5 πολύ βασικοί λόγοι για τους οποίους οι νέες σχέσεις... συνήθως αποτυγχάνουν!

Γωγώ Φούντα
5 πολύ βασικοί λόγοι για τους οποίους οι νέες σχέσεις... συνήθως αποτυγχάνουν!

Τι κάνουμε λάθος και δεν στεριώνουμε;

Έπειτα από αρκετό καιρό στενοχώριας, μοιρολογιού και κατάθλιψης, επιτέλους σταμάτησατε να σκέφτεστε μέρα νύχτα τον πρώην που σας παράτησε και σας... τσαλαπάτησε την καρδούλα, πλέον τον σκέφτεστε μόνο νύχτα, και κάτι όμορφο και θετικό μπήκε στη ζωή σας! Ναι αναφερόμαστε σε μία νέα γνωριμία η οποία σας ανανέωσε και σας έκανε να δείτε τη ζωή με άλλο μάτι! Τι συμβαίνει όμως και τις περισσότερες φορές, η ανανέωση αυτή κρατάει το πολύ μια βδομάδα; Γιατί έχουμε την τάση, οποιαδήποτε σχέση επιχειρήσουμε, έπειτα από οδυνηρό χωρισμό να αποτυγχάνει; Εμείς λοιπόν σας έχουμε 5 βασικότατους λόγους, για τους οποίους οι νέες σχέσεις και δη αυτές που κάνουμε αμέσως μετά από σοβαρή και μακροχρόνια σχέση, είναι καταδικασμένες στην αποτυχία! Με φωτεινές εξαιρέσεις πάντα...

1. Μη ρεαλιστικές προσδοκίες: Έκλαψες, χτυπήθηκες, καταράστηκες και αυτόν και την... καινούρια, και τώρα περιμένεις απο έναν ουσιαστικά άγνωστο να σου καλύψει τα κενά! Ε αυτό δε γίνεται! Η λογική λέει, ότι όσο μεγαλώνουμε οι προσδοκίες αυξάνονται και ότι κάθε φορά θα πρέπει να κάνουμε ένα βήμα μπροστά! Σύμφωνοι, αλλά στην προκειμένη η θεωρία αυτή δεν έχει αντίκρυσμα για τον εξής απλό λόγο: Δεν είναι ότι ο άνθρωπος είναι χάλια, είναι ότι εσείς δεν έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες! Σίγουρα δεν είναι τέλειος, αλλά ίσως αποδειχθεί τέλειος για εσάς! Βέβαια τις περισσότερες φορές είναι δύσκολο να το ανακαλύψεις γιατί πολύ απλά έχει προηγηθεί ο χωρισμός και φυσικά η φράση: Όλοι οι άντρες είναι γουρούνια!

2. Το... παρελθόν: Είναι νόμος, τα σπασμένα του προηγούμενου τα πληρώνει ο επόμενος! Ήταν άπιστος αυτός; Τον επόμενο θα τον κάνετε τάρανδο για να μάθει! Ή ακόμα χειρότερα, θα του γίνεται τόσο πολύ... μπάστακας, που στο τέλος θα αγανακτήσει και θα σας παρατήσει! Λυπούμαστε ειλικρινά, αλλά στην προκειμένη η λύση είναι μία και έχει να κάνει με εσάς. Καταλάβετε ότι κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, και ότι ίσως εκεί έξω να υπάρχει όντως κάποιος που θέλει να είναι μαζί σας! Δεν αξίζει έστω μία ευκαιρία;

3. Η θολούρα του... μυαλού: Κάτι άλλο το οποίο ίσως να έχετε ξανακούσει, είναι το γεγονός, ότι πριν μπεις στη διαδικασία να κάνεις μία νέα σχέση, θα πρέπει να έχεις ξεκαθαρίσει μέσα σου, τι θες και τι ζητάς! Συνήθως, όταν ο χωρισμός είναι πρόσφατος, το μυαλό και οι αντιδράσεις μας στερούνται λογικής! Τι καλύτερο λοιπόν να κρεμαστούμε από μία νέα γνωριμία, να πέσουμε με τα μούτρα και να κάνουμε τα ίδια λάθη και χειρότερα! Ο άλλος με το δίκιο του θα τρομοκρατηθεί και θα την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια! Κι εσείς θα μείνετε και πάλι μόνη να κατηγορείτε τους άντρες! Γι' αυτό λοιπόν, πρώτα σκέψη και μετά δράση!

4. Η εμμονή με την επιτυχία: Είναι μερικοί άνθρωποι, πολλοί αν μας ρωτάτε, που δεν αντέχουν με τίποτα την αποτυχία! Παρά το γεγονός λοιπόν ότι βλέπουν και αντιλαμβάνονται ότι το πράγμα δεν τσουλάει, εκείνοι επιμένουν και τραβάνε τις καταστάσεις από τα μαλλιά, μόνο και μόνο για να μην παραδεχτούν ότι έκαναν λάθος! Κάπως έτσι είναι και με τις νέες σχέσεις. Ενώ μπορείς να πεις από την πρώτη βδομάδα αν ταιριάζεις με τον άλλο ή όχι, για κάποιο περίεργο λόγο επιμένεις και χάνεις άδικα το χρόνο σου!

5. Οι... παρεξηγήσεις: Καλώς ή κακώς, και αφού πλέον τα social media έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας, δεν μπορούμε να φανταστούμε τη ζωή μας χωρίς αυτά! Δυστυχώς όμως, είναι υπεύθυνα και για αρκετές παρεξηγήσεις και ιδίως αν τον άλλο δεν τον ξέρεις καλά! Ένα τραγούδι, ένα στάτους και τσουπ γίνεσαι έξαλλη, χωρίς ίσως τις περισσότερες φορές να υπάρχει λόγος! Ναι, όταν κάποιο δεν τον ξέρεις πολύ καλά, οι παρεξηγήσεις θα συμβούν! Το θέμα είναι αν εσύ έχεις το χρόνο και κυρίως τη θέληση να τις λύσεις, ή απλά προτιμάς να ονειρεύεσαι τον πρώην και τη χαμένη σας αγάπη!

DPG Network