Γιατί σταμάτησε να ασχολείται μαζί μου;

Γιατί σταμάτησε να ασχολείται μαζί μου;

To  Queen.gr  απαντά στα γράμματά σας

Το γράμμα της αναγνώστριας

Καλησπέρα !!!!
Ονομάζομαι Στέλλα, είμαι 23 ετών και θα ήθελα απόψεις για ένα θέμα που με απασχολεί.
Το ζήτημα έχει ως εξής: το περασμένο καλοκαίρι γνώρισα ένα παιδί – το οποίο είναι ξάδερφος μιας φίλης μου, στην οποία είχα πάει διακοπές. Όσο ήμασταν εκεί, μιλήσαμε μόνο τυπικά αλλά στην επιστροφή ταξιδεύαμε μαζί – πράγμα που σημαίνει ότι έτσι είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε περισσότερο. Βέβαια, δεν ήμασταν μόνοι μας στην παρέα που ταξιδεύαμε αλλά περάσαμε πολύ ωραία και ήταν αρκετά φιλικός μαζί μου, χωρίς να δηλώνει κάτι πέρα από αυτό. Όταν τελείωσε το ταξίδι, ο καθένας πήγε σπίτι του (μένουμε κ σε διαφορετικές πόλεις) , με την «υπόσχεση» ότι θα ξαναβρεθούμε σε κανένα μήνα περίπου που θα ερχόταν στη δική μου πόλη για δουλειά.
Δεν είχαμε επικοινωνήσει από τότε μέχρι που πλησίασαν οι μέρες για να έρθει. Κι όντως, έτσι έγινε. Σε ένα μήνα περίπου ήρθε, και κανονίσαμε να βρεθούμε. Πήγαμε για καφέ χαλαρά, μιλούσαμε για διάφορα θέματα (δουλειά, σπουδές κλπ) κ κανονίσαμε το βράδυ να ξαναβρεθούμε για κρασάκι που θα πήγαινε με τους φίλους του (που σπουδάζουν στην πόλη μου, κ τον φιλοξένησαν). Βγήκαμε λοιπόν, όλοι μαζί αυτή τη φορά˙ και πάλι περάσαμε όμορφα!!!! Έπειτα, επιστρέψαμε με τα πόδια ( οι φίλοι του μένουν στο δρόμο για το δικό μου σπίτι, έτσι σταμάτησαν κι αυτός συνέχισε μαζί μου) όπου με πήγε μέχρι το σπίτι μου, χαιρετηθήκαμε με φιλί στο μάγουλο κ έφυγε. Μετά στέλναμε μηνύματα κ μου είπε μεταξύ άλλων ότι έπρεπε να βγούμε οι 2 μας τελικά. Την επομένη έφυγε αλλά δε μπορούσα να τον δω γιατί δούλευα εκείνες τις ώρες. Να μην τα πολυλογώ από κει και πέρα μιλούσαμε γενικά με μηνύματα στο κινητό και παίζαμε σαν παιδιά, με τσίγκλαγε, κι εγώ εκείνον, σε χαλαρό – φιλικό επίπεδο. Κάποια στιγμή που μιλούσαμε σοβαρά, μου είπε ότι θα έρθει να με πάρει να πάμε στο νησί (εκεί που γνωριστήκαμε δηλαδή). Την επόμενη μέρα δεν του έστειλα μήνυμα κ μου έστειλε αυτός ότι τον ξέχασα.. του είπα ότι δεν ήξερα αν ενοχλώ οπότε το άφησα. Έτσι μου είπε ότι δεν ενοχλώ κ να στέλνω όποτε θέλω... περνώντας οι μέρες μιλούσαμε όλο και πιο πολύ κ μια μέρα με ρώτησε αν είμαι σε σχέση κ του είπα όχι, πράγμα που είναι και αλήθεια. Το ίδιο κι εκείνος.
Τον πρώτο μήνα, μιλούσαμε σχεδόν καθημερινά – με μνμτ πάντα, όμως περνώντας ο καιρός, μιλούσαμε όλο κ λιγότερο. Κάποια στιγμή μετά από καιρό, μου έστειλε μήνυμα. Κουβέντα στην κουβέντα, το ξενυχτήσαμε – πάντα με μηνύματα στο κινητό – και μου είπε ότι η απόσταση που μας χωρίζει (6 ώρες περίπου) δεν τον βοηθάει να κάνει ή να πει αυτά που θέλει, ρωτώντας με ταυτόχρονα αν μπορεί να εξελιχθεί αυτό που έχουμε σε κάτι παραπάνω. Του είπα ότι δε μπορούμε να κάνουμε και πολλά λόγω απόστασης, τουλάχιστον από τις οπτικές που το έχω εγώ σκεφτεί. Το ίδιο κι εκείνος, αλλά μου είπε ότι ΜΟΝΟ μέχρι στιγμής δεν έχει λύση.
Μετά από 3 μέρες τον πήρα τηλέφωνο και του είπα ότι μου άρεσε που ήταν πιο ανοιχτός και πιο ξεκάθαρος. Και σε αυτόν άρεσε, μου είπε. Επίσης με ρώτησε αν είμαι σε σχέση κ όταν του είπα όχι, απόρησε (του στυλ, είμαι σίγουρος πως κάτι έχεις ή είχες όλο αυτό το διάστημα). .
Η αλήθεια είναι πως είχα τρεις σε όλο αυτό το διάστημα (πάνε 6 μήνες από τότε που γνωριστήκαμε κ τον είδα- το καλοκαίρι), αλλά δεν ήθελα κανένα από αυτούς που έκαναν κίνηση.
Από τότε όμως που ξεκαθάρισε η κατάσταση μεταξύ μας, χάθηκε. Μιλούσαμε αραιά και πού κ αυτό μόνο αν του έστελνα εγώ μήνυμα. Μετά τις ευχές του Πάσχα που του έστειλα και δε μου απάντησε, δεν του ξαναμίλησα, παρότι τον βλέπω μέσα στο fb. Μέχρι που ήρθε η γιορτή μου κ δε μου ευχήθηκε, πράγμα που με στεναχώρησε πολύ. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι το τι άλλαξε? Μετάνιωσε που μου μίλησε ανοιχτά τελικά? βρήκε κάποια άλλη? Δε μπορώ να καταλάβω...
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!!

