Πόσο εξαρτημένη είσαι από τις σχέσεις σου;

Πόσο εξαρτημένη είσαι από τις σχέσεις σου;

Καμιά φορά η συναισθηματική προσκόλληση σε έναν άνθρωπο έχει την ίδια επίδραση με τα ναρκωτικά

Μπορεί σε παλαιότερες εποχές η συναισθηματική εξάρτηση μια ςγυναίκας από τον σύντροφό της να θεωρούταν λογική, θεμιτή και απόδειξη αφοσίωσης, στην εποχή μας όμως μάλλον την κουράζει και δεδομένου του τρόπου μεγαλώνει και χειραφετείται σε άλλους τομείς, μάλλον ακατανόητη είναι. Σαφώς και τα οιστρογόνα παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στην αντίδραση μίας γυναίκας και στις διαδικασίες του.. έρωτα αν μπορούμε να το ορίσουμε έτσι, όμως το μυαλό και η προσωπικότητα δικαιολογείται να απουσιάζουν τόσο συχνά;

Οι άντρες δεσμεύονται όλο και πιο δύσκολα ενώ οι περισσότεροι δεν είναι καν μονογαμικοί ενώ πολλές, ολοένα και περισσότερες γυναίκες, παρά την σεξουαλική απελευθέρωσή τους 'κολλανε' πιο εύκολα με τους άντρες ακόμη και αν οι επαφές μαζί τους είναι δεδομένα εφήμερες. Πάρα πολλές γυναίκες, ερωτεύονται παθολογικά ακόμη και άντρες που έχουν δει μία φορά, έχουν κάνει σεξ της μιας βραδιάς ή δεν έχουν τίποτα περισσότερο από ερωτικές συνευρέσεις. Εκεί που οι σχέσεις απελευθερώνονται (με τον τρόπο τους) και οι περισσότερες γυναίκες έχουν την αυτονομία τους στους περισσότερους αν όχι όλους τους τομείς της ζωής τους, βλέπουμε ταυτόχρονα να παρουσιάζουν εξαρτητικές συναισθηματικές συμπεριφορές που αντιμετωπίζεται ιατρικά σαν εθισμός και οι συνέπειές του πρέπει να αντιμετωπισθούν επίσης όπως η χρήση κάποιου... ναρκωτικού.

Μια γυναίκα που επιμένει να παραμένει σε μια σχέση άχρηστη για την εξέλιξη και την αξιοπρέπειά της και που αδυνατεί να φύγει, είναι μια γυναίκα που φοβάται: οι πιο συνηθισμένοι φόβοι που ενισχύουν την εξάρτηση και την οδηγούν να μένει προσκολλημένη είναι ο φόβος της μοναξιάς, η αίσθηση του εγκαταλελειμένου και αβοήθητου στη ζωή ατόμου, ο χαμένος χρόνος και ο φόβος ότι δεν θα βρει άλλο άνδρα. Χειρότερες είναι οι μορφές εξάρτησης που συναντάμε μέσα σε πολλές σχέσεις- ακόμη και αν είναι καταστροφικές για τη γυναίκα.

Αρκετές είναι οι κοπέλες που αλλοτριώνονται επειδή ανέχονται τα πάντα, θυματοποιούνται και εστιάζουν στις ανάγκες του συντρόφου τους και όχι στις δικές τους με αποτέλεσμα να χάνουν την όποια προσωπικότητά τους και να παύουν να είναι ερωτεύσιμες. Πιστεύοντας ότι με το να είναι υπερβολικά καλές με τον σύντροφό τους τον κρατούν με αποτέλεσμα να τον χάνουν κάνοντάς τον να τις θεωρεί δεδομένες και άβουλες. Εκείνες νιώθουν ενοχές και ανασφάλεια, ενώ ζουν υπό το κράτος του συνεχούς άγχους πως θα της αφήσει. Συχνά απομονώνονται και βιώνουν συναισθήματα θλίψης, απελπισίας αλλά και απόγνωσης που φτάνουν μέχρι και τις αυτοκτονικές ιδέες, την κατάχρηση αλκοόλ ή φαγητού.

Μια συναισθηματικά εξαρτημένη γυναίκα χρειάζεται να συνειδητοποιήσει ότι έχει πρόβλημα και πρόβλημα είναι ό,τι κάνει τη ζωή δυσάρεστη και την αποφασιστικότητα για ριζική αλλαγή ζωής και ανεξαρτησία. Να πάρει χαρά και από άλλες σχέσεις φιλικές, επαγγελματικές, κοινωνικές.. βάζοντας στόχους για αυτόνομη ζωή και τρόπους ψυχαγωγίας. Αν η κατάσταση είναι σοβαρή να μην ντραπεί να ζητήσει βοήθεια, τόσο από ειδικό όσο και από το περιβάλλον της. Αν κάποιος είναι ευτυχισμένος και πριν την είσοδο ενός ανθρώπου στη ζωή του, μπορεί να είναι ευτυχισμένος και αφού φύγει. Εαν όχι τότε μάλλον το προβλημε έγκειται αλλού...

Διαβάστε ακόμη:

Μετά από 1 χρόνο σχέσης έμεινα έγκυος. Δεν ήμασταν έτοιμοι... Μου φωνάζει να το ξεπεράσω και να προχωρήσω, αλλά έχει πέσει στα μάτια μου!

Σεξ στο κυβερνοχώρο

Οι «άγνωστες» λέξεις των οργασμών