Εμπιστεύομαι τον άντρα μου γιατί τον ελέγχω

Εμπιστεύομαι τον άντρα μου γιατί τον ελέγχω

Που να μην τον εμπιστευόσασταν δηλαδή!

Η φίλη μου η Χ. δεν ανησυχεί καθόλου για τον άντρα της. Μου λέει: «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον άντρα μου. Γιατί να μην έχω άλλωστε; Ξέρω ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται ο άντρας μου, έχω τον κωδικό του κινητού, της κάρτας, του facebook, δεν βγαίνει ποτέ μόνος του, τον επισκέπτομαι στη δουλειά του απροειδοποίητα, δεν του επιτρέπω να μιλάει με άλλες γυναίκες και ξέρω όλους του τους φίλους.»

Μήπως είστε ο Big brother ή μήπως συζείτε με τον Big brother; Περαστικά και στους δυο σας. Αν πιστεύετε ότι το μυστικό επιτυχίας σε ένα γάμο είναι ο απόλυτος έλεγχος, τι να σας πω, μπορεί να έχετε δίκιο, αλλά ο απόλυτος έλεγχος είναι μια ουτοπία.

Από την στιγμή που επιλέγετε να μοιραστείτε το υπόλοιπο της ζωής σας με έναν άνθρωπο, φαντάζομαι ότι τον εμπιστεύεστε, γιατί αν δεν τον εμπιστεύεστε εξ αρχής, κακώς τον παντρευτήκατε. Οι αμφιβολίες και η ανασφάλεια είναι συνταγή αποτυχίας για ένα γάμο, οπότε ξανασκεφτείτε το. Αν έχετε λόγο να αμφιβάλετε, συζητήστε το. Αν όχι, μην σπαταλάτε το χρόνο σας κάνοντας τον Κλουζώ, και μην δηλητηριάζετε τη ζωή σας από προσωπικές ανασφάλειες.