Έχω εδώ και ένα μήνα σχέση με φαντάρο. Στην άδειά του δεν μπορούσαμε να κάνουμε σεξ επειδή ήμουν αδιάθετη, με αποτέλεσμα να εξαφανιστεί για τις υπόλοιπες μέρες. Δεν ξέρω τί να κάνω.

Έχω εδώ και ένα μήνα σχέση με φαντάρο. Στην άδειά του δεν μπορούσαμε να κάνουμε σεξ επειδή ήμουν αδιάθετη, με αποτέλεσμα να εξαφανιστεί για τις υπόλοιπες μέρες. Δεν ξέρω τί να κάνω.

Καλησπέρα

Έχω σχέση εδώ και ένα μήνα με έναν φαντάρο. Δεν έχει πολύ καιρό που μπήκε, αλλά είναι μία κρύο μία ζέστη. Όταν είχε άδεια 5 μέρες, με είδε τη πρώτη μέρα που ήρθε και ήθελε πολύ να ολοκληρώσουμε για δεύτερη φορά τη σχέση μας, παρόλο που εγώ ήμουν αδιάθετη. Τις επόμενες δύο μέρες όμως ήταν κάτι σαν εξαφανισμένος. Δεν μου τηλεφωνούσε, δεν βρισκόμασταν, ενώ αν τον έπαιρνα τηλέφωνο κάποιες φορές δεν απαντούσε. Ας μην το συζητήσω για τα μηνύματα. Ξέρω ότι θέλει να δει και τους φίλους του και την οικογένειά του, αλλά γιατί να με γράφει; Δεν τον πίεσα σε κάτι κι ότι κι αν χρειαζόταν ήμουν εκεί. Δεν ξέρω τι να κάνω πραγματικά.


Αγαπητή φίλη,

Θα ξεκινήσω από αυτό. Δεν έχεις ακούσει διάφορες γυναίκες να λένε «εγώ με φαντάρο; ποτέ!»; Νομίζεις ότι το λένε έτσι στη τύχη; Ότι τους αρέσει η πρόταση και τη κολλάνε όπου βρουν σε μια συζήτηση, του τύπου:
- «Ωραίο καιρό έχει σήμερα ε;»
- «Εγώ με φαντάρο; ποτέ»!
Όχι αγαπητή φίλη, υπάρχει λόγος που μια γυναίκα αποφεύγει να μπλέξει με φαντάρο -και όταν λέω "φαντάρο" εννοώ με κάποιον που είναι ήδη στο στρατόπεδο ή με κάποιον που μέσα στις επόμενες εβδομάδες ετοιμάζεται να υπηρετήσει τη μαμά πατρίδα.

Αλλά προφανώς δεν το είχες ακούσει και τώρα δεν ξέρεις τι να κάνεις. Αν σου αρέσει πολύ το παιδί, από την ώρα που μπήκες στο χορό πρέπει και να χορέψεις. Κοινώς πρέπει να κάνεις υπομονή και να αποδεχθείς όλα του τα κουσούρια αυτή τη περίοδο. Γιατί ναι μεν ο στρατός σήμερα δεν είναι όπως ήταν πριν από 50 χρόνια, με τα σκληρά καψώνια και το σπάσιμο νεύρων (η αλήθεια είναι ότι θυμίζει κάτι από κατασκήνωση!), αλλά δεν παύει να αλλάζει για μια περίοδο τη ψυχολογία κάθε αγοριού-άντρα. Γιατί όπως και να το κάνεις είναι κάτι υποχρεωτικό, μια διαδικασία που σου χαλάει και τη ροή της ζωής σου και σε «κλείνει» σε έναν χώρο που δεν θα ήθελες να είσαι ποτέ. Άρα βγάζεις και περίεργες αντιδράσεις...

Έτσι, όταν βγαίνει με 5 μέρες άδεια νιώθει την ανάγκη να τα κάνει όλα. Να ξεσπάσει, να ζήσει λες και τον είχαν σε κλουβί το προηγούμενο διάστημα. Με λίγα λόγια, ο φαντάρος με την γκόμενά του θέλει να κάνει σεξ, με την οικογένειά του θέλει να απολαύσει το σπιτικό φαγητό (ναι, ο στρατός είναι η χαρά κάθε μάνας που βλέπει το γιο της επιτέλους να τιμάει τη μαγειρική της!), με τους φίλους του θέλει να είναι ο μάγκας της παρέας -και αυτό σημαίνει ότι λέει καταπληκτικές ιστορίες από τον στρατό, ενώ επειδή νιώθει ότι μεγάλωσε και λιγάκι είναι έτοιμος να κάνει και «αλητείες» μαζί τους, γιατί είναι άντρας πλέον. Πρόσθεσε σε αυτά ότι θέλει να κοιμηθεί και λίγο περισσότερο γιατί το πρωινό εγερτήριο είναι σπάσιμο νεύρων και τότε καταλαβαίνεις πως η 5ήμερη άδεια ενός φαντάρου περνάει σε χρόνο ρεκόρ.

Άσε που επειδή στον στρατό πρέπει να είσαι πάντα τύπος και υπογραμμός, όταν είσαι έξω θέλεις να σπάσεις τους κανόνες. Άρα το παίζεις και λίγο «άντρας είμαι και το κέφι μου θα κάνω, και σιγά μην απαντάω κάθε τρεις και λίγο που με παίρνει τηλέφωνο η γκόμενα, δεν μου φτάνει ο διοικητής που με ελέγχει όλη την ώρα». Καταλαβαίνεις, αγόρια, ανώριμα...

Βέβαια υπάρχει και ένας άλλος λόγος που οι έμπειρες γυναίκες λένε «εγώ με φαντάρο; ποτέ!». Έχω ακούσει ότι υπάρχουν άτομα που όταν ετοιμάζονται να πάνε φαντάροι, κάνουν τα πάντα για να αποκτήσουν σχέση, έτσι ώστε όταν βγαίνουν να έχουν μια κοπέλα που θα τους περιμένει. Επειδή, όπως και να το κάνεις μερικές μέρες άδειας παίρνουν, γιατί να χάνουν χρόνο ψάχνοντας για γυναίκα-φλερτ-σεξ και να μην την έχουν έτοιμη;! Αλλά είπαμε, υπάρχουν κάποιοι, δεν είναι όλοι έτσι...

Στείλτε κι εσείς τις δικές σας ιστορίες στον Dr. Love ΕΔΩ