Πόσες φορές πλένεις τα (συναισθηματικά) ρούχα σου;

Πόσες φορές πλένεις τα (συναισθηματικά) ρούχα σου;

Ναι, γράφει η life coach Τζιλ Δούκα!

Την Κυριακή, έβαλα ένα πλυντήριο με το καινούργιο υπέροχο μαλακτικό ρούχων που αγόρασα. Άπλωσα τα ρούχα χαρούμενη ενώ έπαιρνα βαθιές ανάσες πράσινου μήλου. Την Κυριακή το βράδυ, έκανε μια από τις πιο έντονες καταιγίδες που έχω ζήσει. Τα ρούχα βράχηκαν. Τα ξαναέβαλα στο πλυντήριο και τα άπλωσα. Δευτέρα βράδυ, γυρνάω από μια συνάντηση και ναι, είχε ξαναβρέξει και ναι τα ρούχα είχαν γίνει χάλια. Πάλι. Ξανά το ίδιο πλυντήριο.

Καθώς τα δίπλωνα, (παρεμπιπτόντως, άρχισε να βρέχει πάλι) σκεπτόμουν τι θα έπρεπε να κάνω ώστε να μην χρειαστεί να πλύνω 3 φορές τα ίδια ρούχα:

1) Να τα βάλω μέσα να στεγνώσουν (που; μπροστά από την τηλεόραση; Κάποιος θα εκνευριστεί!)

2) Να τα βάλω στο στεγνωτήριο (είναι κατά της οικολογικής μου συνείδησης)

3) Να μην πλύνω τα ρούχα (χα, καλό!)

4) Να φτιάξουμε στο άλλο μπαλκόνι που είναι πιο προστατευμένο έναν χώρο για να απλώνουμε τα ρούχα

Όσο αφορά την επικοινωνία σου πόσες φορές απλώνεις τα ρούχα σου; Πόσες φορές θέλεις να πεις κάτι και τελικά έχεις το αντίθετο αποτέλεσμα; Πόσες φορές έχεις αντιμετωπίσει τις ίδιες προκλήσεις, τον εκνευρισμό και την αρνητικότητα με τον τρόπο που έχεις επικοινωνήσει κάτι που ήθελες;

Το να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε στην επικοινωνία δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Όμως αρχικά, θα πρέπει να βγούμε από την ζώνη άνεσής μας. Θα πρέπει να αλλάξουμε αυτό που κάνουμε. Και η αλλαγή είναι άβολη, πολλές φορές εμπεριέχει πόνο. Και έτσι προτιμάμε να πλένουμε τα ρούχα μας ξανά και ξανά. Γιατί η αλλαγή είναι ρίσκο και το ρίσκο μπορεί να μας πάει σε κάτι θετικό ή αρνητικό, σίγουρα όμως διαφορετικό! Διαφορετικό με πολλούς τρόπους. Αν το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό, τότε βλέπουμε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά και το κάνουμε πράξη. Είναι σημαντικό να δεσμευόμαστε και να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να μην τα κάνουμε ξανά και ξανά. Με το να κατηγορούμε τον εαυτό μας ή τους άλλους (αντίδραση που είναι πολύ στην μόδα) δεν βοηθάμε κανέναν.

Αν δεν έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα με την αλλαγή, δεσμεύσου ότι θα δοκιμάσεις κάτι άλλο. Μια άλλη προσέγγιση. Μέχρι να φτάσεις στον στόχο σου. Τότε νικάς πραγματικά και εσύ και οι γύρω σου.

Έχουμε 2 επιλογές: να πλένουμε τα ρούχα μας και να τα φοράμε ή να είναι διαρκώς βρεγμένα και να φοράμε τα ίδια κάθε μέρα. Queen, η επιλογή είναι δική σου!

Be Unique,
Τζιλ Δούκα, Life Coach, εισηγήτρια, συγγραφέας
Αντιπρόεδρος http://www.uniquenessdevelopmentgroup.com/greek/
Follow me on twitter: @Jill_Douka

H κ. Δούκα είναι εισηγήτρια στο Workshop Επικοινωνίας Πώς να επικοινωνείς αποτελεσματικά με... εσένα, εκείνον και εκείνη στις 9/2/13 για πληροφορίες δες εδώ. http://uniquenessdevelopmentgroup.com/greek/?page_id=1742