«Με ελέγχει συνεχώς και με πιέζει παρότι έχουμε σχέση από απόσταση»

«Με ελέγχει συνεχώς και με πιέζει παρότι έχουμε σχέση από απόσταση»

To Queen.gr απαντά στις αναγνώστριές του

Το γράμμα της αναγνώστριας

Γειά σας.Είμαι με ένα παιδί εδώ και 7 μήνες σχεδόν και στην αρχή όλα ήταν καλά.Μετά άρχισε να έχει περίεργες απαιτήσεις,κάθε φορά που έβγαινα σπαζόταν,τον ενοχλεί που μια φορά στο τόσο που βγαίνω με τις φίλες μου έρχονται και 2 φίλοι μου,θέλει να μαθαίνει τα πάντα για το φεισμπουκ,άμα βγω και είμαι έξω παραπάνω από 3 ώρες αρχίζει κ με ρωτάει τι λέμε τόση ώρα,πως βάφομαι όταν είμαι έξω,θεωρεί ότι το να βγαίνω 4 φορές την βδομάδα είναι πολύ και γενικά πολύ πίεση.Θέλω να χωρίσω εδώ κ καιρό αλλά φοβάμαι ότι θα τον πληγώσω γιατί μου λέει ότι με θεωρεί τον "άνθρωπό" του. Και η σχέση μας είναι σχέση από απόσταση.
Θα ήθελα να μην φαίνεται ούτε το όνομα μου ούτε το μειλ μου.

Η απάντηση του Queen.gr

Αγαπητή φίλη

Όταν είσαι με έναν άνθρωπο και δεν του δίνεις δικαιώματα είναι άδικο να σε περιορίζει και να σου φέρεται έτσι. Το ό,τι απαιτεί να του αποδεικνύεις κάθε στιγμή όσα ισχυρίζεσαι και πράττεις και ενώ παλιότερα σε έκανε να αισθάνεσαι καλά, σε μειώνει και σε ρίχνει ψυχολογικά. Δεν θα μιλήσω για την δική του στάση, αλλά για το πώς όλα αυτά επηρεάζουν εσένα. Έχεις επιδιώξει να το συζητήσεις μαζί του; Να του δείξεις πώς αισθάνεσαι και τι βιώνεις εσύ; Εσύ κάνεις υπομονή διότι πιστεύεις ότι αισθάνεται πράγματα για σένα, ότι όπως λέει είσαι ο άνθρωπός του, αλλά θες να τον χωρίσεις.

Με το να του αποδεικνύεις όλα όσα κάνεις, δεν θα αλλάξει κάτι. Δες λίγο μέσα σου μήπως το κάνει αυτό επειδή καταλαβαίνει ότι έχεις παγώσει ούτως ή άλλως απέναντί του και αυτός είναι ο τρόπος να το εκφράσει. Μάλλον ο ήρεμος διάλογος και μια καλή επικοινωνία θα βοηθήσει όποια κι αν είναι η απόφασή σου. Αν αυτό σε ενοχλεί πρέπει να το πεις. Από την άλλη πάλι, οι σχέσεις από απόσταση τα έχουν αυτά. Το να μη μπορείς να έχεις δίπλα σου τον άνθρωπό σου όταν τον θες είναι βαρύ από μόνο του. Οι περισσότερες σχέσεις από απόσταση αποτυγχάνουν, δυστυχώς. Αν σε μία σχέση δεν θέτεις όρια εξ' αρχής, μετά υπάρχουν προβλήματα... Ό, τι κι αν αποφασίσεις/αποφασίσετε μόνο με ήρεμο και σοβαρό διάλογο θα καταλήξετε.

Μπορείτε να μας στέλνετε τις ερωτήσεις σας εδώ.