Το Queen.gr σε ανοιχτή γραμμή με τις αναγνώστριές του

Το Queen.gr σε ανοιχτή γραμμή με τις αναγνώστριές του

Πόσο καιρό είναι φυσιολογικό να μένει κανείς μόνος;

Το γράμμα της αναγνώστριας

Αγαπητό Queen,

δεν μου είναι και πολύ εύκολο να ζητάω βοήθεια από ανθρώπους που δεν γνωρίζω αλλά ίσως και αυτός είναι και ένας τρόπος να ακούσω συμβουλές πιο αντικειμενικές από αυτές των φίλων. Λοιπόν, είμαι 19 χρονών, φοιτήτρια, με αρκετά καλή κοινωνική ζωή.

Το πρόβλημά μου όμως είναι ότι έχω να κάνω σχέση από τα 16 μου (τότε ήταν η 1η μου σχέση, που κράτησε μόνο 1 μήνα και δεν περιελάμβανε ούτε σεξ ούτε τίποτα πικάντικο κι από ότι έχει αποδειχθεί προς το παρόν είναι και η τελευταία μου!).

Υπήρχαν βέβαια και άλλα εμπόδια που συνετέλεσαν σε αυτό, όπως το σχολείο, οι πανελλήνιες μετέπειτα, η μειωμένη ελευθερία μου, αλλά δεν είχα ευκαιρίες. Πρόσφατα, μετά από τόσο καιρό είχα ένα φλερτ αλλά δεν ήταν σε καμία περίπτωση αυτό που ήθελα. Έτσι το σταμάτησα πριν καν αρχίσει.

Φυσικά δεν ψάχνω τον Mr Τέλειο, αλλά δίνω πολύ μεγάλη σημασία στο να ταιριάζω με κάποιον "εγκεφαλικά", να συναντιούνται που και που οι δρόμοι μας, όχι να περπατάμε διαρκώς παράλληλα.

Ακούω τις φίλες μου που έχουν τώρα σχέση ετών να λένε για πρώην, για εμπειρίες κι εγώ σκέφτομαι πως είμαι 19 κι έχω στο ενεργητικό μου έναν πλατωνικό έρωτα και μερικά φιλιά.

Είναι φυσιολογικό όλο αυτό; Βγαίνω, μιλάω με ευγένεια σε όποιον μου μιλήσει (κι αυτό είναι λίγο σπάνιο τελευταία και δεν θα το έκανα εγώ γιατί ντρέπομαι) ακόμη και αν με κάνει να βαριέμαι και δεν έχω και πολλές απαιτήσεις από τον άλλο και θεωρώ ότι είμαι συμπαθητική (ως προς την εμφάνιση).

Τι δεν κάνω σωστά;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και σας εύχομαι να συνεχίσετε την καλή δουλειά.

Χριστίνα

Η άποψη του Queen.gr

Αγαπητή Χριστίνα,
να ξέρεις πως δεν είσαι η μόνη που αισθάνεται έτσι. Μπαίνοντας στη θέση σου μπορούμε να καταλάβουμε πως τελειώνοντας το σχολείο θέλεις να ερωτευτείς, να νιώσεις τη συντροφικότητα, να σε πιάσουν πεταλούδες στο στομάχι και να κοιμάσαι και να ξυπνάς με τη σκέψη του αγαπημένου σου.

Είναι πολύ φυσιολογικό που στα 19 σου χρόνια έχεις στο ενεργητικό σου έναν αθώο πλατωνικό έρωτα και όχι μία σειρά από ατελείωτες ερωτικές περιπέτειες που πραγματικά θα μας έκανε εντύπωση. Τα εμπόδια που περιγράφεις όπως είναι οι πανελλήνιες εξετάσεις και η μειωμένη ελευθερία είναι αρκετά σημαντικά και δε θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να τα θεωρείς παράλογα, καθώς ήταν ανάλογα της ηλικίας σου.

Μη βιάζεσαι να μεγαλώσεις γιατί πίστεψέ μας πολύ σύντομα θα έχεις κι εσύ να εξιστορήσεις παθιασμένους έρωτες, μυστικά ειδύλλια και αγαπησιάρικες ιστορίες. Φρόντισε να παραμείνεις ο εαυτός σου, αντιμετώπιζε θετικά την κάθε μέρα και δώσε την ευκαιρία σε ανθρώπους που σε πλησιάζουν να σε γνωρίσουν καλύτερα. Δεν κάνεις τίποτα λάθος, απλά δεν έτυχε να γνωρίσεις ακόμα αυτόν που θα σε συγκλονίσει και θα αξίζει να μπει στη ζωή σου.

Εάν δεν πιστεύουμε στον εαυτό μας γιατί να πιστέψει κάποιος άλλος σε εμάς;
Καλή σου επιτυχία!