2 tips για να φτιάξεις τη μέρα σου!

2 tips για να φτιάξεις τη μέρα σου!

H life coach, Τζιλ Δούκα, εξηγεί πως μπορούμε να κάνουμε την καθημερινότητά μας πιο χαρούμενη.

Υπάρχει μια λογική που λέει ότι για να είμαστε ευτυχισμένοι πρέπει πρώτα να έχουμε την υγεία μας, όσα χρήματα θέλουμε και την κοινωνική ζωή που ονειρευόμαστε. Η ζωή όμως λειτουργεί αντίστροφα… Πρώτα γίνεσαι εσύ και μετά έρχονται οι ανταμοιβές! Ακριβώς όπως στην φύση. Πρώτα σπέρνεις και μετά θερίζεις. Παρακάτω θα βρεις 2 tips για να κάνεις την καθημερινότητά σου καλύτερη.

1) Χαμογέλα! Διαρκώς! Για μια μέρα βάλε σαν στόχο να χαμογελάς σε κάθε σου συναναστροφή. Έρευνες έχουν δείξει ότι ένα χαμόγελο κάνει πάντα θετική εντύπωση και «ανοίγει» τους ανθρώπους με τους οποίους μιλάς. Έτσι η επικοινωνία γίνεται πιο εύκολη και αποδοτική. Χαμογέλα ακόμα και όταν μιλάς στο τηλέφωνο. Ο τόνος της φωνής σου γίνεται πιο πρόσχαρος και θετικός όταν χαμογελάς! Δοκίμασέ το και στην οδήγηση. Αν θέλεις να περάσεις μπροστά από ένα άλλο αυτοκίνητο αντί να κολλήσεις το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου σου στο κενό, κοίτα τον οδηγό και δώσε το καλύτερό σου χαμόγελο: θα δεις ότι αμέσως θα σου κάνει χώρο, αν όχι ο πρώτος οδηγός, ο δεύτερος σίγουρα!

2) Δώσε! Δώσε μια αγκαλιά, ένα φιλί ή ένα μικρό δώρο σε ένα συγγενικό σου πρόσωπο, μια φίλη ή σε συνάδερφο χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένος λόγος. Προώθησε ένα άρθρο που πιστεύεις ότι θα ενδιαφέρει ή στείλε ένα μήνυμα αγάπης και εκτίμησης. Κέρασε από ένα κομμάτι σοκολάτα τους συναδέλφους σου. Θα δώσεις θετική ενέργεια και αμέσως θα νιώσεις και εσύ πολύ όμορφα.

Και επειδή είναι σαν να σε ακούω, αν σε ρωτήσουν τι έχεις πάθει και αν όλα είναι καλά, πες αυτό που λέω στους πελάτες μου να λένε: είναι στα πλαίσια του coaching! Ρίξε το φταίξιμο πάνω μου!

Be Unique!