Άλλαξαν τα συναισθήματά του και χωρίσαμε. Εγώ όμως δεν το δέχομαι...

Άλλαξαν τα συναισθήματά του και χωρίσαμε. Εγώ όμως δεν το δέχομαι...

Το Queen.gr απαντά στα γράμματά σας

Το γράμμα της αναγνώστριας

Όλα τα φοιτητικά μας χρόνια τα περάσαμε μαζί και ότα έφτασε ο τελευταίος χρόνος αρχίσαμε να συζητάμε για το ''μετά''. Είχαμε σκεφτεί πολύ σοβαρά το γεγονός να νοικιάσουμε ένα σπίτι μαζί σε πόλη όπου είχαμε κοινό σημείο. Και όλα αυτά ήταν δικές του προτάσεις και σκέψεις. Τον μήνα πριν αποχωριστούμε τη φοιτητική μας ζωή με είχαν πιάσει οι ανασφάλειες μου για το αν θα κρατήσει διότι για ένα εξάμηνο θα ήμασταν από απόσταση και θα βρισκόμασταν μια φορά το μήνα όπου μπορούσαμε πράγμα που έγινε και μετά τις γιορτές θα ήμασταν μαζί. Ξαφνικά, μετά από κάποιες μέρες ενώ είχαμε συναντηθεί άρχισε να μου μιλάει ψυχρά, και όταν τον ρώτησα αν συμβαίνει τίποτα μου είπε πως σκέφτεται το γεγονός να χωρίσουμε. Για ένα μήνα μιλούσε πολύ ψυχρά μέχρι να ξαναβρεθούμε. Και ενώ ξαναβρεθήκαμε και περάσαμε όμορφα, συζητήσαμε αυτά που είχε σκεφτεί και μου δήλωσε ότι έχουν αλλάξει τα αισθήματα του και ότι ίσως θα ήταν καλύτερα να χωρίσουμε. Του είπα πως είμαστε τόσο καιρό μαζί και ότι αξίζει να προσπαθήσουμε. Δεν πήρα μια ξεκάθαρη απάντηση και μια βδομάδα αργότερα χωρίσαμε από το τηλέφωνο. Έκτοτε δεν έχουμε μιλήσει καθόλου.Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί άλλαξαν τα αισθήματα του έτσι ξαφνικά. Και μου είναι αρκετά δύσκολο να το ξεπεράσω. Μου δίνει την εντύπωση πως ανακουφίστηκε και νιώθω πολύ άσχημα. το ενδεχόμενο να υπήρχε κάποια άλλη το έχω αποκλείσει σχετικά.

Η απάντηση του Queen.gr

Η εξέλιξη των πραγμάτων δείχνει πως δεν ήταν γραφτό. Μπορεί να είναι αδόκιμος ο όρος αλλά με τον απλοϊκό τρόπο αυτό μένει. Δεν έχει άλλη ενέργεια, τουλάχιστον και από τους δυο σας η σχέση αυτή να πάει παρακάτω.

Λόγω συναισθημάτων και ανασφαλειών, τα βασανίζουμε αυτά οι άνθρωποι στο μυαλό μας και κολλάμε περισ΄σοτερο. Πονάμε, απογοητευόμαστε, ρίχνουμε την ψυχολογία μας και πολλά άλλα. Φυσικά η συνήθεια και το δεδομένο, όταν αλλάξουν διαταράσσουν την ισορροπία μας. Η αλήθεια είναι όμως πως πρέπει να βγαίνουμε από το πρώτο πρόσωπο και να μπαίνουμε στη θέση του παρατηρητή για να δούμε τα πράγματα λογικά.

Ουσιαστικά εκείνος έκανε αυτό που περίμενες. Ξενέρωσε με την απόσταση και δεν είχε πρόθεση να συνεχίσει τη σχέση. Ακόμη κι αν δεν σου έδωσε απευθείας ξεκάθαρη απάντηση είχε εκθέση τη θέση του, ομολογώντας πως άλλαξαν τα συναισθήματά του. Δεν μπορούμε να τον αναγκάσουμε να παραμείνει ερωτευμένος ούτε φυσικά να ταλαιπωτηθεί σε μία σχέση από απόσταση. Έγινε τελικά αυτό που περιμένατε, που μεταξύ μας δεν είναι και τόσο παράλογο σαν απόφαση. Μπορεί να μην είναι εύκολο να αποδεχτείς το χωρισμό αρκετά χρόνια μετά, ούτως ή άλλως όμως η απόσταση θα σας χώριζε.

Γράψε μας τη δική σου ιστορία εδώ