Το στενό κρεβάτι, τα social media & 5 απροσδόκητα σημάδια που δείχνουν ότι η σχέση δεν θα κρατήσει

Το στενό κρεβάτι, τα social media & 5 απροσδόκητα σημάδια που δείχνουν ότι η σχέση δεν θα κρατήσει
Pexels

Τι ρόλο παίζει το ύφος του προσώπου ενός ατόμου στις φωτογραφίες της παιδικής του ηλικίας;

Κάθε σχέση έχει τα πάνω και τα κάτω της και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό και δεν σημαίνει ότι ένα ζευγάρι θα χωρίσει σύντομα ή δεν έχει μέλλον. Ωστόσο, υπάρχουν πάντα κάποια red flags στα οποία πρέπει να δίνουμε έμφαση προκειμένου να μη χάνουμε τον χρόνο μας. Red flags τα οποία αφορούν και εμάς πάντα και τη συμπεριφορά μας προς τον άλλον.

Αν τη δεδομένη στιγμή που διαβάζεις αυτό το άρθρο έχεις δεύτερες σκέψεις για τη σχέση σου τότε είναι καλό να γνωρίζεις κάποια απροσδόκητα σημάδια που μπορεί να προκαλέσουν μελλοντικό χωρισμό. Σημάδια, που ενδεχομένως θα είναι και αυτά που θα σε βοηθήσουν να δεις τόσο την ποιότητα της σχέσης σου όσο και τον ίδιο σου το εαυτό.

Τι είναι το διαζύγιο ύπνου και πώς μπορεί να ωφελήσει τη σχέση αλλά και την υγεία σου

Νιώθεις άβολα με την παρουσία του συντρόφου σου χωρίς εμφανή λόγο

Εάν αισθάνεσαι πάντα ανήσυχη, ή έχεις πονοκέφαλο ή πόνο στην πλάτη, κ.λπ., όταν είσαι μαζί με τον σύντροφό σου, τότε όλα αυτά ίσως είναι σημάδια άγχους και μιας άβολης κατάστασης. Για παράδειγμα, μπορείς να συγκρίνεις αυτά τα συναισθήματα με αυτά που έχεις όταν είσαι μόνη ή με άλλους ανθρώπους. Εάν αισθάνεσαι ήρεμη σε οποιαδήποτε άλλη συνθήκη, εκτός από τις στιγμές που ο σύντροφός σου είναι δίπλα σου, τότε αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι δεν θέλεις να περνάς χρόνο μαζί του και αυτό είναι κάτι που πρέπει να σκεφτείς σοβαρά.

Δεν υπάρχει συναισθηματική σύνδεση

Ένα από τα βασικά σημάδια ότι η σχέση σου έχει τελειώσει είναι ότι η σπίθα έχει φύγει. Το θεμέλιο μιας υγιούς σχέσης είναι ότι και οι δύο σύντροφοι αισθάνονται άνετα να είναι πραγματικά ανοιχτοί μεταξύ τους στο να μοιράζονται σκέψεις και απόψεις.

Εάν δεν μοιράζεσαι αυτό που πραγματικά έχεις στο μυαλό σου, μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι δεν έχετε πλέον μια βαθιά σύνδεση. Ομοίως, αν έχεις διαπιστώσει ότι τα συνηθισμένα διασκεδαστικά αστεία μεταξύ σας έχουν χαθεί ή είναι δύσκολο να κάνεις ενδιαφέρουσες συζητήσεις του τότε #πρόβλημα.

Δεν μπορείς να φανταστείς το μέλλον μαζί του

Ένα τεράστιο συστατικό των μόνιμων σχέσεων είναι να το κοινό όραμα για το μέλλον. Εάν τα όνειρά σας δεν ευθυγραμμίζονται ή έχετε σταματήσει να μιλάτε με τον σύντροφό σου για μελλοντικά σχέδια, τότε αυτή είναι ακόμα μία red flag που δεν θα πρέπει να αγνοήσεις.

Ο σύντροφός σου δημοσιοποιεί την προσωπική σας ζωή στα social media

Στην εποχή της τεχνολογίας είναι δύσκολο να μείνει κάποιος μακριά από αυτήν. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποσπούν την προσοχή από τη σχέση, ειδικά εάν ο ένας από τους δύο δεν μπορεί να βρει μια υγιή ισορροπία μεταξύ της επικοινωνίας και της παραμονής στο διαδίκτυο.

