Νέοι φίλοι – νέα ζωή

Νέοι φίλοι – νέα ζωή

Και ξαφνικά βρίσκεστε σε μια νέα πόλη, πιθανόν και νέα χώρα, είτε για να σπουδάσετε, είτε για να δουλέψετε. Δείξτε στο σύντροφό σας που είναι μακριά σας, ότι είστε δυνατή.

Όλα μοιάζουν εντελώς ξένα και διαφορετικά και δεν αναφερόμαστε μόνο στον τόπο, αλλά και στους ίδιους τους ανθρώπους. Χρειάζεται χρόνος για να προσαρμοστείτε στις νέες συνθήκες, να διαμορφώσετε κύκλους και παρέες και να συγκεντρωθείτε σ' αυτό που κάνετε. Η κατάσταση δυσκολεύει περισσότερο όταν βρίσκεστε μακριά από τη σχέση σας, τον άνθρωπο που ήταν μαζί σας μέχρι να χρειαστεί να φύγετε.

Πρώτο και βασικό βήμα για να μπορέσετε να διατηρήσετε μία υγιή σχέση με τον καλό σας, εφόσον αποφασίσατε να μείνετε μαζί, είναι να διαμορφώσετε ζωή έξω από αυτήν. Μην κάνετε το λάθος να βασιστείτε ολοκληρωτικά πάνω του, γιατί το πιθανότερο είναι να μην αντέξει το βάρος.

Σίγουρα δεν θέλετε να τον κάνετε να αισθανθεί πνιγμένος από την ευθύνη να σας στηρίζει –και μάλιστα εξ αποστάσεως- τώρα στα δύσκολα. Δείξτε του πως μπορείτε να βασιστείτε στα δικά σας πόδια και να τα βγάλετε πέρα ακόμα και σε συνθήκες αντίξοες. Ψάξτε για τα ένα-δύο άτομα που πιστεύετε πως ταιριάζουν μαζί σας και διαμορφώστε νέες παρέες, χτίζοντας καινούριες φιλίες που ξεκινούν απ' το μηδέν. Άλλωστε, δεν είναι απίθανο να βρείτε άτομα που είναι εξ ίσου ξένοι σ' αυτόν τον τόπο μ' εσάς. Αν ο καλός σας δεν είναι παράλογα ζηλιάρης, θα χαρεί που περνάτε καλά και δεν μιζεριάζετε κλεισμένη σ' ένα δωμάτιο παίρνοντάς τον τηλέφωνο για να του λέτε πόσο μόνη κι έρημη νιώθετε χωρίς αυτόν.

Πατήστε στα πόδια σας και προχωρήστε! Δεν είναι εύκολο να αγαπά κανείς έναν μίζερο, εξαρτημένο και ηττοπαθή άνθρωπο...