Έχεις μακροχρόνια σχέση; Tέσσερα tips για να τη διατηρήσεις «ζωντανή»!

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Έχεις μακροχρόνια σχέση; Tέσσερα tips για να τη διατηρήσεις «ζωντανή»!

Καμία σχέση δεν έρχεται με manual  στη ζωή.

Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι ένα κεφάλαιο αρκετά πολύπλοκο. Καμία σχέση δεν έρχεται με εγχειρίδιο οδηγιών χρήσης, και πρέπει να κοπιάσεις πολύ για να τις εξελίξεις και να τις κρατήσεις στη ζωή σου.

Σήμερα θα μιλήσουμε για τις ερωτικές σχέσεις (καλοκαιράκι είναι... καταλαβαίνεις!).

Όταν ξεκινάς μία σχέση δεν ξέρεις που θα σε οδηγήσει, ούτε αν θα κρατήσει για πάντα. Αυτά όλα φαίνονται εν καιρώ και με ένα μεγάλο ερωτηματικό πάντα για το αν προσπαθούν κι οι δύο πλευρές εξίσου να κρατήσου τη σχέση ζωντανή.

Γιατί ποιος ο λόγος να βρίσκεσαι σε μία σχέση μονόπλευρη, στην οποία προσπαθείς και κάνεις μόνο εσύ πράγματα για να διατηρήσεις τη σπίθα αναμμένη;

Αν λοιπόν αυτό το εμπόδιο έχει ξεπεραστεί και βρίσκεσαι σε μία σχέση αρκετών χρόνων, η οποία νιώθεις πως έχει αρχίσει να βαλτώνει, τότε πρέπει να δράσεις άμεσα.

Πριν κάνεις το οποιοδήποτε βήμα να θυμάσαι πως δεν αξίζει να προσπαθήσεις για κάτι το οποίο έχει ενδεχομένως τελειώσει και δεν επιδέχεται «γιατρειά».

Αν, όμως, θέλετε και οι δύο να αναζωπυρώσετε τη φλόγα στη σχέση σας και να την διατηρήσετε ζωντανή υπάρχουν κάποια tips που μπορείς να ακολουθήσεις.



#1. Και οι δύο άνθρωποι στη σχέση πρέπει να προσπαθούν

Ερχόμαστε και μεγαλώνουμε σε έναν κόσμο που μας λέει πως αν έχουμε βρει τον σωστό άνθρωπο να βαδίσουμε μαζί του η αγάπη θα είναι εύκολη. Δυσκολίες υπάρχουν παντού ακόμη και στις σχέσεις. Βλέπουμε για παράδειγμα ζευγάρια που αγωνίζονται να κρατήσουν τη φλόγα αναμμένη. Ζευγάρια που νιώθουν πως κάτι λείπει επειδή δεν συνευρίσκονται ερωτικά. Ζευγάρια που πια δεν κοιτάζει ο ένας τον άλλον με αγάπη.

Μάθε λοιπόν πως δεν υπάρχει τίποτα λάθος σε μια σχέση που έχει αρχίσει να μοιάζει αδιάφορη, απλά το μόνο που χρειάζεται είναι μια μικρή ώθηση. Ένα μικρό βήμα εσύ, ένα μικρό βήμα ο αγαπημένος σου και η φλόγα θα αναζωπυρωθεί και πάλι.



#2. Το να προσπαθείς για τη σχέση σου μπορεί να είναι διασκεδαστικό

Μία μονότονη σχέση σίγουρα δεν αρέσει σε κανέναν, ούτε θα έχει μεγάλη διάρκεια. Αν όμως η «κολόνια κρατάει χρόνια» και απλά έχετε ρουτινιάσει, δοκίμασε να κάνετε καινούργια πράγματα. Νέα χόμπι, νέες ασχολίες, ακόμη και ανανέωση της σεξουαλικής σας ζωή που είναι απίστευτα σημαντική.

#3. Η γλώσσα της αγάπης είναι σημαντικό μέρος στην εξίσωση αυτή

Δημιουργημένες από τον Dr. Gary Chapman, οι πέντε γλώσσες αγάπης παρουσιάζουν τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι βιώνουν και δείχνουν αγάπη. Συνήθως, όλοι έχουν έναν προτιμώμενο τρόπο έκφρασης της αγάπης και δεν είναι πάντα και για τα δύο άτομα σε μια σχέση.

Η κατανόηση της δικής σου γλώσσας αγάπης και της γλώσσας του συντρόφου σου είναι σαν να ανακαλύπτεις έναν «παράδρομο» για καλύτερη επικοινωνία και, ως εκ τούτου, περισσότερη αγάπη και οικειότητα στη σχέση σου.



#4. Η έλξη και η επιθυμία μπορούν να ξυπνήσουν εκ νέου.

Μην εστιάζεις μόνο στη φυσική πλευρά της έλξης και του σεξ. Μπορεί στην αρχή να είχε ελκύσει ο σύντροφός σου λόγω της εξωτερικής εμφάνισης ή λόγω των vibes που σου έβγαλε. Η έλξη όμως είναι πολυεπίπεδη και εξαρτάται από πολλά πράγματα.

Κάποιοι έλκονται από τον τρόπο που ο σύντροφός τους γελάει, κάποιοι άλλοι από τον τρόπο που μυρίζουν, από το χιούμορ τους ή ένα βλέμμα.

Με το να εστιάζεις σε πράγματα που έβρισκες ελκυστικά στην αρχή της σχέσης σας, μπορεί να σε κάνουν και πάλι να τον δεις με άλλο μάτι.

#ΕρωτευσουΑποΤηνΑρχη