Ερωτισμός ή ρομαντισμός; 3 tips για να βελτιώσεις τη σχέση σου με τον σύντροφό σου

Γεωργία Βλαχοπούλου
Ερωτισμός ή ρομαντισμός; 3 tips για να βελτιώσεις τη σχέση σου με τον σύντροφό σου

Μια τρυφερή αγκαλιά, χωρίς να ακολουθήσει σεξουαλική επαφή, είναι στις μέρες μας κάτι σπάνιο αλλά και απαραίτητο για την καλύτερη λειτουργία των ερωτικών μας σχέσεων.

Ο έρωτας δεν πρέπει να περνάει μόνο από το κρεβάτι αλλά οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας κάνουν πολλές φορές τα ζευγάρια να μην βρίσκουν εύκολα χρόνο για να περάσουν ποιοτικά μαζί - ιδιαίτερα όταν δεν μένουν στο ίδιο σπίτι - με αποτέλεσμα όταν τελικά βρίσκονται, αυτό να γίνεται αποκλειστικά και μόνο για να ικανοποιήσουν τις σεξουαλικές τους ανάγκες.

Κι όμως η ερωτική σχέση με έναν άλλο άνθρωπο δεν έχει ανάγκη μόνο από μια καλή σεξουαλική ζωή. Για να είναι μια σχέση «επιτυχημένη» θα πρέπει να έχει και στιγμές ρομαντισμού και συντροφικότητας κατά τη διάρκειά της. Μπορεί να σου έχει τύχει να βρεθείς σε κάποια σχέση στην οποία σκεφτόσουν πως κάθε φορά που σε αγκαλιάζει ή σε φιλάει ο σύντροφός σου είναι επειδή ήθελε να επακολουθήσει ερωτική επαφή. Κι αυτό ίσως ήταν ένας παράγοντας που να σας «αποξένωνε», αφού δίχως την σεξουαλική επαφή δεν είχατε κάτι άλλο να συζητήσετε ή να κάνετε.

Μελέτες δείχνουν ότι το να μας αγγίζει ο σύντροφός μας με μη σεξουαλικούς τρόπους μας δίνει μεγαλύτερη ικανοποίηση και μεγαλύτερη συναισθηματική ένταση, ενώ κάνει και την επικοινωνία μας μαζί του πολύ πιο ισχυρή.

couple-2705249_640.jpg

Αν λοιπόν, λείπουν αυτές οι στιγμές, οι πιο τρυφερές, οι πιο ρομαντικές από τη σχέση σου υπάρχουν 3 tips για να την βελτιώσεις.

Για αρχή, εφάρμοσε την λαϊκή παροιμία που λέει να συμπεριφέρεσαι στους άλλους, όπως θες να σου συμπεριφέρονται. Προσπάθησε δηλαδή, να δείξεις στον σύντροφό σου ότι σου αρέσει να σε παίρνει αγκαλιά ή να σου δίνει ένα φιλί χωρίς να είναι απαραίτητο να γίνει κάτι παραπάνω με το να κάνεις πρώτη εσύ τέτοιου είδους τρυφερές χειρονομίες. Μια αγκαλιά ή ένα γλυκό φιλί πριν φύγετε για την δουλειά το πρωί θα σας «δώσει» την απαραίτητη σύνδεση που αναζητάτε.

Αν παρ' όλα αυτά ο σύντροφός σου δεν δείχνει να καταλαβαίνει πως πέρα από το ερωτικό κομμάτι χρειάζεσαι και το συντροφικό από εκείνον, τότε το πιο σωστό και με σίγουρη επιτυχία είναι το να του το πεις ευθέως. Για παράδειγμα θα μπορούσες να του πεις ότι το βρίσκεις πολύ αισθησιακό και στοργικό, όταν εκείνος σε φιλάει την ώρα που ετοιμάζεται το μεσημεριανό σας ή το βραδινό. Ενώ αυτή η τακτική θα μπορούσε να κάνει κάποιον να αισθάνεται ότι αναγκάζεται να δείξει στοργή, αυτή η ευθύτητα είναι στην πραγματικότητα υγιής για τη σχέση. Η παροχή μιας πρότασης, λύσης και θετικής ενίσχυσης οδηγεί σε ισχυρότερο δεσμό, λένε οι ειδικοί.

Βέβαια, δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε και την πιθανότητα του να υπάρχει στην σχέση σας έλλειψη ουσιαστικής επαφής εξαιτίας ενός βαθύτερου προβλήματος κι όχι επειδή δεν έχετε τον απαραίτητο διαθέσιμο χρόνο σαν ζευγάρι, όπως αναφέραμε στην αρχή. Αν ισχύει κάτι τέτοιο και έχει χαθεί η επικοινωνία μεταξύ σας, ίσως η καλύτερη ιδέα θα είναι να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό.