Το πρόβλημά μου είναι ότι είμαι κολλημένη με το παρελθόν, σε καταστάσεις και άτομα που δεν μου πρόσφεραν απολύτως τίποτα

Το πρόβλημά μου είναι ότι είμαι κολλημένη με το παρελθόν, σε καταστάσεις και άτομα που δεν μου πρόσφεραν απολύτως τίποτα

Το Queen.gr κοντά στις αναγνώστριές του

Το γράμμα της αναγνώστριας

Γεια σας. Το πρόβλημά μου είναι ότι είμαι κολλημένη με το παρελθόν, σε καταστάσεις και άτομα που δεν μου πρόσφεραν απολύτως τίποτα... Στον πρώτο μου ερώτα που δεν υπήρξε ανταπόκριση παρά μονό σωματική επαφή και σε ένα άλλο παιδί που γνώρισα αργότερα που πίστευα ότι ήταν για μένα, αλλά τίποτα... Ο πρώτος να έχει προχωρήσει στην ζωή του με άλλη κοπέλα και ο δεύτερος νομίζω ότι κάνει το ίδιο, και εγώ να τρώω τα σωθικά μου από την ζήλεια ότι ο δεύτερος είναι με κάποια κοπέλα και κάνει πράγματα τα οποία δεν κάναμε μαζί! Το ξέρω ότι δεν είναι λογικό αυτό, λέω ότι δεν έγινε και τίποτα -πάμε παρακάτω και προσπαθώ να βρω στην ζωή μου και εγώ αυτό που αξίζω αλλά δεν μπορώ.

Με τον δεύτερο με έχει πάρει πάρα πολύ από κάτω. Τον σκέφτομαι συνεχώς, και τι να κάνει... και αν είναι με κοπέλα... και πως θα είναι η κοπέλα του και άλλα τέτοια.
Με απέρριψε. Μπορεί στην αρχή να του άρεσα εμφανισιακά και σαν προσωπικότητα αλλά μετά με απέρριψε... Τα πάντα από εμένα: το σώμα μου, το μυαλό μου, τον χαρακτήρα μου, τα πάντα.
Αλλά συνεχίζω να στενοχωριέμαι. Έχει περάσει πάνω από χρόνος και δεν έχω προχωρήσει καθόλου στην ζωή μου. Ίσως φταίει και το γεγονός ότι δεν έχω γνωρίσει κάποιον που να μου αρέσει και για αυτό σκέφτομαι τον δεύτερο ακόμα... Δεν ξέρω!

Αλλά φοβάμαι ότι με αυτά τα μυαλά και τα κολλήματα μου, έχω χάσει ήδη την ερωτική και προσωπική ζωή μου...

Η απάντηση του Queen.gr

Λοιπόν, αγαπητή φίλη αυτό που σου συμβαίνει είναι απόλυτα φυσιολογικό και κοινό ανάμεσα σε αμέτρητους ανθρώπους απλά θα πρέπει να το προσέξεις για τη μετέπειτα πορεία της ζωής σου. Ναι, όσο ζούμε μαθαίνουμε και οι άμυνές μας όπως και οι χειρισμοί μας απέναντι σε τέτοιες καταστάσεις επιζήμιες για την ψυχική μας υγεία, βελτιώνονται- όμως καλό είναι να τις αναγνωρίζουμε και να μην μπάινουμε τόσο βαθιά μέσα σε αυτές.

Ατυχείς συνδυασμούς είναι λογικό να έχουμε αρκετές φορές στη ζωή μας και βάσει της κατάστασης που επικρατεί στην επικοινωνία και στην κοινωνία με την ευρύτερη έννοια, οι ανθρώπινες σχέσεις και επαφές δυσκολεύουν. Αυτό δεν σου το λέω για να σε απογοητεύσω αλλά για να σε οπλίσω. Καλώς ή κακώς οι άνθρωποι δεν είμαστε όλοι το ίδιο ανθεκτικοί- κάποιοι χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο, κάποιοι άλλοι αποκολλώμαστε γρηγορότερα και προχωράμε. Σε κάθε διαδικασία τέτοια είναι φυσιολογικές αυτές οι σκέψεις ιδίως όταν πραγματικά σου αρέσει κάποιος, έχεις αισθανθεί πράγματα και ονειρεύεσαι.

Θα χρησιμοποιήσω τις φράσεις σου για να σου εξηγήσω πού πρέπει να εστιάσεις. 'Με απέρριψε' λες. Το θέμα σου είναι με την απόρριψη. Δυσκολεύεσαι να το επεξεργαστείς. Δεν γίνεται να μας θέλουν και να μας επιλέγουν όλοι. Δεν γίνεται να μας κρατάνε όλοι. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξεις τον εαυτό σου ή να γίνεις κάτι άλλο- αυτό που θα ήθελε. Το ιδανικό είναι η σχέση με έναν άνθρωπο που θα αλληλο-αποδεχτείτε ο ένας τον άλλον. Έχεις μόνο δύο εμπειρίες και δεν είναι καν ένα ποσοστό μετρήσιμο στην εποχή που ζούμε. Επειδή όμως τα πρώτα μηνύματα παίζουν σημαντικό ρόλο στο πώς διαμορφώνεται ο συναισθηματικός μας κόσμος αργότερα, μην βουλιάζεις σε σκέψεις: γώ δεν είμαι αρκετά καλή διαφορετικά θα έκανε μαζί μου όλα αυτά που κάνει με μία άλλη'. Αυτές οι σκέψεις μπορούν να βλάψουν την προσωπικότητά σου όταν επαναλαμβάνονται στο μαυλό σου.

Επιπλέον, θα σου πω κάτι. Η απόρριψη ή η πίστη της απόρριψης, είναι το μεγαλύτερο αφροδισιακό για το νου. Στην ουσία μπορεί να μην θέλεις πραγματικά εκείνους- εκείνον! Απλά να είναι τόσο μεγάλη η ανάγκη του μυαλού σου να επιβληθεί στην εικόνα σου που σου ράγισαν- ιδίως αν αρχικά πίστεψες ότι είχαν ενθουσιαστεί μαζί σου. Θα πρέπει να δίνεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου πριν επενδύσει σε μία κατάσταση ώστε να καταλάβεις αν είναι ενθουσιασμένος προσωρινά ο άλλος ή αν όντως προτίθεται να δώσει σε μάι σχέση.

Τέλος, ο έρωτας με έρωτα περνάει. Άνοιξε τα μάτια σου. Απλά άνοιξέ τα. Μπορεί να μην είσαι τόσο γρήγορη ή εύκολη όσο άλλοι στο να ερωτευτείς- μην αγχώνεσαι και μη βιάζεσαι. Απλά άσε τον εαυτό σου ελεύθερο και μην αρνείσαι κάτι καινούριο. Αν μένεις σε αυτές τις σκέψεις αυτοματαίωσης που τρέφεις το μυαλό σου σαν ναρκωτικό, θα κολλήσεις σε αυτή την διαδικασία. Να θυμάσαι, την ενέργειά μας την μεταδίδουμε στους άλλους- οπότε επανεκτίμησε τον εαυτό σου και ξεκίνα να χαμογελάς. Δεν σε απέρριψε κανείς- απλά δεν ήταν το ιδανικό. Μην το κάνεις εσύ στον εαυτό σου!

Στείλτε μας τα γράμματά σας στο info@queen.dpg.gr

*Θα παρακαλούσαμε όχι Greeklish και κεφαλαία ώστε να είναι πιο εύκολο να σας απαντήσουμε άμεσα!