Smartphones ή απλά κινητά;

Smartphones ή απλά κινητά;

Δύο συντάκτες του Queen.gr συζητούν περί κινητών και τεχνολογίας.

Γιάννης, ο γκατζετάκιας
Δουλεύουμε πολύ... Δεν έχουμε ζωή. Αν δεν μας βοηθήσει και η τελευταία τεχνολογική ανακάλυψη να κερδίσουμε λίγο χρόνο από ποιον να περιμένουμε αυτή την πολυτέλεια; Το αφεντικό μας πάντως όχι. Τα smartphones μπορούν να πραγματοποιήσουν τα πάντα όλα (εκτός από καφέ) και ναι προκαλούν εξάρτηση, αλλά συνάμα κάνουν τη ζωή μας τόσο πιο εύκολη και ποιος μπορεί να πάει κόντρα στο σπουδαίο ρητό της θείας Βιβής «καλό το καθισιό, αλλά σαν την ξάπλα τίποτα».

Το πραγματικά ερώτημα λοιπόν δεν είναι blackberry ή iPhone ή κάποιο άλλο smartphone, αλλά μαζοχισμός ή ξεκούραση. Γιατί να πάρω σφουγγαρόπανο ενώ έχω κοντάρι; Γιατί να τρίψω τσακμακόπετρες ενώ έχω αναπτήρα; Γιατί να αφήσω το push email και να τρέχω να βρω internet cafe στο δρόμο;

Το να ζεις χωρίς smartphones είναι σαν βγαίνεις από το σπίτι χωρίς βρακί. Πηγαίνεις γυρεύοντας.

Βαγγέλης Μπάος, ο εραστής του vintage (μόνο στα κινητά)
Το παραδέχομαι. Το κινητό μου δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, είναι παλιό, δεμένο με πολλά ζελοτέιπ που το κρατάνε στη ζωή και η μπαταρία του δεν διαρκεί πάνω από μια ημέρα. Μόνο που με κάνει ευτυχισμένο.

Δεν λέω αγαπώ τα smartphones που μπορείς συνεχώς και τουιτάρεις, ανανεώνεις το status σου στο «βιβλίο των προσώπων», βγάζεις φωτογραφίες, βρίσκεις τα πάντα στο διαδίκτυο όπου κι αν είσαι και μπορείς να ακόμη και να γκομενίζεις ηλεκτρονικά ασταμάτητα, όμως το ότι δεν έχω ένα, για μένα είναι λύτρωση.

Δεν θέλω να βγαίνω από το σπίτι και να λειτουργώ σαν σχιστομάτης τουρίστας απαθανατίζοντας την κάθε στιγμή για να την ανεβάσω μετά στο instagram και οι φίλοι μου να μου κάνουν like. Δεν θέλω άλλο μια οθόνη μπροστά μου. Δεν φτάνει που όλη τη μέρα έχω έναν υπολογιστή μες στη μούρη μου, πρέπει να αποκτήσω και ένα «έξυπνο» τηλέφωνο για να εθιστώ παντελώς στην πληροφορία και να είμαι 24/7 online. Όχι όσο μπορώ θα αντισταθώ και θα μείνω με «χαζό» κινητό, χωρίς gps και check-in, όπου θα μπορώ αν θέλω να εξαφανίζομαι για όσο θέλω χωρίς άγχος. Όμως, μεταξύ μας δεν θα αντέξω πολύ. Και όταν με το καλό αποκτήσω και εγώ τηλέφωνο με υψηλό iQ να είστε σίγουροι πως θα γίνω ο πιο εξαρτημένος από όλους.