Τον θέλω αλλά φοβάμαι για την υγεία μου! Πώς μπορώ να είμαι πιο ασφαλής στο σεξ;

Τον θέλω αλλά φοβάμαι για την υγεία μου! Πώς μπορώ να είμαι πιο ασφαλής στο σεξ;

To Queen.gr απαντά στις αναγνώστριές του

Το γράμμα της αναγνώστριας

Καλησπέρα σας. Ονομάζομαι Αγγελική και σας γράφω γιατί θα ήθελα τη γνώμη σας για κάτι που με απασχολεί. Είμαι 23 ετών και εδώ και μερικές εβδομάδες βγαίνω με ένα παιδί 4 χρόνια μεγαλύτερο, που μου αρέσει πολύ και με το οποίο υπάρχει αμοιβαία έλξη και ερωτική χημεία..Δεν έχουμε προχωρήσει ακόμη σεξουαλικά όμως επειδή προς τα εκεί πάει το θέμα ήθελα να σας ρωτήσω μερικά πράγματα για να αποβάλλω λίγο το άγχος που διακατέχει..Καταρχήν, ήθελα να ρωτήσω αν θα ήταν καλύτερο να προχωρήσω τώρα μαζί του μιας και το θέλω πολύ, ή να περιμένω να τον γνωρίσω λίγο καλύτερα; Ο λόγος που το αναφέρω αυτό είναι γιατί δεν έχουμε συζητήσει πολύ για το θέμα σχέσεις κλπ. και δεν ξέρω κατά πόσο υγιής είναι όσον αφορά τα ΣΜΝ...Είναι σωστό να το αναφέρω κάποια στιγμή αν γίνει κουβέντα ή θα παρεξηγηθεί; Πότε πιστεύετε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να θίξω ένα τέτοιο θέμα ώστε να μην νομίζει ο άλλος ότι τον περνάω από ακτίνες Χ μέχρι να ενδώσω; Επίσης αγχώνομαι λιγάκι για το θέμα της προφύλαξης...Απλώς δεν μπορώ να χαλαρώσω γιατί φοβάμαι μήπως συμβεί κάποιο ατύχημα με το προφυλακτικό...Αν συμβεί κάτι τέτοιο θα είμαι σε θέση να το καταλάβω ή υπάρχει περίπτωση να σπάσει και να μην πάρουμε χαμπάρι; Θέλω οπωσδήποτε να είμαι καλυμμένη από μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και χωρίς να χρειαστεί να πάρω αντισυλληπτικά...Τι μπορώ να κάνω για να διαφυλάξω την ασφάλεια της υγείας μου έτσι ώστε κι εγώ να το απολαύσω και εκείνον να μην τον προσβάλλω;

Ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας και ελπίζω να μου απαντήσετε

Η απάντηση του Queen.gr

Aγγελική μου καλά κάνεις και ανησυχείς μεν αλλά είσαι λίγο υπερβολική. Σαφώς και πρέπει να προσέχεις, τόσο στη διείσδυση όσο και στα προκαταρκτικά μιας και υπάρχουν πολλά ΣΝΜ που μεταδίδονται δερματικά εκτός του AIDS. Φυσικά, δεν είναι δυνατόν να εφαρµόσετε προφυλακτικό χωρίς να υπάρχει στύση ούτε φυσικά να µείνετε αµέτοχοι και αποµακρυσµένοι έως τη στιγµή της διείσδυσης. Θα πρέπει όµως να αποκτήσετε ώριµη και υπεύθυνη στάση για να προστατέψετε το σώµα σας, την υγεία σας αλλά και την υγεία του ερωτικού σας συντρόφου. Αν δεν είστε καθόλου βέβαιοι για τη σεξουαλική ζωή και δράση του ανθρώπου µε τον οποίο κάνετε έρωτα, ευκαιριακά ή µόνιµα, θα ήταν σοφό και σωτήριο να µην αφεθείτε στα προκαταρκτικά. Τηρήστε όσο το δυνατόν τους κανόνες υγιεινής και συντοµεύστε το πριν και µετά τη διείσδυση, η οποία φυσικά και θα πρέπει να γίνει µε προφυλακτικό, σε διαφορετική περίπτωση να µην συµβεί καθόλου.

Σίγουρα δεν χρειάζεται να προσβάλλεις το παιδί με το οποίο σκέφτεσαι να κάνεις σεξ. Δεν έχω καταλάβει από το γράμμα σου, κάτι βασικό: Σεξ έχεις ξανακάνει ή είναι η πρώτη σου φορά; Δεν χρειάζεται να τον ανακρίνεις αν είναι υγιής, απλά αυτό που θα πεις είναι ότι θες να προσέξεις τον εαυτό σου και για αρχή τουλάχιστον στο σεξ θες να φερθείτε και οι δύο υπέυθυνα. Δεν νομίζω να μην σε καταλάβει... Όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο όλοι το εκτιμούν όταν ο σύντροφός τους δεν είναι επιπόλαιος. Μην ντραπείς να πάρεις εσύ προφυλακτικά αν κανονίσετε συνάντηση. Πάνε οι εποχές που κάποιος σε παρεξηγούσε. Αν είναι η πρώτη σου φορά, καλό είναι να έχετε ξεκαθαρίσει τι συμβαίνει σε κουβέντα από πριν εφόσον υπάρχει οικειότητα. Όσο για τις πολύ λίγες πιθανότητες να σπάσει το προφυλακτικό, εάν συμβεί, υπάρχει το χάπι της επόμενης μέρας. Όσο για τα υπόλοιπα, υπάρχουν λύσεις.

Βάλτε τη γενικότερη υγιεινή σας ως παιχνίδι µέσα στην ερωτική ζωή και όχι ως κοµµάτι εξαναγκασµού. Αν η καθαριότητα, η προσοχή και η σωστή χρήση προφυλακτικού µπουν στη ζωή σας, το σεξ για εσάς θα είναι µόνο απόλαυση, όπως πρέπει να είναι. Μην ανησυχείς υπερβολικά γιατί δεν θα το απολαύσεις. Μία απλή συζήτηση είναι το θέμα της προφύλαξης που θα βάλει ευγενικά τα πράγματα στη θέση τους.

Μπορείτε να μας στέλνετε τις ερωτήσεις σας εδώ