Για να μην χωρίσετε ποτέ, πρέπει να κάνετε 4 πράγματα σωστά

Για να μην χωρίσετε ποτέ, πρέπει να κάνετε 4 πράγματα σωστά

Οι δραστηριότητες που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις ότι η σχέση με τον αγαπημένο σου μπορεί να εξελιχθεί.

Πολλοί άνθρωποι έρχονται στη ζωή μας και μας κάνουν να πιστέψουμε ξανά στον έρωτα όμως μια υγιής σχέση απαιτεί κοινή προσπάθεια, χημεία και αμοιβαία εμπιστοσύνη για να μπορέσει να επιβιώσει στον χρόνο.

Είναι αρκετά σημαντικό να περνάς χρόνο με τον αγαπημένο σου και να κάνετε δραστηριότητες που θα σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε κρυμμένες πτυχές του εαυτού σας και να έρθετε ακόμη πιο κοντά.

ΤΙ πρέπει να έχετε για να διαρκέσει η σχέση σας

1) Καλή επικοινωνία

Όλες γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να μπορείς να επικοινωνείς με τον αγαπημένο σου αλλά συχνά ξεχνάμε πως τα πιο μικρά πράγματα κάνουν τελικά τη διαφορά. Για παράδειγμα τα ζευγάρια που παίρνουν σημαντικές αποφάσεις ή μαλώνουν live και όχι μέσω μηνυμάτων έχουν περισσότερες πιθανότητες να μείνουν μαζί.

Οι σύντροφοι που συζητούν το λιγότερο πέντε ώρες την εβδομάδα έχουν πολύ πιο υγιής σχέση από εκείνους που δεν το συνηθίζουν. Έχει αποδειχθεί πως όσο πιο ειλικρινής είσαι σχετικά με τα συναισθήματά σου από την αρχή μιας σχέσης τόσο καλύτερα θα εξελιχθεί το ειδύλλιό σας. Επιπλέον τα ευτυχισμένα ζευγάρια προσπαθούν να εκτονώσουν την ένταση και τους καβγάδες με χιούμορ ή στοργή γι' αυτό φρόντισε να διατηρείς την ψυχραιμία σου ό,τι κι αν συμβεί.

2) Δεν μην επικρατεί βαρεμάρα

Το γέλιο είναι τελικά το μυστικό για μια επιτυχημένη σχέση και μια από τις top 3 συνήθειες των ευτυχισμένων ζευγαριών. Μια καλή ιδέα για να γελάς περισσότερο με τον αγαπημένο σου είναι να παρακολουθείτε κωμικές εκπομπές, αστείες ταινίες ή να διοργανώσετε βραδιές παιχνιδιών. Τα ζευγάρια που έχουν θετικές αλληλεπιδράσεις καθημερινά είναι πιο πιθανό να παραμείνουν μαζί για αρκετά χρόνια.

3) Να στηρίζετε ο ένας τον άλλον

Είναι πολύ σημαντικό ο ένας σύντροφος να στηρίζει έμπρακτα τον άλλο και να τον ενθαρρύνει να πάρει πρωτοβουλίες ωστόσο πρέπει να παραμείνετε δυο αυτόνομες προσωπικότητες με ξεχωριστά ενδιαφέροντα. Φρόντισε να είσαι υποστηρικτική με τον αγαπημένο σου όμως μη κάνεις υπερβολές και μη ξεχνάς να επενδύεις στον εαυτό σου και τις δικές σου ανάγκες.

6 σημάδια πως δεν είσαι τόσο καλή σύντροφος... όχι όσο τουλάχιστον θεωρείς

4) Να έχετε χημεία και οικειότητα

Σε μια σχέση η εμπιστοσύνη, η χημεία και οι οικειότητα είναι απαραίτητα συστατικά και χρειάζονται χρόνο για να αναπτυχθούν. Μπορεί να κοιμάστε μαζί κάθε βράδυ όμως πρέπει να κάνετε κι άλλα πράγματα για να έρθετε ακόμη πιο κοντά και να εξελιχθείτε ως ζευγάρι.

Πηγή κεντρικής: pexels.com