Θυμός; Μόνο με μέτρο!

Θυμός; Μόνο με μέτρο!

Η ψυχολόγος και σύμβουλος σχέσεων Έφη Κεραμιδά μας παραδίδει μαθήματα anger-management.

Είναι σίγουρα μία περίοδος κρίσης, μεγάλων αλλαγών και καινούργιων αναπροσδιορισμών. Αυτό μας δημιουργεί ανασφάλεια, φόβο και θυμό. Θυμό γιατί νιώθουμε ότι αδικούμαστε, ότι δεν μπορούμε να διαχειριστούμε την κατάσταση η οποία είναι μεγαλύτερη από εμάς και εγκλωβιζόμαστε σε σκέψεις δυσοίωνες που ανακυκλώνουν τον θυμό μας. Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν για να ξεφύγουμε;

Κατ' αρχήν να αναγνωρίσουμε τον θυμό μας και να τον εκφράσουμε και όχι να δράσουμε κάτω από το καθεστώς του. Όταν νιώθουμε πολύ θυμωμένοι καλό θα είναι να πηγαίνουμε μία βόλτα, να αλλάζουμε παραστάσεις, να ακούμε μουσική ή να αθλούμαστε, να κάνουμε γενικά κάτι που μας αποφορτίζει, έτσι ώστε να ξεσπάσουμε τον θυμό που μας «πνίγει» και να σκεφτούμε πιο ψύχραιμα.

Σίγουρα ο θυμός είναι κακός σύμβουλος, γιατί δεν μας αφήνει να σκεφτούμε αντικειμενικά. Θέλουμε λοιπόν να κάνουμε κάτι πολύ σοβαρό όταν είμαστε θυμωμένοι και μετά που θα μετανιώσουμε να μην μπορούμε να αλλάξουμε το αποτέλεσμα; Ή να πληγώσουμε πολύ τους άλλους με τα λεγόμενα μας; Σκεφτείτε το!