεστε όσον αφορά το τι ακριβώς θα πρέπει να κάνετε τελικά. Να διατηρήσετε τη σχέση σας με τον καλό σας όπως μπορείτε ή να χωρίσετε πριν βάλετε τον εαυτό σας σε μια τόσο δύσκολη διαδικασία;

Πρώτο και βασικότερο ερώτημα που θα πρέπει να θέσετε στον εαυτό σας είναι αν είστε διατεθειμένες να κάνετε ό,τι χρειαστεί για να πετύχει αυτή η σχέση εξ' αποστάσεως. Όταν ήσασταν μαζί, είχατε τη δυνατότητα να βρίσκεστε συχνά, να μιλάτε όποτε θέλετε τηλεφωνικά αλλά και από κοντά, να αγγίζετε ο ένας τον άλλο όταν το είχατε ανάγκη και να λύνετε τα θέματά σας άμεσα. Στο εξής όμως θα πρέπει να δείχνετε υπομονή όσον αφορά το γεγονός ότι δεν θα είναι δυνατόν να μιλάτε ή να βρίσκεστε όποτε θέλετε αλλά μόνο όποτε θα είναι εφικτό, πράγμα που μπορεί να γίνει ιδιαίτερα ψυχοφθόρο και κουραστικό.

Επιπλέον, θα πρέπει να δείχνετε ακόμα περισσότερη κατανόηση όσον αφορά διαφωνίες και συγκρούσεις με το σύντροφό σας, ώστε να μην οξύνονται καταστάσεις που από κοντά θα λύνονταν πολύ πιο εύκολα και άμεσα. Παράλληλα, μην ξεχνάτε πως μια σχέση εξ' αποστάσεως έχει και έξοδα, αφού απαιτούνται πολλά τηλέφωνα αλλά και ταξίδια ώστε να διατηρήσετε μια επαφή αρκετή για να συντηρηθεί ο έρωτάς σας.

Τελικά, ζυγίζοντας όλα αυτά, με τα συναισθήματά σας και την ποιότητα της σχέσης σας, μόνο εσείς ξέρετε αν αξίζει τον κόπο να παραμείνετε με τον άνθρωπο που είχατε επιλέξει ως τώρα για σύντροφό σας.