Το Queen.gr σε ανοιχτή γραμμή με τις αναγνώστριές του

Το Queen.gr σε ανοιχτή γραμμή με τις αναγνώστριές του

Η ψυχολόγος και σύμβουλος σχέσεων Έφη Κεραμιδά απαντά στις δικές σας ερωτήσεις πάνω σε προβλήματα στις προσωπικές σας σχέσεις.

Το γράμμα της αναγνώστριας

Είμαι εδώ και 2 χρόνια με έναν άντρα 19 χρόνια μεγαλύτερό μου. Τελευταία όμως νιώθω πως με παραμελεί. Βρισκόμαστε, φυσικά, και κάνουμε πράγματα μαζί αλλά όταν περπατάμε τον βλέπω να κοιτάζει τριγύρω και σίγουρα «πωρώνεται» με άλλες γυναίκες που βλέπει. Δεν κάνει κάτι με έντονο τρόπο, αλλά νιώθω πως έχει αλλάξει και δεν θέλω να με παραμελεί για κανένα λόγο. Δεν ξέρω τι να κάνω.

Μαριάννα

Η άποψη της συμβούλου σχέσεων, Έφης Κεραμιδά

Απ' ότι φαίνεται υπάρχει θέμα εμπιστοσύνης, τόσο στους άλλους, όσο και στον εαυτό σας. Μπορεί να συμβαίνει αυτό είτε γιατί κάποιος στο παρελθόν πρόδωσε την εμπιστοσύνη σας και σας πλήγωσε, είτε γιατί νιώθετε μεγάλη ανασφάλεια. Αν νιώθετε ανασφάλεια στην παρούσα σχέση, καλά θα κάνετε να μιλήσετε στο σύντροφο σας και να του εξηγήσετε ποιές συμπεριφορές του σας ενοχλούν. Για να περάσετε το μήνυμα, σε πρώτη φάση καλό θα ήταν να παραμείνετε στα γεγονότα και να μην εκφράσετε συναίσθημα. Αφού τον αφήσετε να μιλήσει και να σας πει και την δική του γνώμη, τότε εκφράστε του τα συναισθήματα σας. Πώς νιώσατε όταν τον είδατε να κοιτάζει κάποια άλλη γυναίκα; Πώς αισθάνεστε όταν δεν σας φροντίζει αρκετά; Πριν όμως μπείτε σ' αυτή την διαδικασία ας είστε γενναία και ας μιλήσετε με ειλικρίνεια στον εαυτό σας... Όντως ο σύντροφος σας έχει αυτές τις συμπεριφορές ή μήπως εσείς φοβάστε ότι θα τον χάσετε επειδή νιώθετε ανασφάλεια και παρερμηνεύετε τις κινήσεις του;

Αν προσπαθήσετε και διαπιστώσετε ότι παρ' όλα αυτά δεν μπορείτε να χειριστείτε την κατάσταση και εξακολουθείτε να υποφέρετε και να νιώθετε ανασφάλεια, καλό θα είναι να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό.

To Queen.gr περιμένει και τα δικά σας email για θέματα που αφορούν σε προσωπικές σχέσεις! Επικοινωνήστε μαζί μας στο info@queen.dpg.gr.