6 πράγματα που πρέπει να θυμάσαι αν συνάντησες τον πρώην σου τα Χριστούγεννα

Γεωργία Βλαχοπούλου
6 πράγματα που πρέπει να θυμάσαι αν συνάντησες τον πρώην σου τα Χριστούγεννα

Οι γιορτές είναι πάντα μια επίφοβη περίοδος για να βρεθείς τυχαία ή και εσκεμμένα να μιλάς στον πρώην σου γι' αυτό πρέπει να είσαι προσεκτική.

Πάντα την περίοδο των Χριστουγέννων όλοι βρίσκονται στους δρόμους είτε για να απολαύσουν τις γιορτινές αυτές στιγμές με τους φίλους και την οικογένειά τους είτε για να αγοράσουν δώρα στα αγαπημένα τους άτομα.

Επομένως αυτές τις μέρες που όλοι βρίσκονταν έξω είναι σίγουρο πως όλο και κάποιον που ξέρεις θα συνάντησες, από κάποιον φίλο σου μέχρι κάποιον παλιό συμμαθητή ή συνάδελφο. Κάπως έτσι, δεν μου φαίνεται απίθανο αν τα Χριστούγεννα ή μετά την αλλαγή του χρόνου είδες τυχαία και τον πρώην σου, ιδιαίτερα αν μένετε στην ίδια περιοχή ή αν έχετε τα ίδια στέκια.

Αν συνέβη κάτι τέτοιο και σε έχουν «ζώσει τα φίδια» για το τι κάνει στη ζωή του απ' όταν χωρίσατε ή για το αν υπάρχει ενδεχόμενο να μετάνιωσε, για παράδειγμα, για τον χωρισμό σας - αν προήλθε από εκείνον - ή αν έχει βελτιωθεί σαν άνθρωπος λαμβάνοντας υπόψη τους λόγους που εσύ μπορεί να τον χώρισες, ένα πράγμα θα σου πω. Ή για την ακρίβεια 6 και θα πρότεινα να τα έχεις στο μυαλό σου, ακόμα κι αν δεν έτυχε να τον δεις από κοντά αλλά σου έστειλε «Καλή Χρονιά».

pexels-elina-fairytale-3811039.jpg

1. Θυμίσου για ποιον λόγο χωρίσατε

Το να βλέπεις τον πρώην σου σίγουρα, όπως σου είπα και όπως ξέρω από την εμπειρία μου μπορεί να σου προκαλέσει πολλά συναισθήματα (καλά και κακά), επομένως είναι εύκολο να μπερδευτείς και να αμφισβητήσεις ακόμα και τις αποφάσεις που είχες πάρει για τους δυο σας. Αλλά πρέπει να θυμάσαι ένα πράγμα - τον λόγο που δεν είστε πια μαζί. Είτε πήρες εσύ την απόφαση να πάψετε να είστε ζευγάρι, είτε εκείνος ή ακόμα κι αν ήταν αμοιβαία η απόφαση μην ξεχνάς ποτέ τον λόγο του χωρισμού. Κανείς δεν χωρίζει για ασήμαντους λόγους και αυτοί οι λόγοι είναι που θα σε βοηθήσουν να μην παρασυρθείς ξανά σε μια σχέση που δεν βγάζει πουθενά ή σε καταστάσεις που θα σε απογοητεύσουν και πάλι.

2. Μην «αυτομαστιγώνεσαι» αν δεν τον έχεις ξεπεράσει ακόμα

Είτε έχεις ακόμα αισθήματα γι' αυτόν, είτε είσαι ακόμα θυμωμένη μαζί του, ακόμα κι αν βρίσκεσαι κάπου στο ενδιάμεσο να ξέρεις πως δεν πειράζει. Το να απομακρυνθείς από κάποιον ψυχή τε και σώματι, στον οποίο είχες επενδύσει και είχες «δώσει» την καρδιά σας δεν είναι εύκολο και απαιτεί χρόνο. Και το να τον συναντήσεις δεν διευκολύνει καθόλου την κατάσταση. Αν σου έτυχε ήδη ή τύχει αυτές τις μέρες που ακόμα είναι γιορτινές και δεις τον πρώην σου υπάρχει πιθανότητα να βρέθηκες ή να βρεθείς σε πανικό. Πάρε μια βαθιά ανάσα και δώσε λίγη αγάπη στον εαυτό σου. Ανεξάρτητα από το πόσος καιρός έχει περάσει από τότε που έχεις να τον δεις, είναι απολύτως φυσικό να αισθάνεσαι άβολα και συναισθηματικά ευάλωτη. Θα περάσει όμως αν τα δεις όλα λίγο πιο λογικά.

