Να γυρίσω στον πρώην μου; Εάν ισχύουν ορισμένες προϋποθέσεις, τότε γιατί όχι

Ιωάννα Τζανή
Να γυρίσω στον πρώην μου; Εάν ισχύουν ορισμένες προϋποθέσεις, τότε γιατί όχι

Πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις μπορεί να αποδειχθεί θετική για εσένα μία επανασύνδεση.

Να σε βάλω λίγο στη διαδικασία της σκέψης... Βλέπεις τον πρώην σου να μπαίνει στην καφετέρια που κάθεσαι, ή τον πετυχαίνεις στο σούπερ μάρκετ... ή ακόμα και σε μια εφαρμογή γνωριμιών. Είναι single και δεν έχει προχωρήσει τη ζωή του κάνοντας κάτι σοβαρό απ' όταν χωρίσατε. Μόλις πέφτεις πάνω του, αρχίζεις να νιώθεις ξανά αυτές τις... πεταλούδες στο στομάχι, αλλά και ένα αίσθημα οικειότητας που δεν το έχεις αισθανθεί με κανέναν άλλον από την ημέρα που ακολουθήσατε χωριστούς δρόμους. Και τώρα τι;

zeygari 21

Μην κάθεσαι σε μία σχέση απλά για να μη μείνεις μόνη! Έτσι θα καταλάβεις ότι δεν είναι ο κατάλληλος

Κάθεσαι και σκέφτεσαι ότι δε χωρίσατε για κάποιον σημαντικό λόγο τότε. Μπορεί απλά να χάθηκε το πάθος, ή να ήταν ο εγωισμός που δε βοήθησε να κάνει κανείς από τους δυο σας το πρώτο βήμα για επανασύνδεση μετά από έναν ασήμαντο καβγά.

Και τώρα που τον ξαναείδες και... κάτι σου έκανε μέσα σου, αναρωτιέσαι αν θα έπρεπε ή θα ήταν χάσιμο χρόνου να του δώσεις άλλη μια ευκαιρία.


https://www.instagram.com/p/Ca65OZWL4r1/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Οι ειδικοί έχουν πάντα τη λύση στα διλήμματά μας!

Σύμφωνα με την relationship expert/coach, Michelle Afont, «το να δώσεις μία δεύτερη ευκαιρία σε κάποιον πρώην σου μπορεί να είναι μια εξαιρετική ιδέα, αρκεί να είσαι συνειδητοποιημένη ότι δε θα πρέπει να έχεις υψηλές προσδοκίες». Αυτός είναι ένας αδιαπραγμάτευτος εμπειρικός κανόνας για όλες τις νέες... περιπέτειες στη ζωή μας, αλλά ιδιαίτερα σημαντικός όταν επιστρέφουμε στα... ίδια και γνώριμα μέρη!

«Το να αναζωπυρώσεις έναν παλιό έρωτα με την ελπίδα για μια πιο σοβαρή σχέση αυτή τη φορά μπορεί να είναι μια εξαιρετική ιδέα, εφόσον έχουν επέλθει βασικές αλλαγές από την τελευταία σας συνάντηση. Εάν έχουν περάσει χρόνια από την τελευταία φορά που βρεθήκατε, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχετε ωριμάσει και οι δύο αρκετά», υποστηρίζει η Afont.

Και συμπληρώνει:

«Είναι πιθανό και οι δύο να έχετε διαφορετικές προτεραιότητες στη ζωή σας και μια πιο ώριμη νοοτροπία όσον αφορά το μέλλον σας. Αυτό που σίγουρα δε θέλεις να συμβεί, είναι να επιστρέψεις στην ίδια κατάσταση και τις ίδιες συνθήκες που σας οδήγησαν στον χωρισμό. Κάτι πρέπει να έχει αλλάξει από την τελευταία φορά που συναντηθήκατε. Διαφορετικά, αυτή η επανασύνδεση δε θα σε πάει μπροστά στη ζωή σου».

Όπως καταλαβαίνεις, λοιπόν, είναι σημαντικό πριν κάνεις αυτό το βήμα για να προσεγγίσεις τον πρώην σου ή να του δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία εάν σε πλησιάσει εκείνος πρώτος, να σιγουρευτείς πως τα πράγματα που σε ενοχλούσαν τότε στη σχέση σας έχουν επιλυθεί (ή εναλλακτικά, το επίπεδο ανοχής σου για τις ιδιορρυθμίες του έχει διευρυνθεί!).



Οι λόγοι για να πεις «ναι» στο ενδεχόμενο μίας επανασύνδεσης

Η αλήθεια είναι πως τα χρόνια περνούν και τα δεδομένα αλλάζουν. Γι' αυτό δε θα πρέπει να είμαστε απόλυτες στο ενδεχόμενο μίας επανασύνδεσης, ειδικά εαν ισχύουν οι παρακάτω προϋποθέσεις:

  • Αν τρέφεις ακόμη συναισθήματα για εκείνον.
  • Αν πιάνεις συχνά τον εαυτό σου να αναρωτιέται «τι θα γινόταν αν;».
  • Αν τον αναζητάς συχνά στα social media και σε ενδιαφέρει ακόμα τι κάνει.
  • Αν ρωτάς κοινούς σας φίλους για αυτόν.
  • Αν πραγματικά σου λείπει να τον έχεις στη ζωή σου.
  • Αν είστε και οι δύο ελεύθεροι και διαθέσιμοι.
  • Αν είσαι αρκετά βέβαιη ότι οι συνθήκες έχουν αλλάξει από τότε που χωρίσατε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

6 σημάδια που φανερώνουν ότι όσο κι αν θέλει, δεν μπορεί να σε ξεπεράσει

5 βασικοί τύποι σχέσεων και πώς επηρεάζουν τη ζωή μας