5 μυστικά για να έχεις έναν ευτυχισμένο γάμο

Τσακιρίδου Χριστίνα
5 μυστικά για να έχεις έναν ευτυχισμένο γάμο

Όλα όσα πρέπει να έχει η σχέση με τον άνθρωπό σου για να αντέξει στον χρόνο.

H αλήθεια είναι πως κάθε ζευγάρι διαγράφει διαφορετική πορεία στο πέρασμα του χρόνου. Πολλοί έρχονται πιο κοντά με τον γάμο και τη δημιουργία οικογένειας ενώ αρκετοί είναι κι αυτοί που περνούν κρίση και χωρίζουν λίγα χρόνια αργότερα.

Η αγάπη, ο σεβασμός, η αμοιβαία κατανόηση και εκτίμηση είναι μερικά από τα βασικά θεμέλια που πρέπει να υπάρχουν σε μια μακροχρόνια σχέση. Οι ειδικοί σε θέματα σχέσεων ωστόσο θεωρούν πως υπάρχουν μερικές χρήσιμες συμβουλές τους για έναν ισχυρότερο, υγιέστερο και ναι...πιο ευτυχισμένο γάμο. Συνέχισε να διαβάζεις και θα μάθεις τα πάντα.

Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο! 6 tips για να κατακτήσεις τον άντρα που επιθυμείς



5 μυστικά για έναν ευτυχισμένο γάμο

gamos4

#1 Εστίασε στα θετικά στοιχεία του συντρόφου σου

Δεν είναι πάντα εύκολο να δεις όλα τα καλά που διαθέτει ο άνθρωπός σου και μερικές φορές μπορεί ακόμη και να βαριέσαι τον σύντροφό σου εν μέσω καθημερινής τριβής. Για να έχεις μακροπρόθεσμα έναν ευτυχισμένο γάμο πρέπει να αποδεχτείς τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες του συντρόφου σου και να είσαι σε θέση να ορίσεις ρεαλιστικές προσδοκίες.

#2 Αποδέξου πως ακόμη και τα ευτυχισμένα ζευγάρια μαλώνουν

Κανένα παντρεμένο ζευγάρι δεν είναι ευτυχισμένο όλη την ώρα. Όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλες οι σχέσεις, υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Στόχος να υπάρχει αμοιβαία αγάπη και κατανόηση ώστε να ξεπεραστεί κάθε τυχόν δυσκολία.

#3 Μην περιμένεις να ολοκληρωθείς μόνο από τον σύζυγό σου

Κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να βασίζει την ευτυχία του αποκλειστικά σε ένα άλλο άτομο. Εννοείται πως θα κάνετε μαζί όνειρα και στόχους ωστόσο καλό θα είναι να διατηρήσεις την ανεξαρτησία σου σε μερικά θέματα.

#4 Να κάνετε πράγματα που σας ευχαριστούν

Αν αγαπάτε τα ταξίδια να ξεκλέβετε χρόνο μόνο για εσάς. Την ίδια ώρα μπορείτε να κανονίζετε ραντεβού μέσα στην εβδομάδα σαν date ανανέωσης. Είναι πολύ σημαντικό τα ζευγάρια να μην φθείρονται από την ρουτίνα της καθημερινότητας.

#5 Να σέβεστε ο ένας τον άλλον

Ακόμη και σε έναν μεγάλο καυγά, πρόσεξε μην πεις κουβέντες που θα μετανιώσεις αργότερα. Ο θυμός είναι πολύ κακός σύμβουλος και ο σύντροφός σου θα απογοητευτεί αν διαπιστώσει ότι δεν τον σέβεσαι ή δεν τον εκτιμάς.

Δεν είναι ρομαντικός αλλά είναι ο ιδανικός! 4 ενδείξεις που θα σε πείσουν

Πηγή φωτογραφιών: unsplash.com