Εκφράσου ελεύθερα

Εκφράσου ελεύθερα

Όταν είστε μακριά από τη σχέση σας, είναι λογικό να υπάρχουν θεματάκια. Βασικό είναι να εκφράζεστε και να μην καταπιέζεστε.

Είστε μακριά από το σπίτι σας, είστε μόνη, κάνετε μια νέα αρχή σε σπουδές ή δουλειά και έχετε αποφασίσει ο φίλος σας να παραμείνει στη ζωή σας, έστω κι εξ' αποστάσεως. Καθώς διαμορφώνετε νέους κύκλους γνωριμιών και προσπαθείτε να γνωρίσετε τον ολοκαίνουργιο τόπο που αποτελεί τώρα το σπίτι σας, τα βρίσκετε λίγο σκούρα, αφού τα πράγματα δεν είναι όπως είχατε συνηθίσει.

Μην ανησυχείτε, όλο αυτό είναι φυσιολογικό, ειδικά σε συνδυασμό με το γεγονός ότι απ' τη μια στιγμή στην άλλη βρίσκεστε μακριά από τον αγαπημένο σας άνθρωπο. Σίγουρα θα υπάρξουν πολλές στιγμές που θα αισθανθείτε κακοδιάθετη, μίζερη και αρνητική, πράγμα που και ο πλέον αισιόδοξος και συγκροτημένος άνθρωπος δεν μπορεί πάντα ν' αποφύγει, όταν του λείπει ο σύντροφός του. Αυτό που πρέπει να κάνετε στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι να μην καταπιέσετε τα συναισθήματά σας.

Διαχειριστείτε τα στο βαθμό που μπορείτε και προσπαθήστε να μην βυθίζεστε σε φαύλες σκέψεις. Μην φιμώνετε τον εαυτό σας, γιατί έτσι ρισκάρετε να κάνετε τα πράγματα χειρότερα. Έχετε κάθε δικαίωμα να μιλήσετε στο σύντροφό σας, βγάζοντας από μέσα σας τις σκέψεις σας, χωρίς όμως να φτάσετε σε σημείο να γίνετε γκρινιάρες. Όταν εκφράζουμε τα συναισθήματά μας, συνήθως αποκτούμε πολύ καλύτερη προοπτική της κατάστασης και βλέπουμε τα πράγματα πιο ξεκάθαρα και ρεαλιστικά, μακριά από υπερβολές και τάσεις προς δράμα.

Παρόλα αυτά, ο καλός σας δεν είναι ο μόνος άνθρωπος που μπορεί ν' ακούσει τα θέματα που σας απασχολούν, να σας στηρίξει και να σας συμβουλεύσει. Αν δεν έχετε βρει κάποιον άνθρωπο με τον οποίο αισθάνεστε άνετα να μιλήσετε στο νέο σας περιβάλλον, υπάρχουν πάντα οι παλιοί καλοί σας φίλοι ή η οικογένειά σας που σίγουρα θα χαρούν να σταθούν στο πλάι σας.