Δεν καταφέρνω τίποτα. Είμαι αποτυχημένη;

Δεν καταφέρνω τίποτα. Είμαι αποτυχημένη;

Αναμφισβήτητα διανύουμε μια μεταβατική περίοδο, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας πτοεί.

Γνώριμες καταστάσεις που μας είχαν εφησυχάσει σε ένα τρόπο ζωής, αλλάζουν. Δουλειές που ήταν δεδομένες, δεν είναι πια. Πολλοί οδηγούνται στην ανεργία μετά από χρόνια προσφοράς. Ένας καλά εδραιωμένος κόσμος κλονίζεται. Πολλοί από εμάς οδηγούνται σε απαξιωτικές σκέψεις για τις ικανότητες τους, για τους εαυτούς τους. Νιώθουν αποτυχημένοι. Κατακλύζονται από αρνητικά συναισθήματα και χάνουν τον αυτοσεβασμό τους.

Δεν είναι όμως έτσι. Μια ατυχή κατάσταση δεν χαρακτηρίζει και ποιοι είμαστε. Δεν μας προσδιορίζει σαν ανθρώπους. Δεν μας κάνει αποτυχημένους. Πεποιθήσεις αποτυχίας λοιπόν που έχουν εδραιωθεί μέσα μας μπορούν ν' αλλάξουν. Πως; Με την θετικοποίηση. Σε ένα χαρτί γράφουμε την αρνητική κατάσταση, έτσι όπως την βιώνουμε. Δίπλα ακριβώς αντιπαραθέσουμε την θετική της πλευρά – ναι υπάρχει! Μπορεί να ακούγεται δύσκολο, όμως είναι ένα δυνατό εργαλείο με απίστευτα αποτελέσματα.

Αξίζει να προσπαθήσουμε. Έτσι διαπιστώνουμε ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο μαύρα όσο νομίζουμε. Δεν νιώθουμε πια εγκλωβισμένοι σε αδιέξοδα και μία χαραμάδα φωτός κατακλύζει τον απαισιόδοξο κόσμο μας. Στο χέρι μας είναι να επιτρέψουμε σ' αυτή την χαραμάδα να μπει στη ζωή μας και να γεμίσει φως το σκοτάδι μας. Έτσι κλείνουμε και την πόρτα στην κατάθλιψη. Δεν είναι υπέροχο αυτό;