4 βήματα από την Life Coach Τζιλ Δούκα για να αυξήσεις την αυτοπεποίθησή σου

4 βήματα από την Life Coach Τζιλ Δούκα για να αυξήσεις την αυτοπεποίθησή σου

Συμβουλές για να αποκτήσουμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό μας

Όσο και αν έχεις αναπτύξει τον εαυτό σου όσα και αν έχεις πετύχει, υπάρχουν στιγμές που νιώθεις ότι δεν αξίζεις τίποτα. Όλοι περνάμε αυτή την φάση. Όταν αλλάζουμε ξαφνικά περιβάλλον και δεν ξέρουμε κανέναν, όταν κάτι μας πάει στραβά, όταν μαλώνουμε με τους αγαπημένους μας... τότε οι φράσεις τύπου «Δεν αξίζω τίποτα» πάνε..... σύννεφο στο μυαλό μας. Δες 4 βήματα για να ανέβεις:

Βρες που είναι στο σώμα σου το αρνητικό συναίσθημα

Η σύνδεση μυαλού και σώματος είναι απαραίτητη για να μπορέσουμε να αντιληφθούμε τα συναισθήματά μας. Κλείσε τα μάτια, βάλε το κινητό στο αθόρυβο, κάθισε βολικά και σκέψου, τι νιώθεις; Πόνο, φόβο, θλίψη, μοναξιά; Που βλέπεις το αρνητικό συναίσθημα; Σε ποιο μέρος του σώματος; Έχει χρώμα; Σχήμα; Υφή;

Αγκάλιασε το αρνητικό συναίσθημα

Ναι, καλά διάβασες... αγκάλιασε το αρνητικό συναίσθημα. Η πρώτη μας αντίδραση είναι να διώξουμε το αρνητικό μακριά. Όμως με αυτόν τον τρόπο το αρνητικό επιστρέφει πίσω διογκωμένο. Στην Sedona method, μαθαίνεις ότι το δεύτερο βήμα είναι να αγκαλιάσεις το συναίσθημα. Είναι οκ να νιώθεις αρνητικά.

Τι μπορώ να κάνω για να κάνω θετικό το συναίσθημα;

Θα «ακούσεις» λέξεις που μπορεί και να μην βγάζουν νόημα. Μπορεί και να βγάζουν. Σου προτείνω να τις καταγράψεις. Μετά κάνε ότι καλύτερο μπορείς για να κάνεις πράξεις αυτά που «άκουσες».

Ευχαριστώ

Ευχαρίστησε τον εαυτό σου για την εμπειρία και επανέλαβε όποτε αισθάνεσαι ανασφάλεια!

Be Unique!
Τζιλ Δούκα, Life Coach, εισηγήτρια, συγγραφέας
Αντιπρόεδρος http://www.uniquenessdevelopmentgroup.com/greek/
Follow me on twitter: @Jill_Douka
H κ. Δούκα είναι εισηγήτρια σε Workshops με βάση το coaching για πληροφορίες δες εδώ. http://uniquenessdevelopmentgroup.com/greek/?page_id=1742