Στις μέρες μας, πολλά ζευγάρια χωρίζουν λόγω του εθισμού του ενός στο διαδίκτυο. Εάν υποφέρεις από τις πολλαπλές selfies, τα stories που βάζει, στιγμές από την καθημερινότητά σας που εσύ θέλεις να παραμείνουν ιδιωτικές κ.λπ., και ο σύντροφός σου δεν φαίνεται να το προσέχει, τότε πρέπει επίσης να δώσεις πολλή προσοχή στη δυσφορία που αισθάνεσαι με όλο αυτό.

Η συνταγή για έναν τέλειο γάμο περιλαμβάνει δύο έντονες διαφωνίες το μήνα, διαπιστώνει μελέτη

Ο σύντροφός σου σε διακόπτει συνεχώς

Η καλή επικοινωνία μεταξύ των συντρόφων είναι σημαντικό μέρος μιας υγιούς σχέσης. Τα προβλήματα επικοινωνίας είναι ο πιο συνηθισμένος παράγοντας που οδηγεί στον χωρισμό. Εάν σε διακόπτει συνέχεια ή δεν λαμβάνονται υπόψιν οι επιθυμίες σου, αυτό είναι μια κόκκινη σημαία. Όλοι μπορεί να πέσουμε σε αυτό το λάθος αλλά το να διορθώνεις συνεχώς τον άλλον μπορεί να γίνει ενοχλητικό και υποτιμητικό.

Τα αγαπημένα πρόσωπα του συντρόφου σου σε επικρίνουν συνεχώς

Όταν οι δικοί του άνθρωποι επεμβαίνουν συνεχώς στη σχέση σας την καταστρέφουν. Γιατί η γνώμη τους είναι πάντα προκατειλημμένη και μονόπλευρη. Οι γονείς και ο φίλοι του δεν συνειδητοποιούν ότι παραβιάζουν τα όριά σου και τα όρια του συντρόφου σου. Σύμφωνα με έρευνες, τα άτομα αυτά μπορούν να επηρεάσουν σε κομβικό βαθμό αρνητικά τα ζευγάρια. Είναι σημαντικό να είσαι με ένα άτομο που θέτει εκείνος τα όρια στους δικούς του ανθρώπους και δεν τους δίνει τον χώρο να εισχωρήσουν στη σχέση σας. Αν δεν μπορεί να θέσει αυτά τα όρια πώς θα τον εμπιστευτείς για πατέρα των παιδιών σου; Όλα αυτά είναι σημάδια που πρέπει να λύνονται άμεσα καθώς όσο περνάει ο καιρός θέλει πολλή δουλειά για να σωθεί η κατάσταση, αν σώζεται.

Κινητό στο αθόρυβο, shopping & άλλα red flags που «φωνάζουν» πως κάτι δεν πάει καλά στη σχέση σου

Κοιμάστε σε στενό κρεβάτι

Είναι πραγματικά προτιμότερο τόσο για την ψυχική όσο και για τη σωματική υγεία των συντρόφων να κοιμούνται χωριστά ή σε πολύ φαρδύ κρεβάτι. Η κακή ποιότητα ύπνου, συνδυαστικά με άλλα πράγματα, μπορεί να οδηγήσει σε χωρισμό. Επομένως, αν θέλεις να διατηρήσεις τη σχέση σου δυνατή, ξεκίνα από εκεί.

pexels-andrea-piacquadio-3767385-(1).jpg

Και κάτι ανέλπιστο που είναι δύσκολο να πιστέψουμε

Η έκφραση του προσώπου ενός ατόμου στις φωτογραφίες της παιδικής ηλικίας μπορεί να προσδιορίσει εάν ένα άτομο είναι επιρρεπές σε χωρισμούς ή όχι. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο να το πιστέψουμε, αλλά μετά από μια σειρά ψυχολογικών τεστ, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα παιδιά που ήταν μουτρωμένα στις σχολικές τους φωτογραφίες, χώριζαν πιο συχνά ως ενήλικες από ότι εκείνοι που χαμογελούσαν ειλικρινά.