Μη με εγκαταλείπεις

Μη με εγκαταλείπεις

Η ψυχολόγος και σύμβουλος σχέσεων Έφη Κεραμιδά, μας δίνει να καταλάβουμε πότε μια σχέση έχει τελειώσει και πότε έρχεται η ώρα να προχωρήσουμε στη ζωή μας.

Έχουμε συναντήσει πολλές φορές σε ζευγάρια μία παθολογική εξάρτηση του ενός προς τον άλλον... και μία προσκόλληση σε επίπεδα παθολογίας... Ενώ η σχέση έχει τελειώσει, εκείνοι επιμένουν να την διατηρούν χωρίς να βιώνουν την ευτυχία και την ασφάλεια. Γιατί συμβαίνει αυτό; Αυτό μπορεί να οφείλεται στον τρόπο που έχουν μεγαλώσει... μπορεί στην παιδική ηλικία να βίωσαν την εγκατάλειψη από κάποιο σημαντικό πρόσωπο και να τους σημάδεψε για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Ζούνε έτσι μία ζωή δυστυχισμένη, γεμάτη καυγάδες, κυνηγώντας χίμαιρες, υστερίες και πολλά ψυχοσωματικά προβλήματα, όπως πόνους στο στομάχι, ημικρανίες, πόνους στο στέρνο κ.ά. Όμως όσο δύσκολο και να είναι τα άτομα αυτά πρέπει να ζητήσουν βοήθεια από κάποιον ειδικό για να τους βοηθήσει να θεραπεύσουν τις πληγές τους και να δημιουργήσουν πιο υγιείς σχέσεις στο μέλλον. Έτσι θα καταφέρουνε να είναι και αυτοί ευτυχισμένοι αλλά και να κάνουν τους άλλους ευτυχισμένους... Άλλωστε αυτό δεν είναι το ζητούμενο;

DPG Network