Η απάντηση του Queen.gr

Γεια σου κι εσένα. Τα πράγματα είναι πάντα πιο απλά από όσο πιστεύουμε ή όσο θέλουμε να πιστεύουμε. Οι γυναίκες έχουμε μεγάλο πρόβλημα σε αυτό. Και λέω πρόβλημα γιατί έτσι είναι. Κολλάει το μυαλό μας και δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε την πραγματικότητα από την φαντασία και τη φαντασίωση. Φτιάχνουμε εικόνες μέσα στο μυαλό μας, εξελίσσουμε επιθυμίες και προχωράμε καταστάσεις που ουδεμία πιθανότητα έχουν να εξεχιχθούν.

Μέσα στο ανδρικό του μυαλό το πιθανότερο είναι να υπάρχει το εξής: 'Ωραία κοπέλα, ενδιαφέρουσα, ενθουσιασμός. Παιχνίδι. Της μιλάω όταν δεν έχω κάτι άλλο καλύτερο να κάνω. Της μιλάω γιατί μου αρέσει και είναι ευχάριστο. Θα βάλω και λίγη σάλτσα, δεν πειράζει. Ούτως ή άλλως υπάρχει απόσταση. Ωραία τα λέμε. Κρίμα που δεν έγινε κάτι το καλοκαίρι. Δεν ξέρεις αν τύχει καμιά φορά. Κρατάω επικοινωνία'.

Καλό το φλερτ και η επιβεβαίωση. Το καλοκαίρι αν είχε γίνει κάτι θα ήταν πιο βολικά όλα. Αναρωτήθηκε μην έχεις σχέση, απλά για να ξέρει, αλλά δεν μπορεί να υπάρξει σχέση με τόση απόσταση. Φυσικά και αφού φλερτάρατε θα σε πειράξει και θα σε ρωτήσει για άλλους και σχέση. Δεν σημαίνει ότι σκέφτεται σοβαρά για σένα. Μην το παίρνεις αρνητικά, απλά κράτα το στα πλαίσια του ευκαιριακού και του φλερτ. Είστε τόσο μακριά που εννοείται πως αν τύχει κάτι άλλο στη ζωή του θα δώσει βάση εκεί. Δεν σημαίνει πως δεν του αρέσεις (όταν σε θυμάται) αλλά δεν είσαι προτεραιότητά του και είναι σωστό να μην είσαι δεδομένων των συνθηκών. Σταμάτησε να στέλνει όχι γιατί τον ξενέρωσες ή έκανες κάτι αλλά γιατί δεν έχει νόημα. Θα σε θυμηθεί και θα μιλήσει αν του έρθει ή σε καμιά γιορτή και τα τυπικά. Ή αν δεν έχει με κάτι να ασχοληθεί και θέλει να φλερταρει. Και καλά κάνει γιατί είναι ανθρώπινο και φυσιολογικό. Εσύ γιατί έχεις επενδύσει σε κάποιον με τον οποίο ποτέ δεν έγινε τίποτα, μένει 6 ώρες μακριά και ανταλλάξατε μόνο μερικά μηνύματα; Δεν υπάρχει λόγος. Κανένας. Είναι ένα φλερτ. Αν ποτέ ξαναβρεθείτε και υπάρχουν οι συνθήκες για να γίνει κάτι, πάλι φλερτ θα πρέπει να παραμείνει. Σκέψου λίγο λογικά...

Μπορείτε να μας στέλνετε τις ερωτήσεις σας εδώ