Άνοιξη: Ανανέωση τώρα!

Άνοιξη: Ανανέωση τώρα!

Η ψυχολόγος και σύμβουλος σχέσεων Έφη Κεραμιδά μας ωθεί να ανοίξουμε την πόρτα στην άνοιξη και στον φρέσκο αέρα αλλαγής που φέρνει μαζί της.

Η άνοιξη είναι η εποχή της ανανέωσης. Είναι ευκαιρία λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε αυτά που θέλουμε να κρατήσουμε απ' αυτά που θέλουμε να πετάξουμε και να συνεχίσουμε ξαλαφρωμένοι την ζωή μας.

Πώς θα γίνει αυτό; Ας ανατρέξουμε αρχικά στις ντουλάπες μας... Δεν υπάρχει λόγος να κρατάμε τα ρούχα που είναι 5 νούμερα μικρότερα με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα αδυνατίσουμε και θα τα φορέσουμε. Πρώτον, αν καταφέρουμε τελικά και μπούμε στο τζιν που φορούσαμε στο γυμνάσιο, η μόδα του θα έχει περάσει πια... Και δεύτερον, γιατί να τα κρατάμε και να πιάνουν χώρο; Ας τα δωρίσουμε σε κάποιους που τα έχουν ανάγκη και όταν εμείς χρειαστούμε ρούχα σ' αυτό το μέγεθος βλέπουμε τι θα κάνουμε... Έτσι θα έχουμε διπλό κέρδος. Και η ντουλάπα μας θα αποκτήσει χώρο και εμείς θα νιώσουμε ικανοποιημένοι απ' τον εαυτό μας γιατί κάναμε μία καλή πράξη.

Παρομοίως μπορούμε να δράσουμε σε όλα τα επίπεδα. Ας πετάξουμε τα περιοδικά και τις εφημερίδες που κρατάμε εδώ και 20 χρόνια καθώς και τα κουκλάκια απ' την εποχή που πηγαίναμε στο νηπιαγωγείο... Ας κάνουμε χώρο στην ζωή μας για καινούργια πράγματα και εμπειρίες. Αρκετά πια με τις αναμνήσεις! Κι αν διαπιστώσετε ότι δεν μπορείτε να αποχωριστείτε τα παλιά σας αντικείμενα, επικοινωνήστε με έναν ειδικό, γιατί μπορεί να υποβόσκει κάποιο σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα ή ακόμα και κάποια ιδεοληψία!