3. Θυμίσου όλα τα καλά που σου συνέβησαν απ' όταν χωρίσατε

Ένας χωρισμός είναι χάλια και πίστεψέ με το καταλαβαίνω. Αλλά υπάρχει πάντα κάτι καλό που βγαίνει μετά από αυτό. Αντί να αρχίσεις να σκέφτεσαι λοιπόν, σε περίπτωση που είδες ή σου έστειλε μήνυμα ο πρώην σου όλα όσα είχες κάνει μαζί του, σκέψου όλα τα καλά που έχουν συμβεί στη ζωή σου από τότε που χωρίσατε. Ίσως πλέον να έχεις αγαπήσει περισσότερο τον εαυτό σου, να έχεις ξεκινήσει ένα χόμπι ή να βρήκες τη δουλειά των ονείρων σου. Σίγουρα πάντως δεν έμεινες στάσιμη. Έτσι υπάρχουν δύο επιλογές, μπορείς να βυθιστείς στις αναμνήσεις σου με εκείνον ή μπορείς να γιορτάσεις τη ζωή σου για το πώς είναι τώρα.

4. Δεν χρειάζεται να τον εντυπωσιάσεις

Εντάξει, ξέρω ότι είχες σκεφτεί πως αν τύχαινε να συναντήσεις από κοντά τον πρώην σου θα ήθελες να φαίνεσαι ωραία αλλά δεν πειράζει αν για παράδειγμα τον συνάντησες με τη φόρμα και τον κότσο στα μαλλιά ψωνίζοντας την γαλοπούλα τα Χριστούγεννα. Αυτό που έχει σημασία είναι να είδε και να είσαι μια γυναίκα με αυτοπεποίθηση. Γιατί αυτό ξεπερνά οτιδήποτε φορούσες ή τύχει να φοράς σε περίπτωση που τον δεις. Αν και είναι λογικό να θέλεις να πιστεύουν ότι τα πας τέλεια και φαίνεσαι υπέροχη, η πραγματικότητα είναι ότι δεν πρέπει και δεν έχει σημασία τι πιστεύει για εσένα πια. Γι' αυτό μην τρελαίνεσαι αυτλες τις μέρες για τo outfit που έτυχε να σε δει. Οι άνθρωποι που έχουν σημασία στη ζωή σου τώρα ξέρουν πώς είσαι, πώς ντύνεσαι κι αν είσαι καλά στη ζωή σου. Και η γνώμη του πρώην σου δεν μας απασχολεί.

5. Συγκράτησε τις αντιδράσεις σου

Σε περίπτωση που είδες ή τύχει να δεις από κοντά τον πρώην σου να ξέρεις πως δεν είναι απαραίτητο και να του μιλήσεις. Δεν λέμε να συμπεριφέρεσαι σαν να μην τον είδες όταν όλοι (συμπεριλαμβανομένων αυτών) ξέρουν ότι τον έχεις δει. Το να χαμογελάσεις απλά ή να κάνεις ένα νεύμα είναι ένας επαρκής και ευγενικός τρόπος για να του δείξεις πως τον είδες και να μην φανείς περίεργη. Εάν ωστόσο, θέλεις να μιλήσετε καλύτερα να κρατήσεις τη συζήτηση σύντομη και γλυκιά. Οτιδήποτε πέρα από αυτό μπορεί να «ξυπνήσει» παλιά συναισθήματα, απογοητεύσεις ή διαφωνίες και αυτός είναι ένας σίγουρος τρόπος για να μην περάσεις καλά τις διακοπές των Χριστουγέννων. Το ίδιο ισχύει κι αν σου έστειλε τις ευχές του για «Καλή Χρονιά».

6. Το τι συμβαίνει στη ζωή του δεν σε αφορά
Είναι σκληρό, το ξέρω. Αλλά αυτό πρέπει να ισχύει και για τους δυο σας. Δεν γίνεται να περιμένεις πως δεν πρέπει να ασχολείται αυτός με τη ζωή σου, ενώ εσύ ξέρεις τα πάντα για τη δική του. Εφόσον πλέον δεν συμμετέχετε ο ένας στην καθημερινή ζωή του άλλου, δεν οφείλετε ο ένας στον άλλο και καμία σχετική πληροφορία. Δεν θα πρέπει δηλαδή να σε απασχολεί αν βγαίνει ραντεβού, πώς είναι η οικογένειά του, τι κάνει στις διακοπές του, αν εργάζεται ακόμα στο ίδιο μέρος ή αν είναι καλά ο σκύλος του. Προχώρησε παρακάτω δίνοντας βάση στο τι κάνεις εσύ με τη ζωή σου κι έχε υπόψη σου ότι είστε δύο ελεύθεροι άνθρωποι πα και οι δύο και μπορείτε να κάνετε ό,τι σας αρέσει.