Καλύτερα να ρουφάς (το κοκτέιλ) παρά να μιλάς

Καλύτερα να ρουφάς (το κοκτέιλ) παρά να μιλάς

Πέντε πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να πείτε στο πρώτο ραντεβού.

Το πολυπόθητο πρώτο ραντεβού έφτασε. Οι ετοιμασίες σας θυμίζουν νύφη λίγες ώρες πριν φτάσει στην εκκλησία και οι φίλες σας βρίσκονται δίπλα σας για να φροντίσουν κάθε λεπτομέρεια. Η Τζένη σας χτενίζει, η Τζίνα σας βάφει τα νύχια, η Τζέλα σας ξεπουπουλιάζει και η Τζούλια συντονίζει όλες τις παραπάνω. Η επιχείρηση έχει σχεδιαστεί στην εντέλεια και αν όλα πάνε καλά και δε σας σκιστεί κανένα καλσόν, από αύριο δε θα είστε πια single. Για να μην έχετε δράματα και αναγκαστείτε να αγγαρέψετε την ομάδα G, δηλαδή όλες σας τις φίλες και την επόμενη μέρα για να κλάψετε στην αγκαλιά τους αποφύγετε να μιλήσετε για τα παρακάτω θέματα με τον υποψήφιο θύμα, δηλαδή το λεγάμενο.

Η δουλειά σας ξεκινάει και τελειώνει στο γραφείο, στο κομμωτήριο, στην boutique κρεάτων ή όπου αλλού δουλεύετε. Κανείς δεν ενδιαφέρεται για το πώς πήρατε τη δουλειά και πόσους πήρατε για να το καταφέρετε αυτό.

Οι πρώην σας έχουν κάποιο λόγο που λέγονται έτσι. Ανήκουν στο παρελθόν, στις αναμνήσεις και στο χρονοντούλαπο. Σταματήστε να εξηγείτε πώς χωρίσατε με τον τάδε γιατί δε θα ξανασταυρώσετε σχέση ούτε σε αυτή, ούτε στην επόμενη ζωή.

Ο μονόλογος μπορεί να πραγματοποιηθεί στο μπάνιο σας όταν λούζεστε, στο αυτοκίνητο όταν οδηγείτε και οπουδήποτε αλλού νιώθετε μοναξιά. Στο επικείμενο ραντεβού μη μιλάτε μόνες σας, αρκεστείτε στον παραγωγικό διάλογο και στην ανταλλαγή ιδεών και απόψεων και ίσως βγείτε κερδισμένες.

Κανένας γκόμενος δεν ενδιαφέρεται για το πόσες φορές έχετε σπάσει το χέρι σας παίζοντας τέννις, εάν η μυωπία σας ανεβαίνει κάθε μήνα και πόσα σπυράκια έχετε στην πλάτη. Αφήστε το βιβλιάριο υγείας σπίτι και αφαιρέστε το θέμα «υγεία και ασθένειες» από τη βραδινή σας ατζέντα.

Η ανασφάλεια δε βοήθησε ποτέ και κανέναν. Δεν υπάρχει λόγος να του μιλήσετε για το μικρό σας στήθος, τη στραβή σας μύτη που θυμίζει ράμφος και τα ζουμερά σας οπίσθια. Προφανώς ο λεγάμενος έχει καταλάβει πως δεν είστε ο «Μαύρος κύκνος», αλλιώς θα έτρεχε στα μπολσόι και στα μέγαρα. Χαλαρώστε πίσω στο αναπαυτικό σας κάθισμα και απολαύστε τη βραδιά σας. Το αγόρι σας θέλει για αυτό ακριβώς που είστε, αφήστε τον λοιπόν να σας γνωρίσει καλύτερα και πού ξέρετε, ίσως να γίνει δικός σας !