Τον νιώθω τόσο κοντά μου, αλλά δεν μπορώ να το ρισκάρω!

Τον νιώθω τόσο κοντά μου, αλλά δεν μπορώ να το ρισκάρω!

To Queen.gr απαντά στα γράμματά σας

Το γράμμα της αναγνώστριας

Αγαπητο queen,
το προβλημα μου ειναι το εξής.. εδω και καποια χρονια κανω παρεα με ενα παιδι το οποιο το γνωρισα στις τελευταιες ταξεις του λυκειου. δωσαμε πανελληνιες και περασαμε στην ιδια σχολη .. στο σχολειο δεν καναμε ιδιαιτερη παρεα αλλα στη σχολη κολλησαμε. εχουμε αποφοιτησει και οι δυο και τωρα πια δεν βρισκομαστε τοσο συχνα οσο στη σχολη λογω επαγγελματικων υποχρεωσεων. ειναι το μονο ατομο που οσα χρονια και να περασουν δεν ξερω πως να το εξηγησω ειναι σα να μην περασε μια μερα, εχουμε την ιδια οικειοτητα. εδω και περιπου 4 χρονια τον βλεπω διαφορετικα και μου εχει ξυπνησει συναισθηματα ερωτα στην αρχη αλλα τωρα πια βαθιας αγαπης. Εννοω οτι και ας μην ειμαστε μαζι εχω φτασει στο επιπεδο να ευχομαι το καλο του και την ευτυχια του και ας μην ειναι με εμενα.. το προβλημα ποιο ειναι: σε ολους τους γνωστους μας ειναι φιλικος εχει οικειοτητα.. μαζι μου εχει μεγαλη αμηχανια, πολλες φορες μου δινει την εντυπωση οτι δεν θελει να εκτεθει αλλα ειναι το μονο ατομο που παντα θα με θυμηθει σε πολυ σημαντικες στιγμες της ζωης μου και οποτε τον χρειαζομαι ειναι διπλα μου. Κατα βαθος δε θα ηθελα να του μιλησω για τα συναισθηματα μου γιατι δεν μπορω με τιποτα να τον χασω απο φιλο.. Σαν αγορι ομως αυτος υπαρχει πιθανοτητα να μη θελει να με χασει σαν φιλη? μηπως δεν με ειδε ποτε αλλιως?

Η απάντηση του Queen.gr

Δύσκολη φάση. Όποιος έχει βρεθεί καταλαβαίνει. Δεν ξέρω αν είναι θέμα επιλογής και αξιολόγησης συναισθημάτων, αλλά θέλει σκέψη. Σίγουρα έχεις βασανίσει και βασανίζεις καιρό, χρόνια όπως λες το μυαλό σου με αυτές τις σκέψεις.

Καταλαβαίνω πως είναι να αγαπάς κάποιον και να σε νοιάζει να είναι καλά κι ευτυχισμένος πάνω απ' όλα. Καταλαβαίνω επίσης, πώς είναι χάριν της επαφής και της διατήρησης της καλής σχέσης, να βάζεις την εκτίμηση και το σεβασμό, την ανάγκη για επαφή - πάνω από το ερωτικό κομμάτι. Ουσιαστικά σε μία τέτοια κατάσταση, το σεξουαλικό κομμάτι και τα ερεθίσματα αυτά απορροφώνται από το συναίσθημα, το οποίο υπάρχει μεν αλλά είναι μπερδεμένο.

Σίγουρα κι εκείνος από την πλευρά του αισθάνεται το ίδιο όμορφα απέναντί σου. Αυτό που δεν μπορώ να ξέρω- αυτό που ενέχει το ρίσκο- είναι το αν τελικά είναι αγχωμένος κι επιφυλακτικός επειδή έχει την ίδια ανησυχία και σε βλέπει επίσης διαφορετικά ή αν έχει καταλάβει κάτι από πλευράς σου και φοβάται μην περαστούν τα όρια ή πληγωθείς. Δεν μπορώ να σε βοηθήσω απαντώντας στο τι συμβαίνει, χωρίς να ξέρω την πλευρά του... Τον βλέπεις συχνά ή μια στο τόσο; Γιατί (αν δεν έχει σχέση με άλλη κοπέλα) δεν ξεκινάς μια παραπάνω οικειότητα- ίσως κάποια έξοδο και να δεις πώς συμπεριφέρεται; Στις 3-4 φορές κάτι παραπάνω θα έχεις καταλάβει.


Μπορείτε να μας στέλνετε τις ερωτήσεις σας εδώ