Σύσφιξη σχέσεων με το διευθυντή

Σύσφιξη σχέσεων με το διευθυντή

Πως η διεκδίκηση μιας αύξησης οδηγεί στην εξεύρεση του πρίγκηπα.

Δουλεύω σε μια συμβουλευτική εταιρία εδώ και πολλά χρόνια και είμαι αρκετά ευχαριστημένη από τη δουλειά μου. Το μόνο που δεν με ικανοποιούσε αρκετά μέχρι πρόσφατα ήταν ο μισθός μου. Έτσι λοιπόν, αποφάσισα να μιλήσω στο διευθυντή μου και να διεκδικήσω την αύξηση που εδώ και πολλά χρόνια δικαιούμαι.

Μπήκα στο γραφείο του και ξεκίνησα να του μιλάω για την εταιρία, τη δουλειά μας, τη δουλειά μου και γενικά την απόδοση της ομάδας τον τελευταίο καιρό. Παρατήρησα πως με κοιτούσε με άλλο ύφος από το συνηθισμένο και σταμάτησα για να τον ρωτήσω αν συμβαίνει κάτι. Μου απάντησε «Τίποτα, απλά βλέπω πως τελικά είσαι πολύ πιο δυναμική απ' ότι νόμιζα. Τόσο καιρό εδώ μέσα δεν έχεις διεκδικήσει ποτέ απολύτως τίποτα, ούτε καν την αύξηση που δικαιούσαι. Αυτό δεν θέλεις;».

Σοκαρισμένη του απάντησα ψελλίζοντας «Ναι...». «Ωραία λοιπόν, θα την έχεις. Θέλεις κάτι άλλο;». Και τότε είπα αυτό που ήθελα να πω από την πρώτη στιγμή που τον είδα πριν από 7 χρόνια «Ναι. Θέλω να πάμε για φαγητό απόψε». Ήταν η σειρά μου να τον σοκάρω. Κατάπιε για να κερδίσει λίγο χρόνο και μου απάντησε «Έγινε. Θα περάσω να σε πάρω στις 8».

Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχα συνειδητοποιήσει ποτέ πόσο πολύ μου άρεσε. Το είχα καταπιέσει τόσο πολύ, δεδομένου ότι ήταν ο διευθυντής μου –ανύπαντρος ευτυχώς- που ούτε εγώ δεν είχα καταλάβει πως τόσα χρόνια δεν είχα κάνει καμία σοβαρή σχέση γιατί κατά βάθος ήμουν ερωτευμένη μαζί του. Το βράδυ εκείνο περάσαμε τέλεια και το επόμενο πρωί ήρθαμε μαζί στη δουλειά. Αυτή τη στιγμή μένουμε μαζί, εγώ έχω πάρει την αύξηση που ήθελα και έχω την αίσθηση ότι ο κύριος διευθυντής είναι τελικά ο άντρας της ζωής μου.