Μην χρεώνεστε την κρίση

Μην χρεώνεστε την κρίση

Μια αρκετά συχνή παγίδα στην όποια μπαίνει πολύς κόσμος με αφορμή την οικονομική κρίση, είναι το να χρεωθεί τα προβλήματα που του έχει δημιουργήσει σαν προσωπική του αποτυχία.

Αν και εσείς ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, αν νιώθετε αποτυχημένη, ρωτήστε το εαυτό σας γιατί;

Πολλοί από εμάς προσπαθούμε να ανταποκριθούμε σε προσδοκίες που δεν ισχύουν πλέον. Ίσως χρειάζεται να αφήσετε στην άκρη κάποιες από αυτές, καθώς και αντιλήψεις που είχατε οι οποίες πλέον δεν είναι ρεαλιστικές λόγω των συνθηκών, όπως το να μείνετε σε μια δουλειά για πάντα, να έχετε δυο αυτοκίνητα, να κάνετε διακοπές στο εξωτερικό η να το να κάνετε αγορές χωρίς προγραμματισμό.

Το να εμμείνετε σε σκέψεις αυτομομφής και ντροπής σας αποτρέπει από το να προβείτε σε παραγωγικές ενέργειες και κάνει τα αρνητικά σας συναισθήματα ακόμα χειρότερα. Στην φάση που διανύουμε είναι σημαντικό να αξιολογήσουμε τι είναι αυτό που μπορούμε να αλλάξουμε, να αποδεχτούμε την νέα κατάσταση και να βρούμε τρόπους να είμαστε ισορροπημένοι μέσα σε αυτήν.

Η πραγματική επιτυχία, αυτήν την οποία πραγματικά χρειαζόμαστε για να είμαστε καλά στην ζωή μας, έγκειται στην ικανότητα μας να προσαρμοζόμαστε στις νέες προκλήσεις, να κατανοούμε τους περιορισμούς μας και να αναγνωρίζουμε τις δυνατότητες μας.