«Σεξουαλικά ενεργή»: Τι ακριβώς σημαίνει αυτή η ερώτηση που σου έκανε ο γυναικολόγος
Οι καιροί έχουν αλλάξει και πρέπει πραγματικά να ξέρεις τι σου γίνεται.
Ήρθε η ώρα να κλείσεις το πρώτο ραντεβού με τον γυναικολόγο σου και σκέφτεσαι τι ερωτήσεις θα σου κάνει ή τι πρέπει εσύ να ξέρεις; Με λίγα λόγια, οι απορίες σου είναι πολλές και το ξέρουμε. Και είναι και απόλυτα φυσιολογικό.
Πρώτα από όλα πρέπει να ξέρεις τι πραγματικά είναι το σεξ. Ναι, ναι μπορεί να σου φαίνεται αστείο αυτό που λέμε, αλλά πολλοί συνομίληκοί σου δεν έχουν καθαρή εικόνα για το τι είναι πραγματικά.
Ουσιαστικά, πρόκειται για τη σεξουαλική επαφή που πραγματοποιείται μεταξύ δύο ώριμων ατόμων, η οποία στοχεύει άμεσα ή έμμεσα στην ολοκλήρωση της σεξουαλικής ικανοποίησης και η οποία, έχοντας επιτύχει έναν ορισμένο βαθμό διέγερσης, ολοκληρώνεται με την εκσπερμάτιση και τη σχεδόν ταυτόχρονη κορύφωση της αίσθησης του οργασμού και των δύο συντρόφων.
Έξω από ένα ιατρικό πλαίσιο, το να είσαι «σεξουαλικά ενεργή» σημαίνει να έχεις οποιαδήποτε σεξουαλική δραστηριότητα που σε οδηγεί σε διέγερση, είτε αυτό είναι προκαταρκτικά, είτε «κανονικό σεξ», είτε cyber sex, είτε ο,τιδήποτε άλλο. Κάποιοι άνθρωποι ορίζουν το σεξ ως μία πράξη κατά την οποία και οι δύο σύντροφοι φτάνουν σε οργασμό. Άλλοι θα σου πουν ότι θα το μάθεις αυτό όταν το νιώσεις.
Αλλά σε ένα ιατρικό πλαίσιο, πρέπει να μιλήσουμε για σεξουαλική υγεία. Υπάρχει η σεξουαλική πράξη που μπορεί να οδηγήσει σε μία εγκυμοσύνη και άλλες σεξουαλικές δραστηριότητες με τις οποίες δεν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Ό,τι κι αν κάνεις, δεν πρέπει να ξεχνάς τη χρήση του προφυλακτικού. Ακόμα κι αν δεν έχεις κάνει ακόμη κολπικό σεξ, αλλά έχεις δοκιμάσει τα προκαταρτικά, πρέπει να προστατεύεις τον εαυτό σου.
Όσον αφορά τα προκαταρκτικά, δεν «κινδυνεύεις» από μία εγκυμοσύνη. Ωστόσο, αν δεν χρησιμοποιείς προφυλάξεις, δεν είσαι απόλυτα ασφαλής από το να κολλήσεις σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, όπως είναι ο έρπης ή ο ιός HPV. Τα νοσήματα αυτά μεταδίδονται από την επαφή του δέρματος και θα πρέπει να προσέχεις πολύ.
Όπως και να έχει, ο γιατρός σου θα μπορέσει να σε εξετάσει και να καταλάβει τι έχεις κάνει χωρίς να του δώσεις καμία λεπτομέρεια. Ιδανικά, θα σου κάνει πολλές ερωτήσεις και εσύ θα πρέπει να μιλήσεις όσο πιο ανοιχτά μπορείς. Ο γιατρός πρέπει να γίνει «φίλος» σου. Δεν πρέπει να τον ντρέπεσαι ΚΑΘΟΛΟΥ. Είναι πολύ σημαντικό αυτό.
Μπορεί να σε αγχώνει λίγο η πρώτη επίσκεψη στο γιατρό σου, αλλά καλό θα ήταν να πας χαλαρή στο πρώτο ραντεβού σας και να του απαντήσεις σε κάθε ερώτηση που θα σου κάνει με απόλυτη ειλικρίνεια. Στο τέλος, θα δεις ότι όλα γίνονται προς όφελός σου.