Δεν μου αποκαλύπτει τίποτα για το παρελθόν του! N' ανησυχήσω;

Δεν μου αποκαλύπτει τίποτα για το παρελθόν του! N' ανησυχήσω;

Το Queen.gr απαντά στα γράμματά σας

Το γράμμα της αναγνώστριας

Γεια σας
Είμαι 25 χρονών και έχω μια σχέση 2,5 χρόνια. Το θέμα μου είναι ότι ο φίλος μου αποφεύγει να μου μιλήσει για το παρελθόν του, πόσες σχέσεις είχε, πόσο κράτησαν κτλ. Ενώ όταν ρωτάει εμένα οτιδήποτε, του απαντάω. Βέβαια δεν με έχει ρωτήσει ποτέ στο άκυρο. Συνήθως κάτι γινόταν και έτσι πήγαινε η κουβέντα. Αλλά δεν ξέρω. Μου φαίνεται περίεργο γιατί και δεν μου απαντάει σε αυτά που ρωτάω άλλα δεν μου το ξεκόβει ότι δεν του αρέσει να μιλάει γι αυτό. Μόνο για μια κοπέλα μου είχε πει που κράτησε πολύ λίγο η σχέση τους. Και βασικά ότι έχω μάθει το έχω μάθει από μία κοινή φίλη μας. Αλλά θέλω να μου τα πει ο ίδιος. Φοβάμαι ότι μπορεί να είναι κολλημένος με την πρώην του γιατί μια φορά μαλώσαμε πολύ και έγιναν φίλοι στο φβ. Θύμωσα εγώ και όταν τον ρώτησα ποια είναι μου είπε ότι έκαναν παρέα και του εξήγησα ότι ξέρω ποια είναι. (χώρισαν πριν 4 χρόνια αν δεν κάνω λάθος) Γιατί να το κάνει αυτό? αν και λέει ότι μ αγαπάει, μήπως ήταν αυτή ο έρωτας της ζωής του αλλά δε μπόρεσε να κρατήσει τη σχέση και απλά προχώρησε στη ζωή του γιατί δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς? μια φορά που τον ρώτησα γιατί μ αγαπάει μου είπε ότι είμαστε τόσο καιρό μαζί? λογικό δεν είναι?
αλλά έτσι κι αλλιώς δεν μου λέει γενικά για το παρελθόν γιατί απ ότι μου είπε η κοινή φίλη είχε και άλλη σχέση αλλά ούτε κι γι αυτήν μου έχει μιλήσει. Τόσο πολύ δεν του αρέσει να μιλάει για το παρελθόν του ώστε να μην ξέρω κι εγώ τίποτα? δεν θέλω να είμαι αδιάκριτη αλλά να μην ξέρω 5 πράγματα?

Η απάντηση του Queen.gr

Ο καθένας θα αναρωτιόταν, αλλά δεν είναι ο μόνος. Σαν κι εκείνον, υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που δεν θέλουν να φέρνουν το παρελθόν τους μέσα σε μία νέα σχέση, είτε γιατί το σέβονται, είτε γιατί τους έχει πληγώσει πολύ, είτε γιατί πραγματικά έχει τελειώσει και ανήκει ακριβώς εκεί, στο παρελθόν.

Εφόσον δεν είστε μαζί μερικούς μόνο μήνες ώστε να αμφιβάλλεις, και είστε ζευγάρι εδώ και 2,5 χρόνια, καλά θα κάνεις να πάψεις να ρωτάς 'γιατί σε αγαπά'. Για όποιο λόγο(!)- προφανώς και θα υπάρχουν πολλοί μιας και είστε μαζί τόσο καιρό! Επίσης σταμάτα να τον ρωτάς από μόνη σου επιμένοντας για το παρελθόν παρά μόνο αν ρωτήσει εκείνος εσένα ή αν το φέρει η στιγμή. Αν σε ξαναρωτήσει, θα του πεις απλά 'εσύ με ρωτάς και σου απαντάω- εγώ κάποια απάντηση σχετικά με το δικό σου παρελθόν δεν έχω πάρει'. Μην το πεις τσαντισμένη, αλλά παιχνιδιάρικα και σταμάτα να του δίνεις μασημένη τροφή στο πιάτο. Ξεκίνα κι εσύ να μην αναφέρεσαι στα παλιά.

Γενικά όμως, αν όλα είναι καλά στη σχέση σας, καλό είναι να αφήσεις τα πράγματα ως έχουν και να μην αναρωτιέσαι χωρίς λόγο...

Μπορείτε να μας στέλνετε τις ερωτήσεις σας εδώ