«Να διαλύσω σχέση πεντέμιση χρόνων για ένα πάθος»;

«Να διαλύσω σχέση πεντέμιση χρόνων για ένα πάθος»;

"Είμαι σε σοβαρή σχέση αλλά ποθώ άλλον"

Dr. Love,

Είμαι η Τ. 22 χρονών και έχω σχέση με τον Γ. ( ο Γ. 28 χρονών)εδώ και πεντέμισι χρόνια..
Πριν δύο χρόνια παράλληλα με την σχέση μου με τον Γ. γνώρισα τον Α. και τον ερωτεύτηκα. Ήμασταν και οι δυο σε σχέση τότε. Το πάθος και η έλξη που νιώθαμε δεν το είχαμε ξαναζήσει ή νιώσει ποτέ.
Όλα ήταν διαφορετικά μαζί του. Μετά από 3 μήνες απίστευτου πάθους και καμίας λογικής και επειδή δεν άντεχα άλλο την πίεση της παράλληλης σχέσης το τελείωσα με τον Α. Ο Γ. δεν έμαθε ποτέ και τίποτα.

Στην αρχή με τον Α. Δεν ξαναμίλησα. Αν και προσπαθούσε να κρατήσει επαφή το απέφυγα. Μα πως τα φέρνει η ρουφιάνα η ζωή και στις διακοπές του περσινού καλοκαιριού είδε τον Α. η κολλητή μου. Και της είπε πως ακόμα με σκέφτεται και δεν με έχει ξεπεράσει.
Δεν το πίστεψα.. Αλλά από τότε μου κόλλησε στο μυαλό.. Πριν από κανά μήνα ξαναμιλήσαμε και συναντηθήκαμε.. Το πάθος και η έλξη ακριβώς το ίδιο με τότε.. Κανένας δεν μπορεί να συγκρατηθεί...

Τώρα όμως ο Α. είναι single και εγώ σε σχέση με τον Γ. ακόμα... Το θέμα είναι πως ενώ μου ζητάει να χωρίσω και μου λέει πως θέλει να ζήσουμε αυτή την τρέλα στο έπακρο... Αυτός όμως εξαφανίζετε για ώρες και δεν με παίρνει τηλέφωνο με πολύ φθηνές δικαιολογίες..

Ρωτάω λοιπόν εγώ τώρα.. 1ον Πως χωρίζεις μια σχέση πεντέμισι χρόνων...? Και 2ον Αξίζει ή θα χτυπάω το κεφάλι μου..?
Η λογική μου λέει να κάτσω στα αυγά μου και η καρδιά μαζί με το σώμα μου λέει να χωρίσω, να το ζήσω και ότι βρέξει ας κατεβάσει...

Με τον Γ. δεν λέω περνάμε καλά αλλά... υπάρχουν στιγμές που δεν θέλω ούτε να με ακουμπάει.. Που σκέφτομαι μόνο τον Α. και ας είμαι με τον Γ. Ίσως η ρουτίνα να μας έφαγε με τον Γ. γιατί έχουμε καθημερινή επαφή (τα σπίτια μας είναι δίπλα) και τα 5 χρόνια και τα 3 τελευταία δεν μένουμε μαζί αλλά κοιμόμαστε μαζί κάθε μέρα σχεδόν...

Σε ευχαριστώ που με διάβασες περιμένω την απάντηση σου!

Αγαπητή Τ. ,

θα σου γράψω αυτό που έχω πει και σε άλλες, όμοιες, περιπτώσεις: Είναι ολοφάνερο πως δεν εισαι ευτυχισμένη στη σχέση που βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή. Ο Α. είναι η αφορμή. Θα μπορούσε να είναι ο Β. ο Δ. κλπ (ο Γ. είναι ήδη πιασμένος σαν γράμμα).

Όταν φτάνεις σε σημείο να αναφέρεις πως "δεν θέλω ούτε να με ακουμπάει", η απάντηση είναι μπροστά στα μάτια σου. Είμαστε με ανθρώπους ερωτικά όσο τους ποθούμε. Αν αυτό πάψει, η ερωτική σχέση σταματά να έχει, εκ φύσεως, νόημα.
Προχώρα παρακάτω. Άλλωστε είσαι μόλις 22 ετών - και όταν λες πως έχεις πάνω από 5 χρόνια σχέση, αυτό σημαίνει πως, λογικά, ο Γ. είναι μια από τις πρώτες και συνολικά λίγες σχετικά, εμπειρίες σου.

Ζήσε τη ζωή σου, γιατί αλλιώς θα σου βγει σαν ανάγκη μεγαλώνοντας. Και τότε ίσως είναι δυσκολότερο και πιο πολύπλοκο να το αντιμετωπίσεις.
Θέλεις να εξερευνήσεις τι θα συμβεί με τον Α.; Κάνε το. Θέλεις να μην "δεσμευτείς" πάλι, αμέσως μετά από μια μεγάλη σχέση, τουλάχιστον μέχρι να σιγουρευτείς για τον συγκεκριμένο άνθρωπο; Ίσως ακόμη καλύτερα - κατ'εμέ τουλάχιστον.

Σκέψου λοιπόν με τη λογική και προσπάθησε με όσο πιο ανώδυνο τρόπο, για τον άνθρωπο με τον οποίο είσαι μαζί, να τελειώνεις κάτι που ούτε στην ηλικία, ούτε στα θέλω σου δείχνει να ταιριάζει.

Περιμένω ακόμη περισσότερες ερωτήσεις και ιστορίες σας στο info@queen.dpg.gr