Μάθε να κρατάς πράγματα για σένα & προσπάθησε να μη κάνεις αυτό το λάθος την Ημέρα των Ερωτευμένων

Μάθε να κρατάς πράγματα για σένα & προσπάθησε να μη κάνεις αυτό το λάθος την Ημέρα των Ερωτευμένων
Pexels

Αλήθεια, ποιο είναι το ιδανικό μήνυμα για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου; 

Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει και πολλά ζευγάρια έχουν προγραμματίσει ρομαντικά ραντεβού προκειμένου να ανταλλάξουν δώρα και να γιορτάσουν τον έρωτά τους. Κάποιοι άλλοι μπορεί να μην γιορτάζουν καθόλου ή να θέλουν να μοιραστούν απλώς κάποιες σκέψεις τους με τον άνθρωπό τους γράφοντας ένα ωραίο γράμμα είτε σε μορφή μηνύματος είτε πιο παραδοσιακά σε μία κόλλα χαρτί κλεισμένο σε έναν φάκελο.

Σχέση από απόσταση και Άγιος Βαλεντίνος: Ή αλλιώς πώς θα γιορτάσεις «μαζί» του από μακριά

Εάν είσαι κι εσύ σε μια διαδικασία να θέλεις να πεις κάποια πράγματα στον σύντροφό σου τότε ίσως να ξανασκεφτείς τον τρόπο με τον οποίο θα το κάνεις.

Με αφορμή την Ημέρα των Ερωτευμένων, το Funky Pigeon συνεργάστηκε με τους ειδικούς σεξ και σχέσεων Tatyana Dyachenko και Barbara Santini προκειμένου να βρουν το τέλειο μήνυμα για να μοιραστείς με τον άνθρωπο που είσαι μαζί.

pexels-pixabay-207948.jpg

Δεν είναι μυστικό ότι η επικοινωνία και το να λες το σωστό είναι το κλειδί για μια επιτυχημένη σχέση. Γι' αυτό τα καλύτερα μηνύματα του Αγίου Βαλεντίνου θα πρέπει να έχουν μια προσωπική, μοναδική αίσθηση, εξηγεί η Tatyana.

«Ο καλύτερος τρόπος για να επικοινωνήσεις τις επιθυμίες σου με τον σύντροφό σου είναι να είσαι απλά ειλικρινής. Χωρίς καλή επικοινωνία, τα θέλω, οι ανάγκες και οι επιθυμίες σου μπορεί να περάσουν απαρατήρητα. Μπορείς να μιλήσεις για τα συναισθήματα και τις ανάγκες σου μαζί του. Βεβαιώσου ότι και οι δύο αφιερώνετε χρόνο για να ακούσετε πραγματικά ο ένας τον άλλον. Όσο περισσότερο ένα ζευγάρι μιλάει μεταξύ του τόσο πιο δυνατός είναι ο δεσμός του».

Είδες πως έκανες sex με το αφεντικό σου; Η ερμηνεία των 5 πιο κοινών «καυτών» ονείρων

Και ενώ η επικοινωνία είναι το κλειδί, η ψυχολόγος και σύμβουλος σχέσεων, Barbara Santini, ισχυρίζεται ότι το να γράφεις πάρα πολλά ή να στέλνεις μηνύματα «σεντόνια» μπορεί στην πραγματικότητα να είναι «επιβλαβές».

Η ίδια εξήγησε πως οι άνθρωποι μπορεί να σχεδιάζουν να αποκαλύψουν πολλά για τις εσωτερικές τους επιθυμίες και παρόλο που οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η ειλικρίνεια είναι ο πυλώνας για υγιείς σχέσεις, το να αποκαλύπτεις τόσα πολλά στον σύντροφό σου μπορεί να είναι επιβλαβές.

«Συμβουλεύω τους ανθρώπους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί πριν αποκαλύψουν τις επιθυμίες τους την εν λόγω ημέρα ειδικά αν ο σύντροφός σου δεν έχει δείξει ενδιαφέρον να σε γνωρίσει βαθύτερα. Τα ζευγάρια μπορεί να θέλουν να βασίσουν την επικοινωνία τους στις πέντε γλώσσες αγάπης, οι οποίες είναι τρόποι λήψης και έκφρασης στοργής. Αυτό σημαίνει ότι ο σύντροφός σου απολαμβάνει λέξεις επιβεβαίωσης, ποιοτικό χρόνο, σωματικό άγγιγμα, πράξεις υπηρεσίας ή λήψη δώρων. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις τη γλώσσα αγάπης του συντρόφου σου για να του χαρίσεις την καλύτερη ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου που θα περάσει στη ζωή του».

Τhawing: Το μεγάλο dating trend του 2023 φέρνει όλους τους πρώην ξανά μπροστά σου

Για όσους εξακολουθούν να μην είναι σίγουροι για το τι να γράψουν, η Tatyana Dyachenko μοιράστηκε μερικά παραδείγματα προκειμένου να πάει το πάθος και την αγάπη σε άλλα επίπεδα.

«Για τους ρομαντικούς, προτείνω το "Είσαι και θα είσαι πάντα το καλύτερο κομμάτι της μέρας μου", για όσους θέλουν κάτι πιο αστείο, θα μπορούσες να πεις "Είμαι τόσο χαρούμενη και ευγνώμων που βρήκα κάποιον τόσο περίεργο όσο εγώ» ή "Σ' αγαπώ περισσότερο από πίτσα". Ή αν είσαι τολμηρή και λίγο αναιδής, θα μπορούσες να γράψεις: «Με όλη μου την καρδιά θέλω απλώς να είσαι ευτυχισμένος και… γυμνός».