5 λάθος συνήθειες που σε κάνουν να φαίνεσαι λιγότερο ελκυστική

5 λάθος συνήθειες που σε κάνουν να φαίνεσαι λιγότερο ελκυστική

Βρήκαμε όλα όσα πρέπει να αποφεύγεις.

Συχνά ανησυχούμε για το πώς φαινόμαστε στους άλλους και παράλληλα προσπαθούμε να κάνουμε τους εαυτούς μας πιο ελκυστικούς. Έχεις άραγε σκεφτεί ποτέ ότι ίσως έχουμε ήδη αρκετά από τα χαρακτηριστικά που μας κατατάσσουν στη λίστα των περιζήτητων συντρόφων;

Τα τελευταία χρόνια αρκετές έρευνες αποδεικνύουν ότι υπάρχουν ορισμένα πράγματα που οφείλουμε να προσέξουμε εάν πραγματικά θέλουμε να φαινόμαστε ελκυστικοί προς τους άλλους.

Σύμφωνα λοιπόν με τους ειδικούς, όλα έχουν να κάνουν περισσότερο με τη συμπεριφορά μας και τη στάση που διατηρούμε σε διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Συνέχισε να διαβάζεις και θα καταλάβεις πολύ καλά τι εννοούμε.

1) Δεν δίνεις έμφαση στη ρουτίνα ύπνου σου

Όπως πολύ καλά γνωρίζεις ο ύπνος έχει άμεσες επιπτώσεις στην υγεία και την εμφάνισή μας. Ως ενήλικες χρειαζόμαστε το λιγότερο 7-8 ώρες ύπνου ημερησίως για να δείχνουμε και να νιώθουμε ξεκούραστες. Το 2021 ερευνητές ζήτησαν φωτογραφίες ανθρώπων που είχαν κοιμηθεί ένα πλήρες 8ωρο και ανθρώπων που δεν είχαν κοιμηθεί τις τελευταίες 30 ώρες. Οι διαφορές ήταν εμφανείς και εντυπωσιακές.

2) Είσαι αγενής

Κανείς δεν θα ήθελε δίπλα του έναν αγενή σύντροφο. Σε μια κινεζική μελέτη το 2014, οι ερευνητές παρουσίασαν εικόνες ατόμων με ουδέτερες εκφράσεις. Κάτω από μερικές φωτογραφίες ήταν οι λέξεις «αξιοπρεπής» και «ειλικρινής». Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι όσο είδαν τις φωτογραφίες σχημάτισαν άμεσα μια θετική εντύπωση για αυτά τα άτομα.

3) Παρουσιάζεις λάθος τον εαυτό σου στα social media

Το 2011 οι ερευνητές έδειξαν στους συμμετέχοντες μερικές φωτογραφίες του αντίθετου φύλου και ζήτησαν τις απόψεις τους για το πόσο ελκυστικό ήταν κάθε άτομο γι ' αυτούς. Οι άνδρες είχαν την τάση να βρίσκουν λιγότερο ελκυστικές τις γυναίκες που έδειχναν πολύ περήφανες και προκλητικές αλλά τους άρεσαν αν χαμογελούσαν πολύ.

4) Δεν επενδύσεις σε κάποιο άρωμα

Οι μυρωδιές είναι ένα από τα βασικά μέρη των αισθήσεων. Ένα άτομο που μυρίζει όμορφα είναι αυτομάτως πιο ελκυστικό. Επένδυσε σε ένα μεθυστικό, αισθησιακό άρωμα που θα χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση. Ωστόσο έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι άνδρες δεν επιθυμούν η κοπέλα τους να μυρίζει υπερβολικά έντονα.

5) Δεν είσαι ειλικρινής

Η εμπιστοσύνη και η ειλικρίνια είναι βασικά θεμέλια για μια υγιή σχέση. Όπως είναι αυτονόητο, κανείς δεν θέλει ένα σύντροφο που λέει ψέματα και αυτό έχει αποδειχθεί σε αρκετές έρευνες τα τελευταία χρόνια.

Δες επίσης: To βασικό σημάδι ότι το αγόρι σου είναι σφόδρα ερωτευμένο μαζί σου (photos)

Πηγή φωτογραφιών: unsplash.com