Μερικοί άνδρες είναι προγραμματισμένοι να μην παντρευτούν;

Μερικοί άνδρες είναι προγραμματισμένοι να μην παντρευτούν;

Βρέθηκε το άλλοθι των ανδρών για να μην δεσμευτούν.

Σίγουρα υπάρχουν άνδρες για «σπίτι» και άλλοι που είναι ναι μεν πιστοί σε μία σχέση αλλά στην ιδέα του γάμου νιώθουν ένα κόμπο στο λαιμό να τους πνίγει (σε αυτήν τη δεύτερη κατηγορία ανήκω και εγώ). Αυτοί, λοιπόν, οι ανυπότακτοι εργένηδες βρήκαν την τέλεια δικαιολογία για να μην παντρευτούν.

Βλέπετε μια νέα έρευνα απέδειξε πως υπάρχει ένα γονίδιο στο DNA των αγοριών που τους προδιαθέτει αρνητικά για το γάμο και μάλιστα στο 40% του πληθυσμού των ανδρών. Πριν, όμως, πάθετε εγκεφαλικό εσείς και όλοι οι αμετανόητοι wannabe George Clooney αρχίσουν τα χειροκροτήματα, πρέπει να σας ενημερώσω πως το γονίδιο αυτό δίνει απλά την προδιάθεση και σε καμία περίπτωση δεν καθορίζει συμπεριφορές. Έτσι πιο σύνηθες είναι κάποιος που για παράδειγμα έχει βιώσει πολλούς χωρισμούς και ζει σε εργένικο περιβάλλον να μη θέλει να παντρευτεί, παρά κάποιος που το προστάζει το γονιδίωμά του.

Εσείς τι πρέπει να κάνετε; Σε καμία περίπτωση μην πανικοβληθείτε (έτσι και αλλιώς ο γάμος στις μέρες μας σπάει τόσο εύκολα όσο και μία σχέση) και μην ακολουθήστε συμβουλές τύπου «κάνε του κουβέντα». Ή μάλλον μιλήστε με τον καλό σας αλλά βρείτε το σωστό timing και πιο πολύ συζητήστε το σαν μια ανησυχία σας για το μέλλον. Αν πραγματικά θέλετε να παντρευτείτε και εκείνος είναι αποφασισμένος πως δε θα βάλει κουλούρα ποτέ, ίσως πρέπει να το σκεφτείτε πάλι.