New Year’s Resolutions: Μπορεί όλα να άλλαξαν, αλλά όχι και οι ψεύτικες υποσχέσεις στον εαυτό σου

New Year’s Resolutions: Μπορεί όλα να άλλαξαν, αλλά όχι και οι ψεύτικες υποσχέσεις στον εαυτό σου

 Θα είναι το 2021 η χρονιά ορόσημο που θα κάνεις πράξη όλες τις υποσχέσεις σου; 

Ακόμη μία χρονιά έφυγε, και ίσως είναι η μοναδική φορά που δεν νιώθουμε τα «Holiday Blues», δηλαδή τη μελαγχολία που πάντα αφήνει το τέλος των γιορτών. Ο λόγος φυσικά είναι η πανδημία και τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα τα οποία μετά βίας επέτρεψαν οικογενειακό τραπέζι, και αυτό… στο φως της ημέρας. Με την ελπίδα λοιπόν το 2021 να είναι καλύτερο από το 2020, και αυτό το εννοούμε περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ξεκινάμε να κάνουμε κι εμείς τις λίστες μας, με όλα όσα θέλουμε να πετύχουμε ή να κατακτήσουμε -στο μέτρο του δυνατού-για τη φετινή χρονιά. Ναι φίλη μου, ήρθε η αγαπημένη στιγμή των resolutions, κατά την οποία κάθε χρόνο λες ψέματα στον ίδιο σου τον εαυτό. Μήπως ωστόσο φέτος να τηρήσεις όλα όσα αποφασίσεις μπας και αλλάξει το γούρι; Παρακάτω λοιπόν, σου έχω τις πιο κλασικές υποσχέσεις, που θα δώσεις εσύ, και πολλά εκατομμύρια γυναικών στον κόσμο.

Να ζητήσεις αύξηση:

Σε μία ιδιαίτερα εύθραυστη περίοδο, η οποία χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητα και ανασφάλεια, εσύ είσαι από τους τυχερούς που κατάφερες να διατηρήσεις τη δουλειά σου, και να συνεχίσεις κανονικά καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Ίσως να μην είναι η κατάλληλη περίοδος για να ζητήσεις αύξηση, αλλά δεν θα το μάθεις και ποτέ, αν δεν το κάνεις. Το πολύ πολύ να σου αρνηθούν. Εξάλλου μην ξεχνάς, σε περιόδους κρίσης, δημιουργούνται οι μεγαλύτερες ευκαιρίες. Μήπως ήρθε η στιγμή σου;

Να ασχοληθείς με την προσωπική σου ζωή:

Τα προηγούμενα χρόνια η δικαιολογία σου ήταν ότι βαριέσαι τις εξόδους και ότι είσαι πολύ κουρασμένη για ξενύχτια και βόλτες. Φέτος που όλα γίνονται διαδικτυακά ποια η δικαιολογία σου; Μήπως ήρθε η ώρα να γίνεις μέλος ενός dating app και να γνωρίσεις και 5 ανθρώπους; Ας πετάξουμε από πάνω μας τις προκαταλήψεις και ας ακολουθήσουμε το ρεύμα της εποχής. Και πού ξέρεις; Μπορεί να είναι το τυχερό σου!

Να φροντίσεις την υγεία σου:

Α σε αυτό θα πρέπει να είσαι κάθετη, ίσως περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά. Μην θεωρείς την υγεία σου δεδομένη και σε καμία περίπτωση μην αγνοήσεις τα μέτρα προστασίας και υγιεινής. Βάλε στόχο να βελτιώσεις τη διατροφή σου και να γυμνάζεσαι τακτικά. Το δυνατό ανοσοποιητικό δεν οφείλεται μόνο στα φάρμακα, αλλά στον τρόπο ζωής γενικότερα.

giphy 2

Να βλέπεις τους γονείς σου:

Όσο και όποτε αυτό επιτρέπεται, τηρώντας φυσικά όλους τους κανόνες. Τη χρονιά αυτή μάθαμε πώς είναι να στερούμαστε την αγκαλιά και τη φυσική παρουσία των δικών μας ανθρώπων. Πόσες φορές δεν έπιασες τον εαυτό σου να μετανιώνει για το κυριακάτικο γεύμα που ακύρωσες ή για το απόγευμα που δεν πέρασες από το πατρικό σου γιατί είχες νεύρα με τη δουλειά; Φρόντισε λοιπόν να έχεις πάντα χρόνο για τους αγαπημένους σου, γιατί τώρα ξέρεις πώς είναι να στερείσαι την παρουσία τους.

Να πετάξεις τα σκουπίδια από τη ζωή σου:

Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Το 2021 ας είναι η χρονιά του ξεκαθαρίσματος σε προσωπικό και όχι μόνο επίπεδο. Είσαι νέα, δυναμική, συμπαθητική, έξυπνη και ταλαντούχα. Έχεις επίσης αξιοπρέπεια, κάτι που είναι σπάνιο και δυστυχώς κατακριτέο στις μέρες μας. Ήρθε ωστόσο η ώρα να αναδείξεις τα προτερήματά σου και να θέσεις τα δικά σου όρια και κανόνες. Το καλόβολο κοριτσάκι που ανέχεται τα πάντα πέθανε, και στη θέση της αναγεννήθηκε μία badass που διεκδικεί τα δικαιώματά της. Άντε γιατί πολύ αέρα πήραν μερικοί.

Μαζί με τα σκουπίδια, να πετάξεις και τον πρώην σου από τη ζωή σου:

Αν κοιτάξεις πίσω, θα συνειδητοποιήσεις ότι έχεις σπαταλήσει υπερβολικά πολύ χρόνο να ασχολείσαι με τον πρώην σου. Και δυστυχώς, όσο κι αν ασχολείσαι, στο τέλος συνειδητοποιείς ότι απλώς δεν άξιζε τον κόπο. Και όλο αυτό είναι ένας κύκλος που απλά επαναλαμβάνεται. Μήπως φέτος ήρθε η ώρα να χαλάσεις αυτό τον κύκλο μπας και βρεις την ησυχία σου;

Να κάνεις ταξίδια:

Αυτό το αφήνω κενό μέχρι νεοτέρας!

Διαβάστε ακόμη:

Έρευνα: Τελικά οι άντρες προτιμούν τις ξανθιές ή τις μελαχρινές;